Omonia Nicosia – Flora: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Omonia Nicosia
Teljesítmény:
V V N N D
  • GSP Stadium
  • Augusztus 05. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Flora
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy másik nagy kedvencünk. Igen, bevalljuk egy nagyon szimpatikus gárdának találjuk az észt Flora Tallinnt, most pedig velük folytatjuk. A Bajnokok Ligája kalandnak ugyan vége, de kaptak egy második esélyt arra, hogy európai kupában szerepeljenek az ősszel is. Ellenfelük az az Omonia Nicosia lesz, akik viszonylag simán estek ki a Dinamo Zagreb ellenében. Mindkét mérkőzést elveszítették, gólt nem szereztek, ez pedig a folytatásra nézve nem túlságosan biztató számukra.

Az már a sorsoláskor eldőlt, hogy aki ezt a párharcot megnyeri, annak a főtáblára jutásért az Antwerpen együttesén kell majd áthámozni magát, de épp elég egyelőre erre a mérkőzésre gondolni, felesleges még számolgatni, agyalni meg tippelni. Hiszen – ugyebár – még a belgák ellenfele sem derült ki.

Hiába akarják azt sulykolni belénk, hogy az Omonia Nicosia a párharc esélyese, nekünk vannak bőven kétségeink. Igen, talán erősebb a ciprusi együttes, illetve, ha egy kis érzelmet csempészünk a dolgokba, akkor nekik kellene szorítanunk, hiszen a csapat oszlopos tagja Lang Ádám, de így vagy úgy, mi félre fogjuk tenni az érzéseinket, és robottá változva próbáljuk meg tiszta fejjel kihozni a legjobbat az Omonia Nicosia – Flora Tallinn mérkőzésből.

Ne is késlekedjünk, kezdjünk!

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Omonia Nicosia

Amikor azt írtuk, hogy a Dinamo Zagreb viszonylag simán jutottak túl a Nicosián, akkor azt úgy értettük, hogy elég simán. Nagyon simán. Ahogy tetszik. A ciprusiak egyszer sem tudták bevenni a horvátok kapuját, az első meccsen produkált félórás jó periódus kevésnek bizonyult.

Talán a múltkor nem került szóba, amikor a Majerék elleni meccsre készültünk, hogy az Omonia vezetőedzője a régi motorosok számára bizonyára ismerős: A norvég Henning Berg anno remek kis focista volt, a norvég válogatottban kereken száz mérkőzést játszott le, a legtöbben pedig minden bizonnyal a Manchester Unitedből ismerik, ahol három szezont húzott le, habár a leginkább a Blackburn drukkereinek maradhatott meg a mára már tapasztaltnak mondható edző. Hiszen nem az Omonia az első együttese, megfordult már Varsóban, a Stabaeknél, rövid időre a Blackburn Roversnél… és a MOL Fehérvár FC-nél, a 2016/2017-es szezonban edzette a székesfehérváriakat.

Na, erről ennyit is. Mióta utoljára tárgyaltunk róluk nem történt a keretben változás, nem igazoltak senkit, nem távozott senki.

A bajnokság sem kezdődött még el, az utolsó mérkőzésüket a Zágráb ellen játszották. Nem biztos, hogy ez jó – erről már többször beszéltünk -, mindenesetre Berg szeme előtt egy cél lebeg: Megverni a Florát, aztán az Antwerpent, és megismételni a tavalyi szereplést, amikor csoportkörig vitte az Omoniát. Igaz, ott a csoport utolsó helyén végeztek a Granada, a PSV és a PAOK mögött.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Flora Tallinn

Igen, valóban szimpatikus csapat a Flora, akárcsak a Sheriff Tiraspol vagy a HJK Helsinki, de simán ide lehet sorolni a Lincoln együttesét is. Imádjuk a kiscsapatokat, akiknek senki nem ad esélyt, de rácáfolnak mindenkire.

A Flora az Omoniához hasonlóan a BL-ből bukott le az Európa-ligába, az első körben a máltai Hibernians együttesét nagyon simán intézték el, a Legia Varsó ellen pedig végig megvolt az esélyük a meglepetés kiharcolására, ám a lengyeleknél futballozik egy bizonyos Rafael Guimares Lopes, aki az első meccs hosszabbításában győztes gólt fejelt, majd a második mérkőzésen is az ő gólja döntött. Szerencsétlen volt a Flora, hiszen a portugál gólja előtt harminc másodperccel még ők – egészen pontosan Zenjov – talált a kapuba, ám azt les miatt nem adták meg.

Az észtek vezetőedzője, Jürgen Henn viszont büszke lehet a csapatára, mert senki nem gondolta, hogy ennyire tartani tudják a lépést a Legiával.

Most itt az újabb feladat, ismét egy sokkal erősebbnek ítélt együttes ellen kellene bizonyítani, elsőként idegenben, akárcsak a BL-ben a varsóiak ellen. Egy esetleges jó eredmény felturbózhatja a csapat önbizalmát, hogy aztán hazai pályán csodát tegyenek.

A csapat legnagyobb erőssége a támadó hármas: Henrik Ojamaa nem csak balbekként állja meg a helyét, sokoldalú az észt játékos, szinte mindenhol tud játszani, a betörései, beadásai rendkívül veszélyesek. A másik oldalon ott van Sergei Zenjov, aki a név oroszos csengése ellenére szintén észt – ahogy a csapat mindegyik tagja -, középen pedig az életveszélyes Rauno Sappinen, aki már négy gólt szerzett az eddigi európai találkozók alkalmával.

A Meistriliigában az ötödik fordulót rendezték a hétvégén, a második helyen álló Flora a bronzért küzdő Paide csapatával találkozott, gól nem született. A csapat hatpontos lemaradásban van az élen álló Levadiához képest, ám aggodalomra ok nincs, ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, be lehet még fogni a riválist. És még egy adalék: A Flora az egyetlen csapat az észt első osztályban, akik még nem szenvedtek vereséget.

Összefoglalás

Nagyon szeretnék a bukik lenyomni a torkunkon, hogy a találkozó abszolút esélyese a Nicosia, és igen, talán ők az erősebb csapat, de nézzünk már rá egy kicsit a formára, az eddig mutatott játékra! Szerintetek az alapján is ez a helyzet? Csak mert szerintünk nem!

Ami a várható kedzőket illeti:

Az már tisztán látszik, hogy Henning Berg vezérszerepet szán a nyáron szerződtetett Mix Diskerudnak. Fontos láncszeme lehet a középpályának, ahogy fontos láncszem Lang Ádám és Tomas Hubocan is a védelem közepén, biztosan ők próbálják majd megakadályozni Sappinent a gólszerzésben.

Minden bizonnyal Scepovic kapni fog segítséget Michal Duris személyében, a Zagreb ellen kellő figyelmet akartak szentelni a stabil védekezésre, ennek pedig Scepovic itta meg a levét, mert bár ott volt mögötte Jordi Gomez, nagyon sok labdát nem kapott.

A Flora ellen viszont inkább támadni kell, főleg hazai pályán.

Az észtek kezdőjében nem, de a formációban várunk változtatást. Nézzétek meg, hogy a Legia elleni első meccsen öt védővel álltak fel, ahol Ojamaa balbekket játszott, előtte pedig Miller segédkezett támadásban és védekezésben egyaránt. A visszavágón már 4-3-3-ban játszottak, de ott szükség volt nagyon a rúgott gólra.

Két tippünk volna: Az egyik, hogy mindkét együttes betalál, mi ismét nagyon reménykedünk egy jó kis Sappinen gólban, de ha Zenjov Vassiljev, Miller vagy Ojamaa talál be… Hát, nekünk tökmindegy.

Ezúttal a támadóbb felfogású Nicosiában is látunk fantáziát, ehhez főként Duris járult hozzá. Már, ha egyáltalán bejönnek az elképzeléseink a kezdőt illetően.

A másik pedig az, hogy a Flora most is kőkemény csatára készteti az ellenfelét. Nem lesz ebből vereség, döntetlen eredményt várunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső