Olympique Marseille – Strasbourg: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
Marseille
Teljesítmény:
N N D N V
  • Orange Velodrome
  • április 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Strasbourg
Teljesítmény:
V D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már csak négy forduló van hátra a francia bajnokság idei szezonjából, de a kép csak nem akar tisztulni. Igen, a bajnoki címre még hárman esélyesek, kiesni is több csapat tud még – a Dijontól már elbúcsúztunk -, és még van itt egy kérdés: A Lens – Olympique Marseille – Rennes hármas közül ki érhet oda az ötödik helyre?

A Lens ittléte felér egy csodával, újonc gárdáról beszélünk, a másik kettő meg azután kapta össze magát, hogy edzőt váltottak. Az egyikhez Jorge Sampaoli érkezett, a másikhoz pedig Bruno Génésio. Nem akarom azt mondani, hogy „én megmondtam”, de szinte biztosra vettem, hogy az argentin edző, aki nagyon karakán, mindenről van véleménye és nem mellesleg egy zseniális szakember helyre tudja majd rázni a Marseille-t, és ez így is történt. Génésio teljesítménye már más tészta, de ugyanúgy kalapemelést érdemel.

Kemény kis négy meccs vár a csapatokra. És ránk is. Vágjunk bele az Olympique Marseille – Strasbourg meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Reims – Olympique Marseille

Döntetlenre számítottunk a meccsen, de be kell látni: Ez most nem volt egy jó hétvége. Jó formában várta a Reims a meccset, ugyan sok volt a döntetlenjük, de azért csak kilenc meccse nem kaptak ki.

És jól kezdtek a hazaiak, ugyanis – bár fél óráig szinte semmi nem volt – a 38. percben Cassama szögletét Mbuku fejelte Mandanda mellett a hálóba. Erőteljes fejes volt, a hazai játékosról meg nagyon lemaradt mindenki.

De gond egy szál se – gondolták a vendégek -, még a félidő lefújása előtt egyenlítettek, majd a vezetést is átvették gyorsan.

Dimitri Payet, a Marseille csapatkapitánya a 41. percben talált be egy jobboldali akció után, majd a 45.-ben kiosztott egy gólpasszt Arkadiusz Milik részére.

Lett volna lehetősége felállni a Reims-nek a második félidőben – Dia révén lőttek is egy kapufát -, de bő egy óra után Faes megkapta második sárga lapját egy rossz ütemű becsúszás után, így belső védőjét elveszítette a csapat.

Az emberhátrány alaposan betett a Reims gárdájának, a 75. percben Rongier passzát ismét Dimitri Payet passzolta hálóba, és még Milik is duplázhatott volna, de az ő gólját les miatt nem adták meg.

Ha nincs a piros lap, talán máshogy alakul. Talán…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.06.Ligue 1
strasbourg
0:1
marseille
Ligue 1
2020.01.29.Francia Kupa
marseille
3:1
strasbourg
Francia Kupa
2019.10.20.Ligue 1
marseille
2:0
strasbourg
Ligue 1
2019.05.03.Ligue 1
strasbourg
1:1
marseille
Ligue 1
2018.12.19.Francia Ligakupa
marseille
2:4
strasbourg
Francia Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Strasbourg – Nantes

Teljesen kiismerhetetlen a Strasbourg csapata, most épp a fordulót megelőzően utolsó előtti Nantes-tól kaptak ki hazai pályán. A csapat az első félidőben nagyjából lefocizta a vendégeket, gólt is szerzett, majd a második mindent megváltoztatott.

Bánhatják, hogy csak egyszer tudtak betalálni, ha 3-0-val vonulnak öltözőbe, akkor sem szólhattak volna a nantes-iak egy szót sem.

Bár a Nantes előtt adódott az első lehetőség, ha bement volna Coulibaly lövése sem lett volna gól, méghozzá les miatt.

Ludovic Ajorque viszont nem volt lesen a túloldalon, a bombáját a kivetődő Lafont állította meg. Nem sokkal később Dimitri Lienard megpattanó szabadrúgására kellett odaérnie a kapusnak, de ezt is megoldotta.

Végül a 43. percben már túljártak a kapus eszén: Carole mértani pontosságú beadására Ludovic Ajorque érkezett, és fejjel megszerezte a hazaiaknak a vezetést.

A második félidő viszont egyáltalán nem úgy sült el, ahogy arra a hazai drukkerek számítottak. Itt is a Strasbourgnál volt többet a labda, viszont kapura már egyáltalán nem voltak veszélyesek. A Nantes annál inkább. Sels kapus több bravúrt is bemutatott, ám egy kapu előtti kavarodás végén ő is csak nézte, ahogy Jean-Charles Castelletto kapuba fejel.

És pár perccel később már a vendégek vezettek: Lafont indította Pablo Chirivellát, a kis spanyol végigrobogott a pályán, két gyors passz, és kész is a gól, Ludovic Blas volt a gólszerző.

Győzelmével a Nantes beérte a Nimes gárdáját, előttük pedig kicsit elhúzva a Lorient csapata. Ott sem dőlt még el semmi sem…

Összefoglalás

Tényleg nehéz eligazodni azon, ahogy a Strasbourg játszik, de ez már a harmadik vereségük volt otthon zsinórban. Akármennyire is lehetetlennek tűnik, de még reális esély van arra, hogy kiessenek az első osztályból, a Nantes és a Nimes is képes még meglepetéspontokra, ahogy már meg is mutatták ezt. Jó, tudom, ott van még a Bordeaux is, meg a Lorient, de… Értitek, mire akarok kilyukadni, igaz?

A Marseille hazai pályán viszont négy győzelmet gyűjtött be most egyhuzamban, készülhetnek az ötödikre, minden esélyük megvan arra, hogy behúzzák a három pontot. Főleg, hogy már hibázni egyáltalán nem lehet. Egyetlen pontvesztés szétzúzhatja az álmaikat, a Rennes és a Lens is nagyon jó formában van, aki hibázik, az akár ki is szállhat a buliból.

A Velodrome-ba nem győzni járnak Ajorque-ék. A csapata utoljára 1997-ben, azaz 24 éve tudott nyerni. Azóta megjárták a másodosztályt, de attól ez még egy nagyon durva adat…

Ami az őszi meccsüket illeti: 1-0-ra nyert novemberben az akkor még André Villas-Boas irányította Marseille, az akkor még nem Aston Villás Morgan Sanson góljával.

Az odds véleményem szerint zseniális, de ebben benne van a francia futball kiszámíthatatlansága is. De ha csak és kizárólag az eszünkre hagyatkozunk, akkor ennek nagyon sima hazai győzelemnek kell lennie. És én így arra is fogadok, hogy Jorge Sampaoliék nyerni fognak. Akár még egy hendikepet is megkockáztatnék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső