Osasuna – Sevilla: Fogadási Tippek és Spanyol Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 24.
Osasuna
Teljesítmény:
D N N D N
  • El Sadar
  • Január 25. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán a kupa negyeddöntői közül a legérdektelenebb mérkőzés következik. Aztán lehet, hogy a csapatok később megcáfolják, amit most mondtam, és bánni fogom, hogy ennyire nem értékeltem az Osasuna és a Sevilla csapatát. De hogy is tehetném? A Sevilla az utóbbi évek legrosszabb startjával rukkolt elő, még az edzőváltás sem segített, a Julen Lopeteguit váltó Jorge Sampaoli számára sem fenékig tejfel az élet, meggyűlik az andalúz csapat baja a győzelmek megszerzésével.

De a kupában eddig szépen mennek, és szerintem kaphattak volna nehezebb ellenfelet is. Olyat, aminél mondhattuk volna, hogy: Rendben, le sem kell játszani, a Sevilla kiesett.

Ezt az Osasuna ellen nem lehet kijelenteni. Még úgy sem, hogy Pamplonában rendezik meg a mérkőzést, és úgy sem, hogy a gárda mérföldekkel jobb szezont fut, mint a tavalyi negyedik.

Azért van egy valami, ami a hazaiakat nagyon motiválhatja, mégpedig az, hogy az előző körben a címvédőt ejtették ki idegenben, a Real Betis elleni mérkőzésről később pár szót ejtek. No meg a Sevilla előző találkozójáról is, maradjunk annyiban, nekik nem jutott olyan kemény ellenfél, mint Jagoba Arrasate gárdájának.

Egy ilyen egymeccses csata idején sokat nyom a latba, hogy melyik gárda játszik otthon, melyik idegenben. Ez itt sincs máshogy. A fogadóportálok a hazaiakat favorizálják, a 20bet például 2.30-at fizet az Osasuna sikerére, 3.20-at a döntetlenre, 3.30-at a vendégekre.

Azzal, hogy az online sportfogadás Magyarországon is ennyire előre tört, megvan a lehetőségünk, hogy tippeljünk az Osasuna – Sevilla mérkőzésre. Nem szabad kihagyni, mert ahogy ti is látjátok, jó kis szorzókat kaptunk a bukiktól.

Osasuna

Vannak páran, akik csak ímmel-ámmal követik a spanyol focit, és ha olyan együttesekről beszélünk, mint az Osasuna, akkor egyből legyintenek, mondván, kik ezek? Pedig aztán az Osasuna egy korrekt középcsapat, amelyik sok gondot tud okozni még a nagyoknak is.

Észrevétlenül, csendben haladnak a céljuk felé, és idén a kupában is eddig kijött a lépés. Nem úgy, mint tavaly, amikor már a legjobb 32 között elverte őket az akkor még másodosztályú Girona.

A bajnokságban viszont már az elmúlt szezonban is stabil teljesítményt nyújtottak, és idén sem lehet rájuk panasz. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a hatodik helyen álló Real Betis, csak a gyengébb gólkülönbségük miatt szorulnak a hetedik helyre. Arról nem is beszélve, hogy látótávolságon belül van az Atletico Madrid és a Villarreal is. Nem lenne semmi, ha Jagoba Arrasate csapata a nemzetközi porondon mutathatná meg magát. Erre a kupán keresztül is megvan egyébként az esélyük, szimplán csak meg kell nyerniük az egész sorozatot. Easy.

A bajnokságban egy kissé csalódást okoztak azzal, hogy nem tudtak nyerni a tökutolsó otthonában, de csak azért, mert az Elche még nem nyert bajnokit idén, nem kell őket pofozógépnek elkönyvelni. De azért mégis… Az eredmény 1-1 lett, Chimy Avilá góljával a vendégek szereztek vezetést, aztán hosszú ideig semmi nem történt. Az egyenlítésre a 67. percben került sor, és innentől fogva már nem változott az eredmény.

A Sevilla elleni mérkőzés előtt azt mindenképp ki kell emelni, hogy az Osasuna az El Sadarban egészen remek teljesítményt nyújt. Hat meccsüket nyerték meg és csak hármat veszítettek el.

A kupában az előző fordulókban nem volt valami könnyű dolguk. Még az Arnedot könnyebben verték (1-3), de aztán a Gimnastic ellen már hosszabbításban tudtak nyerni. És végül jött a címvédő elleni meccs, ahol már a túlóra is kevés volt, 2-2-es eredmény után tizenegyesekkel döntötték el, ki jusson tovább. A sevillaiak gyors egymásutánban két szétlövésben is alul maradtak…

A gólokat egyébként a két García, David és Rubén. Ja, és mindkétszer ők egyenlítettek.

A hétvégén Rubén Pena, Nacho Vidal és Lucas Torro nem játszhatott. Előbbi kettő sérült volt, míg az utóbbi játékos a sárga lapjait törlesztette eltiltás formájában.

Más hiányzó nincs. Arrasate nem fog finomkodni, és a legjobb csapatát küldi majd pályára.

A várható kezdőcsapat:

Fernández – Moreno, Hernández, D. García, Cruz – Brasanac, Torro, Gómez – Moncayola, Budimir, R. García

Egymás elleni meccsek:

Már augusztusban lehetett látni, hogy ez nem a Sevilla szezonja lesz, de a fanatikusok akkor még reménykedtek abban, hogy a csapatuk csak beragadt a startnál. Előfordul ilyen még a legjobbakkal is. De a Sevilla azóta sem nagyon szedte össze magát. Jobbak, mint voltak, de… Oké, tudom, a jó munkához is kell idő. Vagyis ahhoz kell igazán.

Szóval augusztus, ekkor játszott idén először az Osasuna és a Sevilla. A hazai csapat Chimy Avila góljával hamar vezetést szerzett, de azt még Rafa Mir kiegyenlítette. Aztán a hajrában kapott egy büntetőt a hazai csapat, miután Papú Gómez szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A labda mögé Aimar Oroz állt, és nem vétette el.

Ezzel a sikerrel egy hosszú nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg, 2013-ban tudtak utoljára nyerni a Sevilla ellen. A piros-fehérek uralták ezeket a meccseket, bár az eredményekből az szűrhető le, hogy nem minden esetben tudtak könnyedén nyerni. De tény, az utolsó öt mérkőzésből hármat megnyertek, egy döntetlen és egy vereség mellett.

Az El Sadarban is fölényben vannak, egyszer kaptak ki, kétszer nyertek, kétszer ikszeltek.

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.12.La Liga
osasuna
2:1
sevilla
La Liga
2022.02.05.La Liga
osasuna
0:0
sevilla
La Liga
2021.10.30.La Liga
sevilla
2:0
osasuna
La Liga
2021.02.22.La Liga
osasuna
0:2
sevilla
La Liga
2020.11.07.La Liga
sevilla
1:0
osasuna
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla

Bár hajlamos vagyok sokszor ekézni a Sevillát, ez leginkább csak azért van, mert haragszom rájuk. Haragszom, hogy egy olyan szezon után, mint a tavalyi, hogyan tudtak ennyire visszaesni. Nem a kedvenceim, nincs jegyem a Ramón Sánchez Pizjuánba és nem ismerem az indulójukat sem, semmi ilyesmiről nincs szó, szimplán nem jó látni, amikor egy nagycsapat lesüllyed. És hiába látni a javulást, ilyenkor nehéz észrevenni azt.

Van javulás, tényleg van, Jorge Sampaoli kezdi összeszedni a srácokat, de még mindig nagyon sok kell ahhoz, hogy ez az idény ne legyen kudarc. Mondjuk… valószínűleg mindenképp az lesz, még akkor is, ha mondjuk megnyerik a kupát. Vagy az EL-t… Talán akkor mégsem.

A Sevilla rövid időn belül a hétvégén másodszor tudott nyerni a bajnokságban, aminek köszönhetően megint elhagyták a kiesőzónát. De nagyon közel vannak még hozzá, így nem ülhetnek a babérjaikon, menniük kell tovább, az utolsó előtti helyen levő Cádiz is 16 pontos, vagyis két pontra vannak Susoéktól.

Épp ezt a Cádizt intézte el a piros-fehér csapat a hétvégén. Nem nagyon, mindössze egy góllal voltak jobbak, amelyet Ivan Rakitic a 89. percben szerzett, tizenegyesből. Ebből sokaknak az jöhet le, hogy a Sevilla mázlival nyert. De a mérkőzés egészét tekintve abszolút megérdemelte Jorge Sampaoli, hogy csapata megszerezze az összes pontot.

A kupában szintén 1-0-ra nyert legutóbb az együttes a szebb napokat is megélt Deportivo Alavés otthonában, akiknek mind a mai napig a legjobb UEFA Kupa-döntőt köszönhetjük. A kiscsapat ellen is Ivan Rakitic volt a gólszerző, akkor nem tizenegyesből talált a hálóba.

Jesus Corona most már jó régóta nem tudott játszani, és Marcao is kiesett. Ő szerintem több mérkőzést nézett a lelátóról, mint ahányon részt vett. Pedig a Galatában egyáltalán nem volt sérülékeny. Ennyire legalábbis biztosan nem.

Kétséges a játéka Alex Tellesnek, Thomas Delaney-nek és Papú Gómeznek is.

Tudjátok, ki tudja felpörgetni egy kicsit a Sevilla játékát? Lucas Ocampos, aki az ősszel kölcsönben az Ajaxban szerepelt, januárban pedig visszatért. Az argentin anno a csapat fontosabb játékosai közé tartozott, sokat várunk tőle.

A várható kezdőcsapat:

Bono – Badé, Gudelj, Rekik – Navas, Fernando, J. Jordan, Ocampos – Lamela, Rakitic – En-Nesyri

Tippelde

Az őszi meccsük nem kevés izgalmat hozott, és meglepő hazai győzelmet. Most, fél év elteltével az Osasuna sikere nem ütne akkorát, ismerjük, láttuk, mire képesek, és mire nem a Sevilla.

Én azt mondom, a legjobban úgy járhatunk, ha arra fogadunk, hogy mindkét csapat a hálóba fog találni. Egymeccses párharc, így a csapatoknak többet kell kockáztatniuk az elődöntőért.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.00 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.01 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.00 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső