Olympique Marseille – Nimes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 12.
Marseille
Teljesítmény:
D N V D V
  • Orange Velodrome
  • Január 16. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nimes
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt hittem, hogy a Montpellier elleni sikerrel a Marseille kimászott a saját maga által kreált gödörből, erre pár nappal később a kiesés ellen harcoló Dijon egy pontot otthon tartott Thauvinék ellen. Valami nem stimmel, de most ismét esélyük nyílik a javításra, mert hazai pályán fogadják a Nimes csapatát. A Nimes pedig ugyanúgy közel áll a kieséshez. Erről leginkább az tanúskodik, hogy ők a sereghajtók a francia első osztályú bajnokságban jelenleg.

Az elmúlt időszak meccseit rendre a Marseille nyerte, a Velodrome-ban játszanak, erősebb csapatról van szó… Akkor mi lehet a gond? Szerintünk semmi. De azért vizsgáljuk meg, mire is számíthatunk az Olympique Marseille – Nimes mérkőzésen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Dijon – Olympique Marseille

Nem könnyű – sosem könnyű – egy 0-0-ra végződő meccsről írásban összefoglalót gyártani, nem a leghálásabb feladat, de azért megpróbálkozom vele. Annyira nincs most nehéz dolgom, tekintve, hogy akadtak helyzetek a kapuk előtt, csak az a fránya befejezés nem akart összejönni. Nemanja Radonjic például már a negyedik percben gólhelyzetbe került egy dijoni védőnek, Bruno Ecuele Mangának köszönhetően, aki egy hosszú felívelést úgy vett át mellel, hogy közben elcsúszott, így Radonjic előtt termett a labda. A szerb a bal alsót célozta meg, de Anthony Racioppi résen volt és hárítani tudott.

A következő akciónak is Radonjic volt az egyik főszereplője, Sakai szaladt el a jobbszélen, középre gurított labdáját ismét a szerb támadó lőtte el, de ezt a csatát is Racioppi nyerte. A kapusról kijött egyébként a labda, Florian Thauvin még megpróbálta begyötörni a kapuba, de nem sikerült.

Az első játékrész legnagyobb helyzete mégsem a végig domináló Marseille-hez, hanem a hazai Dijonhoz köthető. A Marseille védelem megfeledkezett Mama Baldéról, a hazaiak csatárának lövésébe egy picikét Mandanda is beleért, így a kapufán csattant a labda.

A fordulás után kiderült, ez bizony nem Nemanja Radonjic napja, mert harmadik ziccerét is elhibázta, pontosabban itt is Racioppi védett. A három lehetőség közül ez volt a legnagyobb.

A Dijon ekkor sem játszott alárendelt szerepet, kétszer-háromszor el is jutottak Mandandáig, ezek közül Lautoa kísérletét érdemes megemlíteni, az új-kaledóniai középpályás tizenhét méteres csavarása egész szép volt. Csak mellé ment.

Nem bírtak egymással a csapatok, ami nyugodtan sorolható a meglepetés-kategóriába, de a Dijon rászolgált az egy pontra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.04.Ligue 1
nimes
0:2
marseille
Ligue 1
2020.08.09.Barátságos Mérkőzés
nimes
0:1
marseille
Barátságos Mérkőzés
2020.02.28.Ligue 1
nimes
2:3
marseille
Ligue 1
2019.12.21.Ligue 1
marseille
3:1
nimes
Ligue 1
2019.04.13.Ligue 1
marseille
2:1
nimes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nimes – Lille

Sok jóra nem számíthatott a sereghajtó, akik messze a legrosszabb csapat – úgy tűnik – a Ligue 1-ben. 14 szerzett góljukhoz most már 40 kapott társul, pontból is övék a legkevesebb (különben nem lennének sereghajtók), így a bajnoki címre is esélyes Lille könnyű győzelemre számíthatott.

Az eredmény alapján úgy tűnik, hogy meg kellett izzadnia a három pontért Bambáéknak, de igazából a meccs jó részében ők nyomtak, domináltak és helyzeteket alakítottak ki. Más kérdés, hogy ebből csak egyet sikerült gólra váltani.

Annál az egynél pedig Burak Yilmaz volt a tettes, a veterán török egy védelmi hibát kihasználva lőtt Reynet kapujába a 27. percben. A félidő hátralévő részében is csak a Lille előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Weah fejese célt tévesztett.

A folytatásban is inkább a vendégekről szólt a mérkőzés, de ekkor már a Nimes is mutatott valamit. Ferhat távoli bombája szépségdíjas gól lehetett volna, ha egy picit jobban céloz a Nimes tízese, Ahlinvi pedig egy ígéretes labdát lőtt az égbe.

Más már nem történt ezen a találkozón, így a Lille szűkösen nyert és tapad az élbolyra.

Összefoglalás

Lehetséges, hogy ez egy felesleges tipp volna? Kétlem, a Marseille azért annyira nincs formában, ez inkább egy felhozó meccs lehet. Vagy, némely szakmában hívják ezt csúnyábban is, mi maradjunk most a felhozónál. Tökéletes alkalom lehet Villas-Boasék számára, hogy újra nyerjenek, hogy visszatérjenek egy kicsit a helyes útra, ahonnan láthatóan letértek.

Említettem már, hogy a Nimes milyen mutatókkal áll, de az idegenbeli mérlegük eddig kimaradt: Rossz, de jobb, mint a hazai. Három győzelmükből kettőt idegenben arattak, de a gólarányuk botrányos, öt lőtt és tizenhét kapott gól.

A Velodrome jó ideje nem látott már vereséget, a Marseille az utolsó öt bajnokijából négyet megnyert és csak a Reims tudott itt pontot szerezni.

Nem magas az odds, ez tény. Kiváló lehetőség kiegészítésként használni, az 1.4 körül mozgó szorzó még pont az az ingerküszöb, amit elfogadok, nagyon ritka, hogy ez alá menjek.

Nem nagyon húznám az időt, mert felesleges. Még a sérültek megérnek egy pár mondatot, aztán „ítéletet mondok”: Loick Landre hamarosan felépülhet a vendégeknél, de most még biztos nem lesz ott a pályán, míg a Marseille-nél Sanson és Amavi már december óta gyógyulgatnak, hozzájuk csatlakozott nemrég Luis Henrique, aki elkapta a koronavírust.

Nehéz lenne olyan indokot mondani, hogy miért ne a Marseille-re fogadjak. Egyedül a mostanában mutatott eredményeik zavarnak, bár még ott is legtöbbször ellenfelük fölé tudtak nőni. Csak a gólszerzés nem ment. Most viszont bízom abban, hogy ha csak egy góllal is, de jobbak lesznek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső