Olympique Marseille – Lazio: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 03.
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N D D D N
  • Orange Velodrome
  • November 04. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lazio
Teljesítmény:
D N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, zárásként az Olympique Marseille – Lazio meccs tippjét hoztuk el nektek. Talán nem degradáló azt mondani, hogy többet vártunk a két csapat első meccsétől, a felek nem szereztek gólt, az összecsapás 0-0-val végződött.

Pedig mindkét együttesnek szüksége lett volna a három pontra. A Marseille három döntetlennel csak a csoport harmadik helyét foglalja el, előttük áll négy egységgel az olasz Lazio. Kisebb meglepetésre a kvartett élén a Galatasaray van, akik eléggé megszenvedtek a BL-ben, majd szenvedtek azért is, hogy az Európa-liga csoportkörébe kerülhessenek.

Rendben, pártolta őket a szerencse, gondoljunk csak Thomas Strakosha hihetetlenül szürreális, megmosolyogtató, egyben elszomorító öngóljára, amivel a Lazio kikapott Isztambulban.

Egy csapat ki fog esni ebből a hármasból, és akkor még szót sem ejtettünk a negyedik tagról, a Lokomotiv Moszkváról. Okkal tettük, az oroszok eddig egy pontot tudtak összeszedni. Hozzájuk kapcsolódik egyébként, hogy már nem Marko Nikolic (A MOL Fehérvár FC egykori edzője) irányítja a csapatot, hanem Markus Gisdol.

No, sokat foglalkoztam a másik két csapattal, pedig most a Marseille-ről és a Lazioról kell beszélgetnünk. Nézzük meg, milyen információk vannak, amik segíthetnek bennünket a döntésben. Mert van ebben a mérkőzésben fantázia és potenciál…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Lazio – Olympique Marseille: 0-0

Többet vártunk a két korábbi kupagyőztestől, de ezúttal ennyit kaptunk. A Marseille valóságos döntetlen-specialista, mindhárom csoportmeccsét ikszre hozta. Vannak azok a gólnélküli döntetlenek, ahol egyszerűen nem érzed hiányát a gólnak, mert annyira jó alapból a meccs. Ez távol állt ettől…

A kezdők:

Lazio:

Strakosha – Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Basic – Anderson, Immobile, Zaccagni

Olympique Marseille:

Lopez – Rongier, Saliba, Caleta-Car, Peres – Guendouzi, Kamara – Ünder, Payet, Lirola – Milik

Nem igazán volt eseménydús a találkozó, 90 perc alatt egyszer sem zörrent meg a háló. Az eredménnyel egyik csapat sem lehet túlontúl elégedett, a Galatasaray… Na, ők elégedettek lehettek, mert így meg tudtak lépni a mostani főszereplőinktől.

Az első félidőben sok helyzet nem akadt, az egyik oldalon Arkadiusz Milik lövése szállt kapu mellé, a másikon pedig Luiz Felipe fejesét Pau Lopez hárította.

Egyébként inkább a franciák domináltak a találkozó első negyvenöt percében, 60 százalékban birtokolták a labdát, kapura mégis inkább az olaszok voltak. A lényeg: 0-0-val vonultak szünetre a fiúk.

És sajnos a folytatásban sem láthattunk gólt, gólokat. Az 51. percben Ciro Immobile nagy ziccerben hibázott (hiába szorongatta egy marseille-i védő, ezt illett volna gólra váltani, vagy legalább eltalálni a kaput), majd a 67. percben ismét a Roma kölcsönjátékosára volt szükség, Pau Lopez szépen tolta oldalra Mattia Zaccagni bombáját.

Két perccel később Ciro Immobile kiszorított helyzetből a felsőlécet találta el, egyre közelebb volt a gólhoz a Lazio. De, ahogy ti is látjátok, ez végül nem történt meg, a Marseille elhozott egy pontot a Stadio Olimpicoból. Kérdés, hogy ezzel ők elégedettek-e…

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.21.Európa-liga
lazio
0:0
marseille
Európa-liga
2018.11.08.Bajnokok Ligája
lazio
2:1
marseille
Bajnokok Ligája
2018.10.25.Barátságos Mérkőzés
marseille
1:3
lazio
Barátságos Mérkőzés
2007.01.08.Dubai Kupa
lazio
3:1
marseille
Dubai Kupa
2005.08.03.Intertoto Kupa
marseille
3:0
lazio
Intertoto Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nem szeretnék okoskodni, de amikor tavaly André Villas Boas nagy csinnadratta közepette elhagyta a Marseille-t, és kinevezték a helyére Jorge Sampaolit, akkor azt mondtam: Lehet ebből a csapatból valami. Talán korai kijelenteni, hogy igazam lett, de a nagynevű csapat idei teljesítménye mindenképp bizakodásra adhat okot. Ami a bajnokságot illeti. Bár a nagyok közül többen beragadtak, de egyáltalán nem jogtalan, hogy az Olympique Marseille a Ligue 1 harmadik helyén áll a bajnokság harmadánál. A második hely sincs messze, a Nice előzi őket, majd egy szakadék után jön a PSG.

Legutóbb a Clermont együttesét verték idegenben, a mindent eldöntő gólt – merthogy 1-0 lett a vége – Cengiz Ünder szerezte, aki nagyon él Franciaországban, hamar beilleszkedett, Sampaoli mester pedig kezdőként számít rá folyamatosan.

A Lazio keserű szájízzel gondolhat vissza a szombati bajnoki fordulóra. Egy pontot sikerült szerezniük Bergamóban, ami egyáltalán nem rossz eredmény, de lehetett volna jobb is, a 95. percig 2-1-re vezettek az Atalanta otthonában, ekkor egyenlített Marten de Roon. A fővárosiak góljait egyébként Pedro, valamint Ciro Immobile szerezték.

Az olasz tabella egy kicsit szétszakadt, már az élcsapatok is eléggé le vannak maradva az élen állóktól. 31-31 pontot gyűjtött a Napoli és az AC Milan (csak ők veretlenek már a Serie A-ban), míg a többiek jócskán le vannak maradva. A Lazio például a hatodik, 18 szerzett ponttal. Viszont nagyon sűrű a mezőny, egy újabb pontvesztés azt eredményezheti, hogy a violák, vagyis a Fiorentina megelőzi őket. Szerencséjükre szombaton a Salernitana csapatát fogadják hazai pályán, akik finoman fogalmazva is gyengén teljesítenek a Serie A-ban.

Ó, azt majdnem elfelejtettem: A Marseille is koncentrálhat minden erejével a csütörtöki meccsre, ők is egy kiesőjelölttel vívnak a válogatott szünet előtt, a Metz látogat hozzájuk, akik az utolsó előtti helyen állnak…

Összefoglalás

Az összefoglalást szinte mindig a sérültekkel kezdem. Most nem így fogok tenni, mert bámulatos módon egyik csapatnak sem lesznek hiányzói. Sampaoli mester utolsó sérültje is felépült a legutóbbi meccsre, Amine Harit majdnem egy hónapon át nem volt bevethető.

Próbáljuk meg kitalálni, milyen kezdővel léphetnek pályára. Az utóbbi meccseken a Marseille visszaállt négy védőre, a váltás pedig bejött a csapatnak. A széleken Peres és Rongier, középen Caleta-Car és Saliba próbálja megakadályozni az ellenfelek támadásait.

Ez egy klasszikus 4-2-3-1-es felállás, ahol Guendouzi és Kamara szűr – és néha szervez -, előttük három támadó középpályás, valamint egy középcsatár foglal helyet. Ha most tippelnem kellene, akkor Arkadiusz Milik fog kezdeni, mögötte Dimitri Payet, a széleken pedig Dieng és Cengiz Ünder lesz. Payet és Milik a Clermont ellen a kispadon foglaltak helyet, erre a meccsre gyúrhattak.

A Lazionál Maurizio Sarri mesternek is megvan a maga taktikája és a maga kezdője. Megszokhattuk, hogy a kupában Thomas Strakosha játszik, előtte négy védővel. Középen nem tudjuk, hogy az Acerbi – Felipe – Patric hármasból melyik kettő kezd, a spanyol lehet, hogy bejátszotta magát az argentin mester kezdőcsapatába…

Középen Toma Basic remek vételnek bizonyult, de lehet, hogy ezen a meccsen Luiz Alberto és Sergej Milinkovic-Savic mellett Lucas Leiva játszik. Elől pedig a már megszokott hármas: Pedro, Ciro Immobile és Felipe Anderson.

A Marseille mindhárom EL mérkőzésén ikszelt, most már itt lenne az ideje nyerniük. Hogy ez össze fog-e jönni? Igen, szerintünk verhető ellenfél a Lazio, akik idegenben (az olasz bajnokságban) kifejezetten gyengék.

Hogy egy élvezhető, gólgazdag meccset fogunk-e látni? Ebben már nem vagyok annyira biztos. Az előző mérkőzéshez hasonló, harcos, kemény ütközet kerekedhet ebből a találkozóból, ahol egy gól dönthet. Az under 2,5 mellett a franciák győzelmére tesszük a pénzünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső