Olympique Marseille – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 30.
Marseille
Teljesítmény:
N V N V V
  • Orange Velodrome
  • December 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympiakosz
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Épp az előző tippemben említettem meg a legrosszabbul szereplő együtteseket, most pedig tippet is írok a következő meccsükről. Merthogy az idei Bajnokok Ligája 32 csapatának legrosszabbja az Olympique Marseille. Pontot még nem szereztek, valamint négy meccs alatt gólt sem sikerült szerezniük. Ettől függetlenül – mivel a Porto és a Manchester City eléggé megléptek, utóbbi a hibátlan mérlegének köszönhetően már tovább is jutott – még mindig van egy leheletnyi esélyük arra, hogy az Európa Ligában folytassák, az Olympiakosz három pontot szerzett.

Már csak emiatt is izgalmas találkozót láthatunk, lássuk az Olympique Marseille – Olympiakosz beharangozóját!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Olympique Marseille – FC Porto

Nagy pofonba szaladt bele a Marseille a harmadik körben, akkor 3-0-ra nyertek a portugálok. Most szerettek volna revanasot venni, mert egyre cikibb, hogy még egy nyamvadt gólt sem tudtak szerezni a sorozatban. Villas Boas ugyan elmondta, hogy ide eljutni is nagy szó, de szerintem ezzel a francia drukkerek nincsenek kisegítve.

A lényeg, hogy a revans most sem sikerült, a gólszerzés sem jött össze, minden folyik tovább ugyanabban a mederben.

Az első félidőben jól játszottak a hazaiak, ez csak egy nagy helyzetben realizálódott, ami kimaradt, ekkor Germain bólintását védte nagy bravúrral Marchesin kapus. Emellett próbálkoztak – leginkább távolról – pár kapura lövéssel, de a célzóvizet nem itták meg meccs előtt, mindegyik lövésük vagy fölé vagy mellé szállt.

Nem kellett félteni a portugálokat sem, ők is eljutottak az ellenfél kapujáig, de az ő próbálkozásaikból sem született gól, egészen a 39. percig, ekkor egy kis szerencse kellett a vezetést jelentő találathoz, szerzője pedig Sanusi volt.

A fordulást követően egyre több szabálytalanság szakította meg a játékot, bár abból már az első félidőben sem volt hiány. Ennek nyoma is volt, a játékvezető tíz perc alatt két sárgát mutatott fel a Porto játékosának, Grujicsnak, aki így idő előtt mehetett zuhanyozni. Itt lehetett volna a nagy lehetőség a Marseille számára, de három perc múlva tőlük is kiállítottak egy játékost, név szerint Balerdit, plusz még kaptak is egy tizenegyest… Így kell elszúrni egy emberelőnyt nagyon.

Sergio Oliveira pedig belőtte a büntetőt, így már 0-2 volt a meccs. Innen meg már nem tudott felállni a francia gárda, megint pont nélkül maradtak, megint nem rúgtak gólt.

Előző meccs eredménye
2020.10.21.Bajnokok Ligája
olympiacos
1:0
marseille
Bajnokok Ligája
2011.11.23.Bajnokok Ligája
marseille
0:1
olympiacos
Bajnokok Ligája
2011.09.13.Bajnokok Ligája
olympiacos
0:1
marseille
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympiakosz – Manchester City

Egy győzelemmel Pep Guardiola fiai tovább is juthattak, ez lebegett az angol csapat játékosainak szeme előtt az Olympiakosz elleni összecsapáson. A City ugyanis eddig hibátlan, bárki került az útjába, sikerrel vették az akadályt. Mondjuk egy ilyen – relatíve – gyenge csoportban ez is volt az elvárás.

A Pireuszban lejátszott meccsen aztán úgy is futballoztak, mint ahol a továbbjutás a cél, az egész mérkőzést uralták, ehhez képest meglepő, hogy csak egyetlen góllal tudtak nyerni. A görögök nem jelentettek veszélyt Ederson kapujára, 90 perc alatt két kapura tartó lövésük volt, egyiknél sem volt dolga a brazilnak.

Pár kisebb helyzetük már volt a vendégeknek az első félidő elején, közülük Rodri távoli bombáját emelném ki, ami, ha nem középre megy, szinte biztosan gól, így viszont fogta a görögök kapusa, José Sá.

A 30. percben esett a találkozó egyetlen gólja, ezt Phil Foden szerezte, de neki már „csak” a befejezés maradt, a nagy dicséret Raheem Sterlinget illeti, aki sarokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe az ifjú angol szélsőt.

A vendégek nagyon agresszívan letámadtak, már az Olympiakosz tizenhatosának előterében megpróbálták elvenni a labdát, ez pedig láthatóan nem is ízlett a hazaiaknak.

A következő lehetőségük Raheem Sterling jóvoltából született, a jobb felsőbe tartó szabadrúgását ütötte szögletre José Sá.

A második félidő is ugyanígy ment tovább, növelhette volna az előnyt Gündogan, Gabriel Jesus, Bernardo Silva, de semmi nem akart bemenni.

A végeredmény 0-1 lett, abból a szempontból elégedett lehet Guardiola, hogy a továbbjutás megvan, azért viszont nem, hogy 21 próbálkozásból csak egyből született gól.

Összefoglalás

A sorsolást követően az egyértelmű volt, hogy a City behúzza ezt a csoportot, a második továbbjutó helyben már nem voltam biztos, azt gondoltam, hogy a Porto és a Marseille fog megküzdeni ezért. Hát… A Marseille-nél nem így gondolták. Vagyis bizonyára így gondolták, de a végeredmény nem ez lett.

A hétvégi bajnokijukra nézzünk rá egy kicsit: A Marseille a Nantes együttesét fogadta és magabiztos játékot bemutatva nyertek 3-1-re. A gólokat Thauvin, Payet és Benedetto szerezték. Ezzel a Marseille veretlenségi sorozata kilenc meccs óta tart, az első fordulóban a most már nagyon, de nagyon szenvedő St. Etienne-től kaptak ki. Ha csak fele ilyen jól menne a Bajnokok Ligájában…

Az Olympiakosz pedig az Arisz ellen játszott, kissé nehezebben, de ők is begyűjtötték a három pontot, ezúttal Bukalakisz volt a nyerőember, ő duplázott a meccsen. Vezetik a bajnokságot, hét győzelemmel és egy döntetlennel állnak jelen pillanatban.

Az előző közös meccsükön közel állt a pontszerzéshez a Marseille, Koka a 91. percben talált hálóba, így szűk győzelmet arattak a hazaiak.

Most, a Velodrome-ban kerül sor az összecsapásra, és most van a legnagyobb esélye arra Andres Villas Boas csapatának, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzen. Fontos győzelem lenne ez, mert így megmarad az esély az Európa Ligára, ha nem nyernek, akkor ez az álom is elszáll.

A másik tipp egy under 2,5 lenne, erről annyira nem vagyok meggyőződve, így inkább maradok az első tippemnél, miszerint nyernek a hazaiak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső