Olympique Marseille – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 04.
Marseille
Teljesítmény:
V D V N V
  • Orange Velodrome
  • Január 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
V D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a hétfőt is egy francia első osztályú bajnokival, az Olympique Marseille – Montpellier csatát fogjuk megtippelni. A két csapat formája nagyjából ugyanolyan, leegyszerűsítve: Gyenge. Érdekes, mert volt egy nagy sorozata a Marseille-nek, de miután vereséget szenvedtek a Rennes-től, elindult egyfajta lejtmenet. Ez talán túlzás, de az tény, hogy azóta nem tudnak nyerni, döntetlent játszottak a Reims-szel és aztán utolsó meccsükön kikaptak az Angers-től. Szóval, fel kell kötni a gatyát, mert az amúgy is szoros élmezőnytől könnyű lesz leszakadni ilyen szoros mezőnyben.

A Montpellier erőn felül teljesít, azonban az utolsó három meccsük nekik sem jött be, két vereség (Metz, Lille) és egy döntetlen (Brest) a mérleg.

Mindkettejüknek jól jönne a győzelem, de vajon melyiküknek fog sikerülni? Egyáltalán, valamelyiküknek sikerülni fog?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – Olympique Marseille

Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy két teljesen ellentétes félidőt játszottak a csapatok, az elsőben az Angers támadott – sikerrel, míg a másodikban a Marseille próbált megtenni mindent – félsikerrel.

A hazaiak szereztek vezetést, Mathias Pereira egy okos gurítással mattolta Mandandát, miután Diony passzolt hozzá. Szerencséje volt egyébként Pereirának, pár centin múlt, hogy Rongier elpiszkálja a labdát. A befejezés pedig nagyon okos volt a 24 esztendős szélsőtől.

Szűk húsz perccel később már két gólos volt az Angers vezetése, Diony a tizenhatos vonalán emelgetett, majd nem hagyta lepattanni a labdát, kapásból lőtt, Mandanda pedig mozdulni sem tudott a jobb alsó sarokba tartó lövésre.

A második félidőben pedig a Marseille támadott, de a 75. percig ennek nem volt eredménye. Pedig lett volna lehetőségük a szépítésre már korábban is, azonban Dimitri Payet tizenegyesét Berdardoni kivédte. Bravúr volt ez a javából, a tizenegyesben volt erő, nem is volt rosszul helyezve…

Szóval, a 75. perc eseménye: Dimitri Payet az alapvonalról bead, a tizenhatosra érkező Rongier pedig onnan fejel. Szép ívben szállt a labda, aminek nem is találta meg az ellenszerét Bernardoni.

A legvégén Ake akadályozta meg Caleta-Cart abban, hogy egyenlítsen, elfelejt egy labdát, ami a horvát belső védőnek tökéletes lett volna. 2-1-es sikerével az Angers megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.21.Ligue 1
marseille
1:1
montpellier
Ligue 1
2019.05.24.Ligue 1
marseille
1:0
montpellier
Ligue 1
2018.11.04.Ligue 1
montpellier
3:0
marseille
Ligue 1
2018.04.08.Ligue 1
marseille
0:0
montpellier
Ligue 1
2017.12.03.Ligue 1
montpellier
1:1
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier – Lille

Jó meccset játszott a bajnoki második helyezettel a Montpellier, főleg a második játékrész sikerült izgalmasra, ott négy gól is esett.

Mivel a meccs 3-2-es végeredménnyel zárult, így kitalálható, hogy az első félidőben csak egy gólt láthattunk. Azt pedig Timothy Weah szerezte, akinek Xeka adott káprázatosan jó mélységi passzt, Weah kilépett és ütemtelenül, spiccel lőtt Omlin mellett a kapuba.

Maignannak csak egyszer akadt dolga az első játékrészben: Hilton fejesét kellett kihalászni a léc alól.

Fordulás után aztán beindult a gólgyár és micsoda találatok voltak…

Előbb kicsavarodott felsőtesttel, védője szorításában, erőből bólintott a kapuba Laborde, ezzel egyenlítettek a hazaiak, de 10 perc múlva Ikone tizenegyesből egyenlített. A büntető után Delort pillanatai következtek, két perccel a Lille gólja után elképesztő ollózós mozdulattal, körülbelül 12-13 méterről lőtt a kapuba a francia csatár, akinek ez volt a bajnokságban a nyolcadik gólja, ezzel pedig a negyedik helyet foglalja el a góllövőlistán, olyan csatárokat előz meg, mint Burak Yilmaz, Wissam Ben Yedder vagy Memphis Depay.

Volt azonban erre is egy viszontválasza a Lille-nek, a 86. percben épp Burak Yilmazt ugratta ki Yazici, a török pedig higgadtan a jobb sarokba gurított.

Pontot érdemelt volna a Montpellier, de a futball sokadjára is bebizonyította, hogy nem minden esetben igazságos…

Összefoglalás

Ami először feltűnt, hogy nem szoktak gólerős meccseket játszani a fiúk, ritka, amikor 2,5 gól fölött van a gólok száma. Legutóbb 1-1-et játszottak, azelőtt pedig a Marseille nyert 1-0-ra.

A Marseille hazai veretlenségét az első fordulóban veszítette el, a St. Etienne meglepetésre megverte őket, idegenben pedig hosszú időn keresztül veretlenek voltak, aztán most zsinórban két vereséget gyűjtöttek be.

Hazai pályán már nem ennyire jó a helyzet, a már említett vereségen kívül három győzelmük és három döntetlenjük van, néha egészen meglepő eredményeket produkálnak Payeték.

A Montpellier – ahogy tavaly – most is a nyolcadik helyen áll, de akkor ugye félbeszakították a bajnokságot. És sokkal jobban állnának, ha utolsó meccseiken nem ilyen eredményt értek volna el. Igen, a Lille elleni vereség benne volt a pakliban, de a Brest elleni 2-2 és a Metz elleni hazai vereség már a luxus kategória. Szerintem…

A hazaiaknál Amavi és Sanson továbbra sem bevethető, viszont a vendégeknél egyetlen sérült játékos nincs. Legalábbis most, ez az elkövetkezendő napokban persze változhat.

Jelen állás szerint két tippem volna. Az egyik a már korábban említett under 2,5, nemhogy egymás ellen, de alapból nem szereznek sok gólt (a Marseille hazai pályán, a Montpellier pedig idegenben gólszegény), a másik pedig egy kissé tán veszélyes, de a döntetlen. Az előbbit tartom – naná – esélyesebbnek, így most emellett teszem le a voksom, még az 1X is vonzó lehet, ha valaki nem szeretne nagyon kockáztatni. Azt most nem gondolnám, hogy ilyen idegenbeli mutatókkal a Montpellier legyőzheti André Villas-Boas csapatát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső