Oroszország – Szerbia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 01.
Oroszország
Teljesítmény:
N V N N N
  • Dinamo Stadium
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szerbia
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maradt még olyan csütörtöki Nemzetek Ligája meccs, amiről mindenképpen írni akartam, ez pedig (többek között) az Oroszország – Szerbia találkozó. Az oroszok a 2018/2019-es idényben a háromcsapatos B divízióban Svédországgal és Törökországgal küzdött meg, második helyen végzett, míg a szerbek a C divízióból szintet léptek, méghozzá veretlenül kerültek feljebb.

Azért is várom ezt a meccset, mert a kelet-európai meccsekben mindig van valami különlegesség. Legyen szó a hangulatról (hát, mondjuk az most pont nem lesz) vagy a mentalitásról… a kelet-európaiak valamit mindig villantanak ilyen tekintetben.

Nem mellesleg pedig két baromi jó csapat küzd meg. Szóval nem is húzom az időt, lássuk a kereteket, aztán tippeljünk!

Oroszország

A 2019-es EB-selejtezőhöz képest nem sokat változott az oroszok kerete, Csercseszov szövetségi kapitány erős brigádot hozott össze. Kezdjük a kapussal! Nagyon-nagyon hosszú időn keresztül Igor Akinfejev kirobbanthatatlan volt a kapuból, azonban a 2018-as VB-t követően átvették tőle a stafétát. A mostani Európa Bajnokságra készülő csapatban már az a Guilherme számít kezdőnek, aki ugyan Brazíliában látta meg a napvilágot, azonban 2007 óta a Lokomotiv Moszkva kapusa.

A védelemben is kellett pár változtatást eszközölni, hiszen az élő orosz legenda, a kőkemény védő, Szergej Ignasevics szögre akasztotta a csukát és edzőnek állt. Az új belső védőt hamar megtalálták az oroszok: Georgij Dzsikija egyre több és több szerepet kapott, mára pedig elképzelhetetlen nélküle az orosz csapat. Az európa bajnoki selejtezők összes meccsén pályára lépett.

Nem mehetünk el szó nélkül egy másik brazil-orosz srác mellett sem, ő pedig Mario Fernándes, aki anno, 2012-ben a Grémiot hagyta el a CSZKA Moszkva miatt, majd orosz válogatottságig vitte.

A középpályáról két srácot emelnék ki: Alekszandr Golovin még mindig csak 24 esztendős, nagy jövő várhat rá, jelenleg a Monacoban játszik és a középpálya egyik kihagyhatatlan tagja. A másik játékos pedig Alekszej Mirancsuk, aki egész pályafutását a Lokomotiv Moszkvában töltötte, de ettől az idénytől légiósnak áll, az Atalanta igazolta le, ahova véleményem szerint tökéletesen passzolni fog.

A csatárok közül érdemes egy mondatra kitérni Artem Dzyubára, aki ugyan már 32 éves, de az EB selejtezők során nagy szerepet játszott abban, hogy az oroszok második helyen végeztek Belgium mögött. 10 meccsen 9 alkalommal talált be.

Az oroszok egyébként 8 győzelemmel és 2 vereséggel végeztek, csak a belgák verték őket, Hazard-ék hazai pályán hármat, idegenben négyet vágtak Csercseszov csapatának.

Előző meccs eredménye
2016.06.05.Barátságos Mérkőzés
szerbia
1:1
oroszország
Barátságos Mérkőzés
2013.11.15.Barátságos Mérkőzés
oroszország
1:1
szerbia
Barátságos Mérkőzés
2011.08.10.Barátságos Mérkőzés
oroszország
1:0
szerbia
Barátságos Mérkőzés
2008.05.28.Barátságos Mérkőzés
oroszország
2:1
szerbia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szerbia

Úristen, mennyire erős ez a szerb keret! Ahogy elkezdtem böngészni a neveket, azon kaptam magam, hogy kis híján esik le az állam. Minden csapatrészük bombaerős, nem is csoda, hogy veretlenül nyerték a Nemzetek Ligája csoportjukat.

Van magyar vonatkozása is ennek a keretnek, hiszen ismét bekerült a csapatba Emil Rockov, aki a Vojvodinától érkezett a MOL Fehérvár FC-be. Igaz, sokszor nem láthattuk védeni, eddig inkább Kovácsik Ádám védett, a Budafok elleni találkozón azonban kezdőként számított rá Márton Gábor. A Vidi 4-1-re nyert.

A védelem egy része a top öt bajnokság egyikében játszik, többek között Alekszandar Kolarov (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Nikola Milenkovics (Fiorentina), Matija Nasztasics (Schalke 04) vagy Nemanja Gudelj (Sevilla).

A középpálya talán a legerősebb a szerb csapatnál: Filip Djuricsics (Sassuolo), Darko Lazovic (Verona), Nemanja Makszimovics (Getafe), de természetesen nem hiányozhat a legnagyobb sztár, Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio) sem. Nagyon régóta csábította őt jó pár sztárcsapat, a legtöbbször a Manchester Uniteddel hozták össze, de úgy tűnik, hogy abból már nem lesz semmi, ha hinni lehet a híreknek és Donny van de Beek már az orvosi vizsgálatokon is túl van.

A csatársort sem kell félteni, bár Luka Jovicsnak nem úgy sikerült az első szezonja a Real Madridban, ahogy tervezte. Többször voltak magatartásbeli problémák (a karantén alatt többször megszegte a korlátozásokat), így kétséges, hogy a következő szezont is a blancóknál kezdi-e meg?

De ha Jovicsnak nem is megy a játék, gond egy szál sem: Danijel Alekszics, Filip Kosztics vagy Alekszandar Mitrovics bőven tudja pótolni a hórihorgas támadót.

Még úgy is bombaerős ez a csapat, hogy Nemanja Matics, a Manchester védekező középpályása bejelentette, nem futballozik többet a válogatottban. Érdekes amúgy a szitu, Matics nem indokolta meg, miért jutott erre a döntésre, mindenesetre a szerb szövetség is megerősítette a hírt, tehát nem lehet kacsáról beszélni.

Hihetetlen, mekkora erő lakozik ebben a szerb csapatban és kőkemény dolga van Ljubisa Tumbakovicsnak, amikor a kezdőt kell kijelölnie.

Összefoglalás

Nehéz úgy egy találkozóra tippelni, hogy közel egy éve nem játszottak együtt. A válogatottnál levő fluktuáció pedig rátesz egy lapáttal erre.

Abból indulok ki, hogy a két keret mennyire erős. Röviden és tömören: Nagyon!

Ahogy a bevezetőben is írtam, ezek a csapatok megalkuvást nem tűrően fociznak, ezt várom most is. Kár, hogy zárt kapuk előtt kell lebonyolítani a meccset, a hangulat nagyon fog hiányozni.

És hogy én mit árok ettől a meccstől? Gólokat! Annak ellenére, hogy a két védelem totálisan rendben van, a támadókra még kevesebb panasz lehet. Az EB selejtezőkből induljunk csak ki: Az oroszok 10 meccsen 33 gólt lőttek, míg a szerbek 8-on 17-et.

És elég ránézni a két csatársorra…

Szóval az én tippem most egy erős Over 2,5 lenne. Igaz, egy éve nem játszottak együtt, de érzésem szerint inkább a támadások, helyzetek fognak dominálni, mintsem a védekezés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső