Omonia Nicosia – Antwerp: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Omonia Nicosia
Teljesítmény:
D N V V N
  • GSP Stadium
  • Augusztus 19. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Antwerp
Teljesítmény:
D N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap Bajnokok Ligája napot tartottunk, ma pedig Európa-liga napot fogunk. Ma és holnap este lesz egy-egy EL mérkőzés, de a java, azaz nyolc találkozó csütörtökre marad. Mi pedig ezt a nyolc meccset fogjuk megvizsgálni közelebbről. Kezdjünk is bele, szokásosan időrendi sorrendben, vagyis az Omonia Nicosia – Antwerp találkozóval indítunk.

Lang Ádám csapata nagyon rövid ideig a Bajnokok Ligája selejtezőjében küzdött, azonban már az első körben búcsúzni kényszerültek. Az Európa-ligában is majdnem ráfáztak, a számunkra nagyon szimpatikus csapat benyomását keltő Flora majdnem végrehajtotta a kör legnagyobb meglepetését, és kiejtette a ciprusi bajnokság címvédőjét…

Az Antwerpen vagy Royal Antwerp együttese a tavalyi esztendőt végül bronzérmes helyen fejezte be, a Club Brugge és a Genk mögött, holott az alapszakaszban a második helyen voltak. Így „csak” az EL jutott nekik, és még ott is meg kell nyerniük egy párharcot ahhoz, hogy csoportkörösnek mondhassák majd el magukat.

Langéknak is fel kell kötni a gatyát, a Flora ellen látszott, hogy nem igazán megy flottul a játék, az Antwerp pedig nem egy gyenge csapat… Ha nem vigyáznak, csak az Ekl marad nekik, ami – mint ciprusi bajnoknak – nem biztos, hogy kielégítő volna…

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Omonia Nicosia

Ha egy csapatnál van magyar vonatkozás, akkor azért szeretjük kiemelni hazánk fiát vagy fiait. Így azzal kezdenénk, hogy Lang Ádám továbbra is az Omonia alapembere. Az eddig lejátszott összes tétmeccset (1 szuperkupa meccs, 2 BL és 2 EL találkozó) egytől egyig végigjátszotta, mondhatni tehát, hogy bíznak benne Nicosiában.

Azt a szuperkupa meccset egyébként az Anorthosis ellen tizenegyesekkel megnyerték, egy kupa már van a tarsolyban, a bajnokság pedig még nem kezdődött el Cipruson, majd ezen a hétvégén játsszák le az első fordulót a csapatok.

A Bajnokok Ligájában rögtön egy nehéz ellenfél jutott nekik, akiket nem is tudtak megállítani. Az első mérkőzés jól indult számukra, de onnantól kezdve a Dinamo Zagreb tudta érvényesíteni az akaratát. A hazai meccset 2-0-ra nyerték a horvátok, míg Cipruson 1-0-ra nyertek, így Langéknak a BL álom hamar véget ért.

Az Európa-ligában az észt Flora Tallinn jutott nekik, és akik követtek minket, azok tudhatták, hogy Rauno Sappinenék nem fogják könnyen adni a bőrüket. Az első meccset a nagy mezőnyfölény ellenére csak 1-0-ra nyerték meg, a visszavágón maradt izgulnivaló, sokan megszenvedtek már a Le Coq Arénában. A Nicosia sem maradt ki ebből…

2-1-re hozták a rendes játékidőt a hazaiak, és mivel már az idegenben lőtt szabály nem létezik – ami amúgy ezúttal az Omoniának kedvezett volna – jöhetett a hosszabbítás, majd a tizenegyespárbaj. Ciprusi oldalról csak egyetlen ember hibázott, sajnos az pont a mi fiunk, Lang Ádám volt, a Floránál viszont ketten. Így, ha kínkeservesen is, de sikerült a következő körbe jutni.

Ami már az utolsó selejtezős kör, aki itt nyer, az főtáblás…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Antwerp

A csapatot hívják különböző oldalakon mindenféle-fajta néven: Royal Antwerp, Antwerp vagy Antwerpen. Mivel ők a hivatalos oldalukon Antwerpként és Royal Antwerpként hivatkoznak saját magukra mi az előbbit fogjuk használni.

De mindegy is, hogy mi a név, az a lényeg, mi van a név mögött! Az együttes tehát a Jupiler League 3. helyén végzett, ezzel szerzett jogot arra, hogy az Európa-ligában vegyen részt. Róluk még nem esett szó, így természetesen az igazolásokkal indítunk. Ha pedig valakit az Omonia Nicosia együttesének változásai érdekelnek, a Dinamo Zagreb elleni tippünkben megtalálhatja.

Volt nagy jövés-menés a klubnál, új edzőt is szerzett az együttes, illetve nem kevesebb, mint 14 játékost igazoltak. A legnagyobb fogás kétségtelenül az Inter tapasztalt középpályása, a belga Radja Nainggolan, aki fénykorában az Inter alapembere volt, de játszott az AS Romában és a Cagliariban is.

Szintén kiemelendő a balszélső, a 20 éves Michel-Ange Balikwisha, akiért ötmillió eurót sem sajnáltak. Ismerős lehet még a Bundesligát kedvelőknek Johannes Eggestein, aki a másodosztályba került Werder Bremen labdarúgója volt, illetve Michael Freyről is bizonyára sokan hallottatok.

Számunkra még Björn Engels leigazolása is izgalmasnak tűnik, de itt ülnénk egész este, ha mindegyik játékosra kitérnénk.

Három olyan játékos távozott, aki az első csapatba befért volna: Lior Refaelov az Anderlechtbe igazolt, Simen Jukleröd a Genket választotta, Martin Hongla pedig kölcsönben a Hellas Verona együttesében folytatja a pályafutását.

A belga bajnokság már elstartolt egy ideje, az Antwerp pedig csúnyán mondva beragadt, két vereséggel indították az új idényt. Két elkerülhető vereséggel, hiszen sem a Mechelen, sem pedig a Kortrijk nem jobb csapat.

Javítottak aztán, 5-2-re győzték le idegenben a Standard Liege együttesét, a hétvégi fordulóban viszont a Charleroi otthonában csak egy ikszre futotta. Négy meccs, négy pont. Ennél többet várnánk a belga bajnokság bronzérmesétől.

Összefoglalás

Igazából az Omonia még mindig rejtély számunkra. Sem a BL-ben, sem pedig az EL-ben nem győztek meg minket idáig, hogy őszinték legyünk, eddig egy elfogadható meccsük volt, a Flora elleni hazai találkozó. Viszont azt sem tudták gólokkal megnyerni, egy Tzionis találattal voltak végül jobbak.

Az új vezetőedző, Brian Priske alaposan átszabta a keretet, miután Franky Vercauteren a nyáron távozott. Priske a vezetőséggel egyetértésben kitette a felnőtt keretből az egyre ostobább – bocsánat, nincs jobb szó – viselkedést bemutató Didier Lamkel Zét, aki elkeseredetten fel akarja bontani a szerződését, egyértelműen távozni akar, és ezt egyre furcsább módon nyilvánítja ki a főnökei felé. A vezetőséget sem kell védeni, kirakták az A keretből, de a játékos jó felnőtt módjára teleírta az öltözőt azzal a szöveggel, hogy „Lamkel a király”. Igen, biztosan a többiek is így gondolják.

Zén kívül Michael Frey térdsérülés miatt nem játszhat, Sander Coopman pedig hosszú sérüléséből épülget fel.

Henning Berg Ernest Asante és Iyayi Atirmwen játékára nem számíthat, bár utóbbi játékos talán a kispadra már leülhet. Hogy kezdeni nem fog, az száz százalék.

Magunk részéről ez egy nagyon ikszes meccs. Egyikük sincs jó formában, az Omonia nem is nagyon tud abba kerülni, hiszen csak az EL van nekik, bajnokság az nincs egyelőre. A bukik is úgy látják, hogy két egyenlő erő csap majd össze, a választás így igencsak nehézkes.

Gólok terén sem remekelnek, az idei nemzetközi szereplésük alatt a hat gólt szerzett öt meccsen, az Antwerp pedig az 5-2-es győzelmet leszámítva szintén szenved a gólszerzéssel.

Az under 2,5 esetünkben egy jó megoldás lehet, emellett pedig még a döntetlent javasoljuk. Abszolút ki tudnánk békülni egy 0-0 vagy 1-1-es eredménnyel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső