Paderborn – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 29.
Paderborn
Teljesítmény:
D D D V V
  • Benteler Arena
  • Május 31. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, kedden este eldőlt a német bajnoki cím sorsa, lassan lehet pezsgőt bontani Münchenben. Előzetesen arra számítottam, hogy megfogja őket a Haaland vezette Dortmund, de ez a Bayern München jelenleg Európa egyik legjobb csapata. Augusztusban még az is kiderülhet talán, hogy a legjobb, ha valóban folytatódhat a BL.

Így a Dortmundnak meg kell elégednie a második hellyel… Valószínűleg. Mert még hátra van hat forduló, de ezt már igazi csoda lenne visszahozni.

Ezzel a Dortmund szezonja teljesen még nem ért véget, mert a második helyet meg kell őrizniük a Leipzig – Gladbach – Leverkusen trió elől, de a német kupából kiestek, a BL-ből a PSG búcsúztatta őket, szóval ez maradt az egyetlen céljuk.

Odaát viszont van még miért harcolni, bár az is csodaszámba menne, ha a téli szenvedés után vissza tudna kapaszkodni a Paderborn.

Nehéz lenne most a győzelem útjára lépni, de azért megvizsgáljuk a Paderborn – Dortmund meccs lehetséges kimenetelét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Paderborn

Miután edzőt váltottak a hazaiak, elkezdtek jól futballozni. Igaz, vereséget szenvedtek a Wolfsburgtól (akkor mondjuk Herrlich pont nem tudott leülni a kispadra, emlékeztek, a fogkefe-incidens), majd jött a Schalke elleni idegenbeli 3-0, amire már minden augsburgi elégedett csettinthetett, még akkor is, ha ez a Schalke szenved, mint a kutya.

Így vágtak neki a sereghajtó elleni meccsnek, ahol nem várt ellenállásba ütköztek. A meccs, ami sima hazainak indult végül kínkeserves döntetlen lett, ahol legalább akkora esélye volt a vendégeknek, mint az esélyesebbnek számító hazaiaknak.

Két nagyobbacska ziccert is kihagytak és még a kapufa is ellenük volt.

Kár érte – az ő szempontjukból persze -, mert lehetett volna jobban zárkózni a Werderre és a többiekre, de erről majd az összefoglalásban írok bővebben.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.22.Bundesliga
dortmund
3:3
paderborn
Bundesliga
2017.01.17.Barátságos Mérkőzés
paderborn
1:6
dortmund
Barátságos Mérkőzés
2015.10.28.Német Kupa
dortmund
7:1
paderborn
Német Kupa
2015.04.18.Bundesliga
dortmund
3:0
paderborn
Bundesliga
2014.11.22.Bundesliga
paderborn
2:2
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Bayern München

Németország két legjobb csapata játszott egymással, ahol a tét nagy volt: Ha nyer a Dortmund, 1 pontra közelítik meg a Bayernt, ha viszont kikapnak, lemondhatnak a salátástálról.

Sok gólra számítottam, ami a remek védekezésnek tudhatóan nem jött be – gondolok itt mindkét csapatra – , de támadófociból, helyzetekből nem volt hiány egyik oldalon sem. Még csak fél perc telt el a meccsből, Haaland máris megszerezhette volna a vezetést. Neuer lábai között ellőtte a labdát, azonban Jerome Boateng érzékelve a veszélyt a gólvonalra húzódott és onnan tisztázott.

Négy perc múlva újabb Dortmund helyzet, majd tíz perc múlva még egy, de az állás 0-0 volt.

Aztán észbe kapott a Bayern és ők is elkezdtek támadni, hasonló szituációban – a gólvonalról mentve – segítette ki Bürkit Piszczek, miután Gnabry ellőtte mellette a labdát.

Az első félidőben összesen tizenötször próbálkoztak a felek, a hazaiak hiába, a Münchennél viszont ott volt Joshua Kimmich, aki csatárokat, játékmestereket megszégyenítő technikával szerezte meg a vezetést csapatának. Jó 17 méterre állt a kaputól, észrevette, hogy Bürki kimozdult a kapujából és átemelte felette a játékszert. Roman Bürki ugyan még bele tudott érni, de ez sem segített. Gyönyörű gól volt.

A második félidőben Favre beküldte Sanchot, de ő sem tudott érdemben segíteni. Egyre másra jöttek a helyzetek, Haaland sokat elpuskázott, egy esetben viszont egy tizenegyestől fosztották meg őket. A norvég tüzelt, ebbe belevetődött Boateng, akinek a könyökéről szögletre pattant a labda.

Hihetetlen, hogy ez az eset nem ért büntetőt, főleg, hogy ott a VAR-szoba, ahol árgus szemekkel figyelik a hasonló szituációkat. Csak egy vélemény az enyém, de ez egyértelmű tizenegyes volt.

A Bayernnek nem kellett nagy erőket mozgósítani, amikor mégis, akkor Boateng vagy Alphonso Davies, esetleg Neuer a helyükön voltak és szereltek, így a mérkőzés utolsó percei is lepörögtek. Hansi Flickék lassan hűthetik a pezsgőt…

Összefoglalás

Érdekes, hogy egy vereség mennyire megváltoztathatja az edzőről alkotott képet. Favre rettenetesen jó csapatot hozott össze, Flick viszont még jobbat. A vereség után viszont már egyből Lucien Favre távozásáról kezdtek pletykálni, már az utódját is megtalálták. A Bayernnél megbukott Niko Kovacot vizionálták a helyére.

Bárki ülne a helyére, nem tudnák leszorítani ezt a Bayernt az élről jövőre, pláne, ha legjobbjaikat elveszítik. Márpedig nagy esély van Haaland távozására és szinte biztosra vehető Sancho igazolása is.

Kíváncsian várom a nyári fejleményeket…

A hazai pályán játszó Paderborn igazság szerint egy dolgot tehet: Megpróbálni csodát tenni. Reális esély nincs az ő győzelmükre, ha csak a játéktudást nézzük, de mint tudjuk, Németországban is születnek meglepetések, a labda gömbölyű, a meccs 90 percig tart és még hasonló kliséket lehetne sorolni ide.

Hat forduló alatt 9 pontot kellene szerezni, viszont az újraindítás óta a Werder és a Düsseldorf is nyert már egyszer. Abban bízhatnak, hogy a Mainz – Frankfurt duó viszont hullajtja szépen a pontokat.

Megvizsgálva a két csapatot, játéktudást, hazai és idegenbeli mérleget, tabellán elfoglalt helyezést: Vendégsiker várható a Schwarzwaldban, de ki tudja, hogy mennyire estek szét a sárga-feketék a keddi meccs miatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső