Osasuna – Huesca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 17.
Osasuna
Teljesítmény:
V V N D D
  • El Sadar
  • November 20. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Huesca
Teljesítmény:
D V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mostanság a spanyol La Liga egy kicsit el van hanyagolva általam, ez pedig nagy probléma. Próbálom is orvosolni egy Osasuna – Huesca tippel, a tizedik fordulóban rendezendő mérkőzés pénteken este kilenckor kezdődik. Nem ez a világ legizgalmasabbnak ígérkező meccse, de potenciál van benne. Mindig olyan meccset választok, amiben van potenciál…

Egy tavalyi újonc és egy idei csap össze, és a pamplonai együttes nagyon büszke lehet tavalyi teljesítményére, rengeteg papíron jobb csapatot sikerült megelőzniük, saját pályájuk pedig igazi oroszlánbarlangnak számított, ahol nagyvadak is estek áldozatul. Az idei szezonban azért vannak problémák, de ha van sima három pont, akkor az a tökutolsó, még nyeretlen újonc, a Huesca ellen lehetséges.

Vagy már megint túlságosan bízom a papírformában? Na, nézzük máris azt a spanyol bajnokit!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Osasuna

Szerepeljen bármilyen jól a pamplonai kiscsapat, a Ramón Sánchez Pizjuán Stadion sosem lesz könnyű terep. Nem csak nekik, úgy nagyjából senkinek. Julen Lopetegui irányítása alatt a csapat Európa Ligát nyert, most a Bajnokok Ligájában vitézkednek, a keret erős, szóval a sevillai drukkerek egy újabb jó szezonban bizakodhatnak.

És mégis, egy apróság döntött csak, az Osasuna egy súlycsoportban volt az esélyesebbnek kikiáltott Lopetegui-csapattal. Az első félidőben hiába billent el nagyon a labdabirtoklás (68-32), a Sevilla bátran küldte a labdákat Herrera kapuja felé, egyszer sem sikerült eltalálni azt. Közben a vendégek sem tétlenkedtek, összesen hét alkalommal próbálkoztak, nekik három lövés el is találta a kaput, de Bono mindegyik lövésnél a helyén volt.

A második félidőben Lucas Ocampos harcolt ki egy büntetőt, az ő sarkát rúgták meg, amitől nagyon fájdalmas arccal zuhant a földre. A büntető jogosságához kétség sem férhetett, Ocampos lába pedig a sípszó felharsanása után villámgyorsasággal jött helyre, így ő végezte el a tizenegyest.

A jobb alsót választotta, ahogy Herrera is, könnyedén fogta meg a tizenegyest… Csakhogy ellépett a gólvonalról, nem is kicsit, így a játékvezető megismételtette a rúgást. Ocampos ekkor már nem finomkodott, izomból a kapu közepébe küldte a labdát.

Nagy helyzet már nem volt a meccsen, kisebb lehetőségek elvétve akadtak, az Osasuna talán megérdemelt volna egy pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2018.07.25.Barátságos Mérkőzés
huesca
0:1
osasuna
Barátságos Mérkőzés
2018.01.28.La Liga 2
huesca
1:0
osasuna
La Liga 2
2017.09.02.La Liga 2
osasuna
1:1
huesca
La Liga 2
2016.05.29.La Liga 2
osasuna
2:3
huesca
La Liga 2
2016.01.10.La Liga 2
huesca
0:1
osasuna
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca – Eibar

Bátran nevezhető az Huesca a bajnokság döntetlen-királyának. Miután október utolsó napján 4-1-es vereséget szenvedtek a Real Madridtól, következett az Eibar elleni bajnoki, ami 1-1-es eredménnyel ért véget. Ez volt az újonc hatodik döntetlenje a szezonban, emellett pedig még három vereséget számlálnak.

Az első félidő eleje egyértelműen a hazaiaké volt, előbb egy ziccert fogott Dmitrovic, majd újra ő került főszerepbe, ez volt a legnagyobb hazai lehetőség: Előbb Ferreiro lövését védte, de a kipattanó Rico elé került, az ismétlés is elakadt a szerb kapusban, a harmadik próbálkozásnál pedig a gólvonalon álló Oliveira tisztázott. Hatalmas lehetőség volt!

És a kihagyott helyzetek – ahogy nagyon nagyon sokszor – most is megbosszulták magukat. Az Eibar végezhetett el szögletet a 38. percben, Oliveira gyönyörűen, sarokkal húzta kapu felé a labdát, érkezett védőtársa, Esteban Burgos és közelről a hálóba lőtt.

A fordulást követően újfent inkább hazai támadásokat láthattunk és a belefeccölt energia meghozta gyümölcsét: Lopez, a jobbhátvéd adott be parádésan, az érkező Rafa Mir Vicente pedig a hálóba bólintott.

Továbbra is az egyik leggyengébb csapatnak az Eibart tartom, de az Huesca is bőven dobogós nálam. Amíg a helyzeteiket nem tudják belőni, addig sereghajtóként fognak tovább kullogni.

Összefoglalás

Itt lenne az ideje annak, hogy az Osasuna visszatérjen a helyes útra. Elindultak, jól helyt tudtak állni a Sevilla ellen, de végül pont nélkül maradtak. Nem sok hiányzott a meglepetéshez. Az Huesca pedig továbbra is nyeretlen, meglévő hat pontjából hármat szerzett idegenben, kétszer kikaptak, de ami igazán sokatmondó: 10 gólt kaptak ezen az 5 meccsen.

Nem is találhatnának a pamplonaiak jobb lehetőséget, hogy újra három ponttal gazdagodjanak. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy sok még a vendégeknek a La Liga, hacsak nem történik óriási változás, akkor az egyik szinte biztos kiesőről beszélünk.

Csodák, nagy feltámadások persze vannak, de a játékoskeret sem hordozza magában azt a potenciált, hogy sikerüljön a vonal fölé kerülni. Majd térjünk vissza a bajnokság vége felé erre a mondatomra. Remélem, nem felejtem el. Ha mégis, szóljatok rám!

Nem túl gazdag a két csapat múltja, hét meccset játszottak, négyet az Osasuna, kettőt az Huesca nyert, egy végződött döntetlenre.

Leginkább a másodosztályban találkoztak, ez lesz az első La Ligás megmérettetésük.

Az Osasuna egyik nagy hiányzója Chimy Avilá lesz, aki szeptemberben sérült meg súlyosan, majd csak jövő év márciusa környékén térhet vissza. Legfrissebb sérültjük Aridane Hernández, az ő játékát is 2021 elejére tehetjük, Darko Brasanac szintén szeptemberben sérült meg, de ő hamarosan (december elején) újra pályára léphet.

A túloldalon friss sérült Idrissa Doumbia és Gastón Silva, utóbbi sérülése komolyabb, Doumbia már a hónap végén játszhat újra.

Számomra ez egyértelmű, egyszerűen muszáj nyerni a hazaiaknak, így a pénzem is rájuk teszem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső