Olympique Marseille – Rennes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 08.
Marseille
Teljesítmény:
V V D D N
  • Orange Velodrome
  • Március 10. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rennes
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárásként jöhet még egy elmaradt bajnoki? Persze, hogy jöhet. Ezúttal Franciaországban zárunk, az Olympique Marseille – Rennes lesz az utolsó találkozónk. Igaz, anno erről írtam, de hát azóta sok víz lefolyt a Szajnán, az a találkozó meg elmaradt. De miért is maradt el? Emlékeztek rá? Nem? Én igen!

Azért maradt el, mert az Olympique Marseille hívei nem bírtak magukkal, és betörtek a klub edzőközpontjába, hogy ami ott van, azt összetörjék. Lehetett volna az akár ember is, sőt a hírek szerint kifejezetten Dimitri Payetre és a klub elnökére utaztak a magukról teljesen megfeledkezett drukkerek. A játékosok – érthető módon – rosszul viselték a történteket, így a találkozó végül elmaradt.

Azóta voltak változások, például már nem André Villas-Boasnak hívják a csapat vezetőedzőjét, hanem Jorge Sampaolinak. Bár még a kispadon nem foglalt helyet az argentin, a megbízott vezetőedző tegnap kikapott a National 2 (azaz a negyedosztály) 12. helyén álló Canet Rousillon csapatától. Nem kis blama. A legnagyobb videómegosztón azóta szárnyal egy videó, ahol az egyik OM szurkoló egy hatalmas kalapáccsal veri szét a tévéjét…

A Rennes-nél sem álomszerű a mostani helyzet, ők meg a bajnokságban gyűjtik egyik vereséget a másik után. Most már egyhuzamban a negyediknél tartanak, a Lyon – ahogy az várható volt – nyerni tudott hazai pályán.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Olympique Marseille

Ez kellett volna legyen Sampaoli első mérkőzése, azonban még mindig Nasser Larguet ült a kispadon a listavezető ellen. A meccset a Lille kezdte jobban, Renato Sánches lövése okozott némi kellemetlenséget Mandanda kapusnak, majd Benjamin André lövését blokkolta egy marseille-i láb.

A másik oldalon egyedül Kamara távoli kísérletét lehet megemlíteni, de azt Maignan nagyon könnyen szedte fel.

A második félidőben tovább nyomtak a hazaiak, de a gól csak nem akart megszületni. Nagyon szerették volna a vendégek, ha a játékvezető minél hamarabb lefújja a meccset, és az egy pont elég jó eredmény mostanság a Pierre Mauroyban, de a kanadai Jonathan David a 90. és a 91. percben is talált egy-egy gólt, így a Lille 2-0-ra legyőzte a Marseille-t. Tényleg mindkét gólra lehet használni ezt a jelzőt, de hát, jókor volt jó helyen a csatár…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Ligue 1
rennes
2:1
marseille
Ligue 1
2020.01.10.Ligue 1
rennes
0:1
marseille
Ligue 1
2019.09.29.Ligue 1
marseille
1:1
rennes
Ligue 1
2019.02.24.Ligue 1
rennes
1:1
marseille
Ligue 1
2018.08.26.Ligue 1
marseille
2:2
rennes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon – Rennes

A Nice elleni mérkőzés után telt be a pohár a Rennes vezetőségénél, és a sikertelen szereplés miatt megváltak Julian Stephan vezetőedzőtől. A Lyon elleni meccsen Philippe Bizeul ült le a kispadra, most viszont már megvan az új mester: Bruno Génésiot nevezték ki a vezetők.

Két távoli lövéssel indult a találkozó, hazai oldalon Memphis Depay, míg a vendégeknél az ifjú belga, Jeremy Doku durrantott fölé.

Az első igazi helyzet a Lyon előtt adódott, Depay közeli próbálkozását Gomis lábbal védte. A holland főszerepben volt a második játékrészben is, ő volt a lyoniak legveszélyesebb játékosa. A nyerőember viszont nem ő lett, hanem a csereként beszálló Houssem Aouar, akinek az idei szezonja közel sem olyan jó, mint a tavalyi…

A hős viszont attól még Depay lett, aki a 74. percben kapott egy kiugratást, védője földre vitte a tizenhatoson belül, de a támadó nem kezdett el hisztizni tizenegyesért, hanem felugrott, középre passzolt Aouarnak, aki meg belőtte a találkozó egyetlen gólját. A francia irányító ugyan még egyszer hatalmas ziccerbe került, azt a meccset Gomis nyerte. A mérkőzést magát viszont a Lyon. Nem lesz egyszerű dolga Génésionak…

Összefoglalás

Elképesztő, mennyi minden meg tud változni egy hónap alatt. Az eredeti időpontban még Villas-Boas és Stephan mérte volna össze az erejét, most viszont már Sampaoli és Génésio. Ilyen gyorsan változnak a dolgok a profi futballban…

Egyikük sincs csúcsformában, a marseille-i fejekben pedig bizonyára hosszú-hosszú időre beleégett az a kupameccs. Nem semmi teljesítmény a kiscsapattól, és az amúgy is feszült OM drukkereknek minden bizonnyal olaj a tűzre. Ilyenkor lehet, szerencsés, hogy nem lehetnek nézők a Velodrome-ban.

Az őszi találkozójukkal kezdek, amelyet a Rennes december közepén 2-1-re megnyert, köszönhetően Traoré és Hunou góljainak. A vendégeknél Pape Gueye szerzett bombagólt, aztán tíz perccel később a második sárgáját is begyűjtötte a 22 esztendős középpályás, így a meccs jó részében a Marseille meberhátrányban szerepelt. Nem is csoda, hogy nem húzták ki… Akkor még a Rennes-nek is jobban ment a játék.

A mesterek teljes keretet kaptak, ezzel arra utalok, hogy Rongier-n (OM) kívül a két csapatban egyetlen sérült sincs. Kérdés, lesznek-e forradalmi változások, akár új taktika, akár egy eddig mellőzött játékos szerepeltetése?!

Ezért nagyon nehéz ez, mert ki tudja, hogy a két új vezetőedző hogyan gondolkozik. Stephant és Villas-Boast (vagy épp Larguet-t) már valamennyire ismertük, így viszont teljesen sötétben tapogatózunk.

Öt meccsükből három döntetlennel végződött, ami most is reális lehet, de ismerve Jorge Sampaoli mentalitását, ő addig űzi-hajtja a játékosait, amíg azok csak bírják szusszal. És ez a fajta küzdőszellem hiányzik most a Marseille-ből. Tisztában vagyok vele, hogy a kialakult helyzet miatt egy totálisan háromesélyes meccs előtt állunk. Épp ezért óvatosan a tippeléssel, az összegekkel! Sampaoli mester személye számomra garancia a sikerre, így ezúttal – óvatos pénzzel – az OM győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső