Oroszország – Horvátország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 30.
Oroszország
Teljesítmény:
V N V N D
  • Luzhniki Stadium
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
V N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

El is érkezett mai napunk utolsó tippje, ami – ahogy ígértük – az Oroszország – Horvátország találkozó lesz. Nem is olyan régen, 2018-ban ez a két együttes megmérkőzött egymással, a VB-n – amit az oroszok rendeztek – a negyeddöntőben futottak össze, és egy igazán nagyszerű meccsen végül déli szomszédaink örülhettek, tizenegyesekkel ütötték ki a házigazdát. A meccs pedig egyébként 2-2-es döntetlennel végződött, szóval aki szereti a jó focit, az nem panaszkodhatott.

Most ismét egymásnak feszülnek, és bár nem egy kiélezett vb-meccsen, a tét azért most sem olyan kicsi, tekintve, hogy csak egy csapat juthat ki automatikusan Katarba jövőre, a második helyezettnek pedig osztályozón keresztül kell kivívnia a kvalifikációt.

Innentől kezdve egyetlen könnyű meccs sincs, ez egy nagyon kiélezett csoport lesz, ahol az orosz és a horvát válogatott kimagaslik a többiek közül. A csoportot még Szlovákia, Szlovénia, Ciprus és Málta alkotják…

A két EB-résztvevő közül a horvátokra emlékszünk szívesebben, az oroszok már korán, a csoportküzdelmek alatt kiestek, Zlatko Dalic csapata meg az Európa-bajnokság legjobb meccsén maradt alul Spanyolországgal szemben.

Vágjunk bele az utolsó meccsbe, aztán holnap innen vesszük fel a fonalat!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Oroszország

Stanislav Cherchesov szövetségi kapitányt rengeteg támadás érte az Európa-bajnokság végeztével, az egyszerű szurkolótól az olimpiai bajnok edzőn át a fejét – pontosabban a lemondását – követelték. Pláne a nyilatkozata alapján, amelyben azt említette, hogy a dánok elleni 4-1-es vereség alkalmával játszott legjobban a csapat.

Cherchesov elengedte a füle mellett ezeket a kommenteket, a mai napig ő az orosz válogatott szövetségi kapitánya, és bőszen készül a Horvátország elleni akár még sorsdöntőnek mondható összecsapásra.

Mert bár az orosz csapat jól kezdett (két győzelemmel) nem tudták kihasználni a horvát válogatott szlovén botlását. Egy önmagához képest remek máltai csapatot vertek 3-1-re Artem Dzyuba vezérletével, később Szlovéniát hazai pályán intézték el 2-1-re.

A szigetország válogatottja ellen Dzyuba mellett Mário Fernándes és Alexander Sobolev talált be, míg a szlovénokat duplájával egymaga Dzyuba intézte el.

A botrányba keveredett csapatkapitány visszatérése tehát jót tett a gárdának, kell ő Cherchesovnak, mint egy falat kenyér. Tökmindegy, hogy a magánéletében közben milyen… dolgokat művel.

Jött a feketeleves, Szlovákia együttese, akik kisebb meglepetésre nyerni tudtak, így hiába hibáztak a kezdetekkor a horvátok, Cherchesov nem tudott ellépni tőlük. Az Európa-bajnokságon egyébiránt gyengén szerepelt az orosz válogatott, 3-0-ra kaptak ki Belgiumtól, és bár Finnországot 1-0-ra megverték, a mindent eldöntő összecsapáson Dánia a Parken Stadionban, hazai pályán gólparádét rendezett, a vége 4-1 lett.

Stanislav Cherchesov tehát megtarthatta az állását, de sok fog múlni azon, hogy Katarba ki tudja-e juttatni a válogatottat vagy sem… Az első lépés egy jó eredmény Horvátország ellen. Nézzük a keretet:

Kapusok: Anton Shunin, Yuri Dyupin, Andrei Lunev

Védők: Mário Fernándes, Ilya Kutepov, Roman Neustadter, Vyacheslav Karavaev, Andrei Semenov, Fedor Kudryashev, Georgi Dzhikiya, Igor Smolnikov, Aleksandr Zhirov

Középpályások: Andrei Mostovoy, Magomed Ozdoev, Ilzat Akhmetov, Daniil Fomin, Rifat Zhemaletdinov, Aleksandr Golovin, Yuri Zhirkov, Maksim Mukhin, Aleksei Ionov, Reziuan Mirzov, Daler Kuzyaev

Támadók: Aleksandr Sobolev, Anton Zabolotny, Aleksei Miranchuk, Artem Dzyuba

Előző meccs eredménye
2018.07.07.VB-selejtező 2018
oroszország
3:4
horvátország
VB-selejtező 2018
2015.11.17.Barátságos Mérkőzés
oroszország
1:3
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2007.06.06.EB-selejtező 2008
horvátország
0:0
oroszország
EB-selejtező 2008
2006.09.06.EB-selejtező 2008
oroszország
0:0
horvátország
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

Zlatko Dalic és csapata a 2018-as világbajnokságon ezüstérmet szerzett, joggal várja tőlük az ország népe, hogy simán kijussanak a következő VB-re is. Igaz, az EB nem teljesen úgy sült el, ahogy szerették volna. Gyenge kezdést azonban feltámadás és jó futball követett, a Spanyolország elleni negyeddöntőre sokáig emlékezni fognak azok, akik látták.

Nincs mese azonban, menni kell előre és meg kell szilárdítani az első helyüket a tabella élén. Most ott állnak, de csak jobb gólarányuknak köszönhetően.

A teljesítmény a márciusi nyitányon nem volt túl meggyőző, Szlovénia kapuját hiába lövöldözték körbe, Jan Oblak ihletett formában védett, így a szlovénok 1-0-ra nyertek, ezzel pedig a forduló talán legnagyobb meglepetését generálták.

Ezt követően kellett talpra állnia Horvátországnak, amit végül meg is tettek. Ciprust 1-0-ra, Máltát 3-0-ra intézték el. Ők mondjuk a csoport két leggyengébb tagja, szóval ez papírformának mondható, inkább az a furcsa, hogy Ciprust csak egy góllal tudták megverni.

Úgy tűnik, Dalic mesternek meggyűlik a baja a játékosai magánakcióival. Most – pontosabban az EB kiesést követően – Ante Rebic ragadott klaviatúrát, hogy véleményét Dalicról és a válogatottnál végzett munkájáról a közösségi médián keresztül adja a világ tudtára.

Ez a szövetségi kapitány tetszését nem nyerte el, nem is kapott meghívót az AC Milan 27 esztendős csatára. Van viszont egy nagy visszatérő. Ami azért oximoron, mert még sosem volt rajta a horvát válogatott meze felnőtt mérkőzésen. Borna Sosáról van szó, aki nagy mellénnyel kijelentette, hogy ő bizony nem a horvát, hanem a német válogatottban fog játszani. Saját facebookjáról és instagramjáról törölte az összes képet, amely horvát válogatott mezben készült róla utánpótlásmeccseken, és várta Oliver Bierhoff jelzését, hogy akkor a lámpa zöldre vált. De nem váltott, piros maradt, a lámpa pedig zárlatos lett. Sosa nem léphet pályára a német válogatottban, így a VfB Stuttgart baloldali mindenese próbálta visszakönyörögni magát Dalic kegyeibe. Eddig sikertelenül. Ám most a tékozló fiú visszatér.

Bruno Petkovic, Sime Vrsaljko és Josip Brekalo ezúttal kimaradt, viszont Antonio Mirko Colak, Marko Livaja és Luka Sucic kiérdemelte a meghívót. Zlatko Dalic 25 fős kerete:

Kapusok: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivica Ivušić

Védők: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Filip Uremović, Joško Gvardiol, Mile Škorić, Borna Sosa

Középpályások: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Nikola Moro

Támadók: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak

Összefoglalás

Ahogy láthatjátok, egyik keret sem gyenge, de számunkra a horvátok egy (két) fokkal erősebbnek tűnnek. A márciusi vereség váratlan volt, így egy ilyen kiélezett meccsen már nem hibázhatnak Modricék.

Az orosz válogatott az EB óta több sebből vérzik, nem érezzük őket annyira egyben, nem gondolnánk, hogy a hazai pálya ellenére képesek lehetnek lelépni ellenfelüket.

A 2018-as meccsről a bevezetőben már írtunk, lássuk a korábbi eredményeket: Összesen négy mérkőzésük volt, ebből három ért véget döntetlennel, egyet pedig a horvát válogatott nyert meg még 2015-ben. Ez egyébként egy barátságos meccs volt.

Feszült mérkőzést várunk, hiszen a tét óriási. Az oroszok hazai pályán nem számítanak könnyű ellenfélnek, de a horvátok vannak olyan jók, hogy ezt a védelmet fel tudják törni.

Így számunkra ezen a meccsen két opció létezik: Az egyik, hogy 2,5 gólnál kevesebbet láthatunk, a másik pedig az, hogy a horvát válogatott végül 3 ponttal tér haza.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső