Olympique Lyon – Stade Brest: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 05.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
V V D N N
  • Groupama Stadium
  • Augusztus 07. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brest
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És végre… Elkezdődik a francia elsőosztályú bajnokság 2021/2022-es szezonja. Szerettük az Európa-bajnokságot, örülünk az olimpiának is, de azért a bajnokságok is hiányoztak. Az első fecske múlt héten már megérkezett az NB1 személyében, most pedig egy nagyágyú tér vissza.

Tavaly trónfosztás történt, az akkor még Christophe Galtier által irányított Lille kiragadta a trónból a PSG-t, és megelőzte őket, így a bajnokság egyik legfőbb kérdése, hogy a rendkívül jól igazoló PSG vissza tudja-e szerezni az őt megillető helyet vagy sem? Az első erőpróba már megvolt, a Lille – PSG szuperkupa meccset az edzőváltáson átesett bajnok nyerte 1-0-ra.

De most nem róluk lesz szó, hanem két másik együttesről. A szombati nap nyitómérkőzését Lyonban rendezik, ahol az Olympique a Stade Brest együttesét fogadja.

Mivel a francia bajnokság tömve van minden évben meglepetésekkel, így nem lehet azonnal kijelenteni, hogy ez egy országos egyes. Pláne, hogy a Lyon vezérét veszítette nyáron, és az eddigi igazolások alapján nem erősödött, de még csak nem is stagnált, inkább jelentősen gyengült.

A Brest pedig már tavaly is adott pár fricskát a nagyoknak. Ezért lesz izgalmas ez a találkozó.

Vessük bele magunkat az Olympique Lyon – Stade Brest meccsbe!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Olympique Lyon

Ahogy megszokhattátok már a blogon, a kezdésnél átvesszük a legfontosabb nyári történéseket. Volt jó pár a Lyon háza táján, máris a legfontosabbal indítok: Elveszítette csapatkapitányát, házi gólkirályát, vezérét az együttes. Memphis Depay nagyobb kihívásokra vágyott, így fogta magát és Barcelonába költözött. Na nem csak úgy, brahiból, a gránátvörös-kékek szerződtették. Nagy érvágás ez, hiszen egyrészt ő volt a csapat legjobbja, másrészt egy eurocentet sem kaptak érte.

És nem Depay az egyetlen, aki elhagyta az együttest. Így tett Joachim Andersen is, aki sokáig úgy tűnt, hogy a Tottenham játékosa lesz, végül ugyan a Premier League-be került, de a Crystal Palace vásárolta meg a dán védőt 17 millió euróért.

A tavalyi esztendőt épp a Brestben töltő brazil, Jean Lucasnak sem volt maradása, 11 millióért a Monacohoz igazolt.

Aprópénzért, 3 millióért váltak meg a francia futball egyik nagy tehetségétől: Melvin Bard a nagy reményekkel csapatot építő Nice-hez távozott.

A hab a tortán pedig az, hogy Rudy Garcia, a vezetőedző is elment, a helyét pedig az a Peter Bosz vette át, aki nagyon jól ment a Bayer Leverkusennel a tavalyi esztendőben, ám egy hullámvölgy a vesztét okozta. A francia mesternek a mai napon egyébként még nincs csapata.

És érkezőkből alig van. Oké, egy rakás ifjú titán profi szerződést kapott, de közülük ki lehet majd meghatározó játékos már most? Valószínűleg senki.

A gárdát erősíti a jövőben a Rennes 33 éves belső védője, Damien Da Silva, aki jó fogás, tekintve, hogy ingyen csatlakozott, és a Vascoban futballozó Henrique sem került pénzbe.

No, de ki fogja majd átvenni a vezérszerepet Depaytól? Esetleg Houssem Aouar? Lehet, bár Mikel Arteta nagyon szeretné Londonba csábítani a fiatal irányítót.

Egyelőre most itt tartunk, szerintünk Boszék a közeljövőben fognak beindulni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.19.Ligue 1
brest
2:3
lyon
Ligue 1
2020.12.16.Ligue 1
lyon
2:2
brest
Ligue 1
2020.01.08.Francia Ligakupa
lyon
3:1
brest
Francia Ligakupa
2019.09.25.Ligue 1
brest
2:2
lyon
Ligue 1
2013.03.03.Ligue 1
brest
1:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Stade Brest

Nem csak a Lyonnál van új edző, hanem a Brestnél is. A tavalyi Ligue 1-es idényben épphogy megmenekült az együttes, a 17. helyen végeztek, így megmenekültek a kieséstől és az osztályozótól is, bár ez nem igazán rajtuk múlt, az utolsó öt meccsükön összesen négy pontot szereztek, de a riválisok is hibáztak, a Nantes-nak volt esélye előzni, de a záró fordulóban ők is vereséget szenvedtek.

Olivier Dall’Oglio vezetőedző ehhez képest úgyszólván felfelé bukott, a Montpellier edzője lett, akik az első tízben végeztek. Na, és ki lett a Brest edzője? Igen, a Montpellier-től távozó Michel Der Zakarian.

Meg is kezdték az erősítést, sem ők, sem a szurkolók nem szeretnének még egy ilyen izgalmas szezont. Marco Bizot az eddigi legdrágább igazolásuk, a holland keretbe beférő kapus az AZ Alkmaart hagyta el. Ezt az igazolást egyelőre annyira nem értjük, hiszen ott van Gautier Larsonneur, aki szintén remek képességekkel megáldott portás, és ahhoz mindketten túl jók, hogy padozzanak.

Brest-szinten sokat kerestek Romain Perraud értékesítésével, a Southampton 12 milliót fizetett érte, és már a 23 éves védő utódja is megvan, ráadásul nagyon olcsón jutottak hozzá egy válogatott játékoshoz. A Genktől vásárolták meg Jere Uronent, akit mi is láthattunk a nyári Európa-bajnokságon.

A védelem közepét is megerősítették, érkezett Lilian Brassier a Rennes együttesétől.

Elől egyelőre kicsit foghíjasak, Gaetan Charbonnier-t a másodosztályba adták el, Heriberto Tavares a Famalicaonak, illetve kölcsönét követően Monacoba igazolt Jean Lucas.

Nem hinnénk, hogy kész lenne a Brest, a következő egy hónapban bizonyára újabb játékost vagy játékosokat fognak bejelenteni.

Összefoglalás

Említettük már korábban, hogy a Brest tört már borsot nagycsapatok orra alá, erről a Lyon tudna mesélni. Tavaly idegenben ugyan nyerni tudtak Depayék, de ősszel, hazai pályán csak egy döntetlenre futotta. A Ligakupában sikerült még a Brest együttesét megverni, azelőtt újabb két döntetlenjük volt.

A Brest nagyon nem nyert, de egy pontra néha-néha jók voltak a közeli és távoli múltban.

Azt talán kizárhatjuk, hogy történetük második győzelmét most szerzik meg Der Zakarianék, de a döntetlen nincs teljesen kizárva.

Memphis távozása után nagyobb szerepet kaphat a Toko Ekambi – Kadewere kettős, kiegészülve Paquetával és az Atleticotól visszatérő Moussa Dembelével, illetve a már említett Aouar is húzóembere lehet (ismét) a csapatnak.

Lehet, túl van misztifikálva Depay távozása, de az új edzőnek eleve úgy kell felépíteni a csapatot, hogy abban a holland nem szerepel, Rudi Garcia nem biztos, hogy könnyedén el tudott volna vonatkoztatni ettől a ténytől.

A Nice-től visszatérő Jeff Reine-Adélaide is kezdő lehet majd a jövőben, ha felépült a sérüléséből. Mert most sem ő, sem az ifjú Lenny Pintor, sem pedig Bruno Guimares nem játszhat, utóbbi olimpiai döntőt fog játszani brazil színekben a spanyolok ellen.

A Brestnél Cibois és Lasne nem szerepelhet ugyancsak sérülés miatt, őket kell nélkülöznie Der Zakariannak.

Két tippünk van, aztán megyünk is tovább. Az egyik egy szűk Lyon győzelem volna, ami egy kicsit veszélyes, mert az odds nincs egyenes arányban a kockázattal. Nyitóforduló, új edző, elvesztett vezér stb. – nem szeretném ismételni magam. A másik egy kicsit magasabb oddsszal kecsegtet, így ezt sem hagyhatjuk ki. Ez az volna, hogy a találkozón a Brest, illetve a Lyon is kapuba talál. Összességében, egy 2-1-es hazai sikerrel totálisan elégedettek volnánk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső