Olympique Marseille – Rennes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 28.
Marseille
Teljesítmény:
V V V V D
  • Orange Velodrome
  • Január 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rennes
Teljesítmény:
V N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megvolt a három angol bajnoki tipp, mehetünk is tovább, az Olympique Marseille – Rennes mérkőzéssel folytatjuk. Ki kell mondani: Gödörben Andre Villas-Boas csapata. Az elmúlt négy fordulóban csak vereség, három lőtt gól, és ezáltal csúsznak szépen lefelé a tabellán.

Jól kezdtek, jól folytatták, most viszont megtorpantak. Nem is csoda, hogy a Monaco elleni meccsen is a vereségüket jósoltuk, ez is jött, hiszen Niko Kovac együttese 3-1-re diadalmaskodott.

A Rennes a Bajnokok Ligája búcsú után talált igazán magára, jöttek is a győzelmek (két döntetlen kivételével), azonban most a PSG legfőbb kihívója, a Lille akadt az útjukba, és hosszú idő után újra vereséget szenvedett a Stephan legénység.

Lehet javítani, visszatérni a helyes útra, mert a Marseille bizony most sebezhető. Nem is kicsit. A francia lapok egyelőre nem sugdolóznak a portugál tréner esetleges menesztéséről, de ne legyenek kétségeink, ha ez a rossz széria még két-három meccsen át kitart, akkor annak kirúgás lesz a vége.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Olympique Marseille

Nagyon megy az utóbbi időben a Monaconak, utolsó vereségüket december közepén szenvedték el, az első félidőben azonban hiába birtokolták többet a labdát, nem tudták bevenni Mandanda kapuját. Bezzeg a Marseille! A 12. percben egy hosszan előrevágott labdával iramodott meg Nemanja Radonjic, a szélvészgyors szerbet hiába követte Maripán, a szélső gyorsabbnak bizonyult, majd Lecomte mellett ellőtte a labdát. Meglepetésre tehát a vendégek jutottak előnyhöz. Ez az előny kitartott az első félidőben, a Marseille-nek több helyzete nem akadt, de a monacoi csatárok is takaréklángon égtek. Niko Kovac érezte, hogy váltani kell, így beküldte Alexander Golovint, ez pedig nagyszerű döntésnek bizonyult.

Az orosz rögtön a félidő elején kiosztott egy gólpasszt, az ő szöglete után Maripán javította korábbi hibáját és bólintott a bal felsőbe.

Villas-Boas terve erre a játékrészre azonnal dugába dőlt, a játékosok pedig teljesen megzavarodtak. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Monaco.

A fordítás a 75. percben történt meg, ismét Golovin kanyarintott be egy szögletet – most a másik oldalról -, amire Tchouameni érkezett, 2-1.

Kovacnak volt még egy jó cseréje, Ben Yeddert a montenegrói Sztevan Jovetics váltotta, a rutinos támadó pedig a hosszabbításban akkora erejű szabadrúgást küldött kapura, hogy azt hittem, kiszakad a háló. Bombagól volt, talán a forduló legszebb találata…

A második félidőben mutatott játék a vendégek részéről vérszegény volt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Ligue 1
rennes
2:1
marseille
Ligue 1
2020.01.10.Ligue 1
rennes
0:1
marseille
Ligue 1
2019.09.29.Ligue 1
marseille
1:1
rennes
Ligue 1
2019.02.24.Ligue 1
rennes
1:1
marseille
Ligue 1
2018.08.26.Ligue 1
marseille
2:2
rennes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Rennes – Lille

Nem csak a Rennes, de a Lille is jó formát mutat mostanság (oké, becsúszott egy Angers elleni vereség), kíváncsian vártam, mi történik majd a két gárda összecsapásán.

Főként a Lille akarata érvényesült, noha az első védét Maignannak kellett bemutatnia. Nem volt azonban nehéz dolga, magabiztosan szedte fel Maouassa próbálkozását.

Ezután következtek a Lille helyzetei, amiből egy gól is született: A 16. percben a vendégek végeztek el szögletet, ami nagyon veszélyesen kanyarodott a kapu felé, Salin vetődve tolta ki a labdát, de pont Jonathan David elé, aki négy méterről nem hibázott. Hibáztak viszont a védők és Salin is, ez nagy védelmi hiba volt.

Az első játékrészben még akadtak kisebb-nagyobb helyzetek mindkét fél előtt, Yazici lövésénél például Salin óriásit védett, aztán jött a szünet.

És jött egy gólnélküli második félidő is, ahol bár a Rennes becsülettel próbálkozott, nem tudták bevenni Maignan kapuját. A Lille kontrából veszélyeztetett, szintén kevés sikerrel, de ez a lefújás után már egy vendégjátékost sem érdekelt, David góljával legyőzték a Rennes-t, és továbbra is tapadnak a Paris Saint-Germainre.

Összefoglalás

Nehéz megtippelni ezt a találkozót, még akkor is, ha a Marseille tényleg nincs top formában. A Rennes ugyan decemberben nyerni tudott hazai pályán, de azért tegyük hozzá, hogy Gueye – miután szerzett egy gólt – a 37. percben kiszállt a meccsből. Így tudtak fordítani Terrier-ék.

Ha a korábbi meccseikből indulunk ki, akkor azt mondanám, hogy a legesélyesebb kimenetel az, ha a gólok számára fogadunk, hiszen korábban számtalan meccsük végződött 2,5 gól fölött. A góllövés viszont mostanában nem megy Thauvinéknak, pedig visszatért Radonjic, ott van Dimitri Payet, a padról folyamatosan beszálló Germain és persze Dario Benedetto.

A Rennes sem az a „fejjel a falnak” típusú csapat, pláne, ha idegenbeli meccsről van szó, az utóbbi öt meccsükön csak hétszer találtak a kapuba. Villas-Boas továbbra sem számíthat Boubacar Kamara és Jordan Amavi játékára, míg a Rennes-nél Flavien Tait esett ki, és február közepéig nem is lesz hadra fogható.

A logikus döntés – most – tehát nem az over 2,5 hanem épp ellenkezőleg, az under 2,5. Esetünkben fontosabb a formára támaszkodni, minthogy tavaly vagy tavalyelőtt mit játszottak a felek. Néha jó kapaszkodó tud lenni, de az a fontos, hogy most mi a helyzet.

Most pedig az a helyzet, hogy egyik fél sem brillírozik a kapu előtt, tehát egy 0-0 valószínűbb, mint egy gólzápor. Még azt tudom elképzelni, hogy valamelyikük egy gólt begyötör és ráül az eredményre, szóval maradjunk az under 2,5-nél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső