Olympique Marseille – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.
Marseille
Teljesítmény:
V N N N V
  • Orange Velodrome
  • December 12. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két angol meccs után menjünk át a franciákhoz, mert ott is kinéztem egy jó kis rangadót magunknak, ez lenne az Olympique Marseille – Monaco meccs. A negyedik helyezett fogadja az ötödiket, a hazaiak bomba formában, míg a vendégek… Majdnem bombaformában. Csak azért majdnem, mert utolsó találkozójukat a Lille ellen elveszítették. És ha emlékeztek, erre tippeltünk mi is.

Évek óta nem volt ennyire kiegyensúlyozott a Ligue 1, ebből pedig csak mi, szurkolók, nézők és fogadók profitálunk. A kiegyensúlyozottság egyébként paradox módon épp a kiegyensúlyozatlanságból fakad, a csapatok képesek a legváratlanabb helyeken pontot, pontokat veszíteni.

Jöjjön akkor a Ligue 1 14. fordulójának rangadója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nimes – Olympique Marseille

Ha emlékeztek, ezt a meccset mi is sikerrel tippeltük meg, a Marseille folytatni tudta remek sorozatát, és a Nimes sem tudta megállítani őket. Feszült hangulatú, durvaságoktól sem mentes meccs volt ez, ahol 29 szabálytalanság történt és a játékvezetőnek 8 alkalommal kellett felmutatni a sárga és piros kártyát. Kitérek erre…

Dimitri Payetnek megy a játék mostanában, most már kijelenthetjük, hogy a Bajnokok Ligájában csak ő tudott eredményes lenni marseille-i oldalról, most szép cselei után lőtt, de Reynet hárítani tudott. A másik oldalon megemlítendő egy szabadrúgás, amit Niclas Eliasson végzett el, balszerencséjére a kapufán csattant a lövés.

Öt perccel a félidő lefújása előtt villant először a piros lap. Nem egy játékost, hanem a vendégek mesterét, Andre Villas-Boast állította ki a játékvezető, aki túlzottan reklamált egy bírói döntés miatt.

A térfélcserét követően hamar, az 57. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Alvaro hosszú indítását Dario Benedetto vette át mellel, kettőt pattant a labda, majd a kifutó Reynet fölött átpörgette a játékszert az argentin.

A labdabirtoklásban sokkal jobb volt a vendégcsapat, a Nimes pedig az egész mérkőzésen nem találta el a kaput, kapura tartó lövés nélkül meg nem lehet meccset nyerni.

Benedettot a meccs későbbi szakaszában Germain váltotta, és egy cserét azért szokás kiemelni, mert az a meccs szempontjából fordulópont, vagy legalábbis fontos. Ez most sincs másképp. Germain általában csereként száll be a játékba, de ha ott van, akkor meg tudja, meg szokta hálálni a bizalmat. A 84. percben Sanson lapos beadását gurította a kapuba, ezzel el is döntve a meccset.

Jajj, majdnem elfelejtettem, volt még egy kiállítás, a hazaiak részéről Cubast küldték le a pályáról, miután három percen belül kétszer is sárgát érően szabálytalankodott.

Más érdemleges esemény nem volt a meccsen, sima Marseille siker, semmi több.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.30.Francia Ligakupa
monaco
2:1
marseille
Francia Ligakupa
2019.09.15.Ligue 1
monaco
3:4
marseille
Ligue 1
2019.01.13.Ligue 1
marseille
1:1
monaco
Ligue 1
2018.09.02.Ligue 1
monaco
2:3
marseille
Ligue 1
2018.01.28.Ligue 1
marseille
2:2
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Monaco

Erre a meccsre is tippeltünk és bizony ez a tipp is jól sikerült! Azt gondoltuk, hogy hazai pályán a Lille képes lehet megverni Niko Kovac együttesét, nem is kellett csalódnunk… Az első félidőt nem vitték túlzásba a csapatok, összesen három kaput eltaláló lövés volt a meccsen, de egyik sem volt kifejezetten veszélyes, talán egy, Bamba bombázott (elnézést) a tizenhatoson kívülről, Mannone a levegőben úszva tenyerelte ki a lövést.

Ebből kitalálhattátok, hogy a gólok a második félidőben estek, és az első találatnak a Lille szurkolói nagyon örülhettek, és nem csak azért, mert a csapatuk vezetést szerzett, hanem azért is, mert az a Jonathan David szerezte, aki eddig nem jeleskedett a gólszerzésben. Ikone ugratta őt ki a leshatáron, David pedig a rövid felsőbe lőtt. Bő tíz perccel később már kettővel mentek a hazaiak, a remekül futballozó Yazici talált be, egy nagyon gyors kontrának köszönhetően ő és Burak Yilmaz vezethették kapura a labdát, Yilmaz önzetlenül – bár kissé röviden – passzolt Yazicihoz, ő meg a kapuba.

Későn ébredt a Monaco és már csak a szépítésre futotta tőlük: Cesc Fabregas passzát Pellegri pöckölte a hálóba, de ekkor már a 90. percben jártunk.

A meccs egészét tekintve jogosan maradt a Stade Pierre-Mauroyban a három pont.

Összefoglalás

Nem jött össze a bravúr a Marseille-nek, hiába szenvedett vereséget vetélytársuk, az Olympiakosz a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén, ők sima vereséget szenvedtek a Manchester Citytől.

Így hát a hazai bajnokság és a kupák maradtak, ahol viszont nagyon jól megy nekik egyelőre. Az első fordulóban vereséggel indítottak, azóta viszont verhetetlen Andre Villas-Boas együttese.

Igazából idegenben megy nekik nagyon jól, a Monaconak pedig hazai környezetben, tehát most mindketten a „rosszabb” oldalukat fogják megmutatni.

A Monaco távol saját pályájától csak 2-szer nyert, négyszer kikapott, a Marseille mérlege az Orange Velodrome-ban: 2-2-1.

Viszont az utolsó hazai bajnoki győzelemért 2015-ig kell visszalapoznunk a történelemkönyvekben, akkor 2-1-es győzelmet arattak.

Ami viszont érdekes és fontos, hogy elvétve akad olyan meccs, ahol csak az egyik csapat talált a hálóba. Olyan meg pláne ritka, amin egyáltalán nem született gól. Ilyen utoljára 2008-ban volt…

Így hát adja magát, hogy megint mindketten a hálóba találnak. Rangadó ez a javából, és úgy hiszem, hogy a gólok száma is meghaladja majd a 2,5 gólt. Válasszatok szabadon, véleményem szerint mindkét tipp be fog jönni!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső