Oroszország – Szlovénia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 25.
Oroszország
Teljesítmény:
N V V D D
  • Fist Stadion
  • Március 27. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovénia
Teljesítmény:
N D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, lezajlottak az első mérkőzések a 2022-es Katarban rendezendő Világbajnokság selejtezőiben. Nem mondom, voltak meglepetések, történtek érdekességek, amire azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy nem számítottak. Gondolok itt például Szlovénia győzelmére…

Az viszont már kevésbé meglepő, hogy Oroszország válogatottja legyőzte Máltát, a bukik szinte semmi pénzt nem adtak Dzyubáék győzelmére. És igen, Artem Dzyuba a múltkori botránya után helyet kapott Csercseszov csapatában, ismét ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, és még gólt is szerzett. Így kell jól vezekelni. Egyébként sincs abban a helyzetben Oroszország, hogy egy ilyen kaliberű csatárt kihagyjon, talán, ha a Nemzetek Ligájában nem mellőzték volna egy ilyen – valóban undorító – dolog miatt, akkor nem mi megyünk fel az A divízióba, hanem ők. De ezt már sosem tudjuk meg, hála az Istennek.

A szlovénok győzelme már nem volt ilyen egyértelmű. A fogadóirodák és a fogadók jó része Luka Modricékat tartotta esélyesnek, de hiába volt náluk kétszer többet a labda, hiába volt kétszer annyi kapura lövésük, gólt csak a hazaiak tudtak szerezni.

Most a szombat délutáni Oroszország – Szlovénia mérkőzéssel folytatjuk, ami az előzmények tudatában vált igazán izgalmassá.

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Málta – Oroszország

Meglehetősen erős kezdővel vonult ki a gyepre a vendég orosz válogatott, látszott, hogy Csercseszov nem veszi félvállról a találkozót.

Azt a találkozót, amelynek az első félidejében már két gólt szereztek a vendégek. Az első találatot Artem Dzyuba lőtte, a tizenhatoson belül, de még a leshatáron kapott egy labdát, majd álló helyzetben, belsővel elgurította Bonello mellett. Talán, ha a kapus nem kézzel akar leérni, hanem lábbal próbál hárítani több sikert ért volna el. Bizonyára nagy volt a Valletta kapusában a drukk, először lépett pályára a nemzeti csapat színeiben. A gól egyébként a 23. percben esett, de ezt megelőzően és ezután is voltak lehetőségei az oroszoknak.

Ebből egy a kapuban kötött ki, a 35. percben a felfutó jobbhátvéd, Mario Fernandes bombázott, Bonello talán egy kicsit ebben is benne volt…

Minden úgy alakult, ahogy az várható volt, ahogy arra számítottak az oroszok is, viszont a második félidőre leültek. Málta pedig feltámadt és többször kellett játékba avatkoznia Shuninnak. Az 56. percben a máltai fölény góllá érett, Joseph Mbong lőtte meg a találkozó legszebb találatát, ezzel visszajött Málta a meccsbe.

És majdnem egyenlítettek is, Teddy Teuma kapáslövése nagyon veszélyesen kanyarodott a kapu felé, de végül a jobb kapufa mellett elhagyta a játékteret.

És az alvó orosz válogatott még egyszer megrázta magát: A Dzyubát váltó Alexander Sobolev a 90. percben biztossá tette a vendégek számára a sikert. Megküzdöttek az oroszok Máltával, erre nem biztos, hogy sokan számítottak. Évek múltán azonban csak annyit fognak látni az emberek, hogy Oroszország 3-1-re nyert.

Előző meccs eredménye
2009.11.18.VB Selejtező 2010
szlovénia
1:0
oroszország
VB Selejtező 2010
2009.11.14.VB Selejtező 2010
oroszország
2:1
szlovénia
VB Selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szlovénia – Horvátország

Szlovénia történelme során még sosem tudta legyőzni Horvátországot, és erre tegnap is kevés sansz volt. A horvátok erős kerettel érkeztek, és ebből az erős keretből egy bombaerős kezdő 11-et sikerült összeállítani.

Az első tíz perc egyértelműen a vendégeké volt. Andrej Kramaric 6. perces lövése nem sokkal kerülte el a kaput, majd három perccel később egy szép baloldali támadást vezettek a horvátok, melynek végén Nikola Vlasic lőtt kifacsarodott szögből, az eredménye egy kapufa lett, megúszták a szlovénok.

És az első negyedóra végén meglepetésre ők szerezték meg a vezetést: A horvátok a pálya közepén vesztettek labdát, pár szép passzal már a kapu előtt voltak a hazaiak, Sandi Lovric 16 méteres lövése megpattant egy horvát védőn, így Livakovic nem tudott már védeni. Lovric egyébként második gólját szerezte a válogatottban.

A horvátok új sztárja, Mislav Orsic csak a kispadon kezdett, de már a félidőben beállt Barisic – azaz egy védő – helyett.

Az 53. percben ő tüzelt kapura, de Oblak általában ilyen lövéseket reggelizik, nem okozott gondot az Atleti portásának a bomba.

A második félidőben a labdabirtoklási fölény nyomasztóvá vált, alig jutott ki saját térfeléről a szlovén együttes, de becsülettel állták a sarat. Hiába érkezett Brekalo, Pasalic és Budimir is, az eredmény már nem változott, Szlovénia történelme során először győzte le Horvátországot, és okozta ezzel az este egyik legnagyobb meglepetését.

Összefoglalás

A szlovénok győzelme abszolút a meglepetés-kategória, a fogadóirodák is így gondolták, ötszörös oddsot adtak a hazai diadalra. A horvát mezőnyfölény meddőnek bizonyult, a kapu előtt nagy helyzet szinte alig alakult ki, Vlasic gurítása volt a legveszélyesebb. De amúgy nem volt túlságosan meggyőző Josip Ilicicék játéka.

Az oroszok első félideje biztató volt, a második már annál kevésbé. Az viszont már ijesztő, ahogy a második félidőben játszották. Az viszont sokat elárul róluk, hogy még ekkor is sikerült begyötörni egy gólt.

Korábban négyszer találkoztak és furcsa mód az oroszok csak egyetlen alkalommal tudtak nyerni. Azzal sem mentek sokra: A 2010-es Világbajnokság pótselejtezőjében odahaza 2-1-re nyertek, azonban a visszavágón Szlovénia 1-0-ra kerekedett felül, így ők mentek Dél-Afrikába.

Itt a bosszú ideje, bár valószínűleg ezt egyik gárda sem gondolja így. Ők csak szimplán nyerni akarnak. Az oroszok máltán aratott győzelme akkor ér igazán sokat, ha most Szlovéniát is megverik. Akkor lépéselőnyben lesznek a horvátokkal szemben. Annyira nem voltam elájulva a szlovénok teljesítményétől, győzzön a hazai csapat!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső