Paks – Debreceni VSC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 13.
Paks
Teljesítmény:
N V N V N
  • Fehérvári úti Stadion
  • Augusztus 14. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Debreceni VSC
Teljesítmény:
D N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az első fordulóban az előző szezont a negyedik helyen befejező Paks meglepetésre hazai pályán kapott ki a nagyon erősen nyitó Mezőkövesd ellen. A zöld-fehérek két rúgott góllal sem tudtak nyerni vagy legalább pontot szerezni, így a Puskás Akadémia ellen javítani kellett mindenképpen. Az nem kifejezés, hogy ez sikerült…

Az újonc Debrecen – még mindig nagyon furcsa leírni – is nagyszerűen indította el újra elsőosztályú karrierjét, magabiztos győzelemmel nyitottak, majd ikszeltek az Európa Konferencia-liga résztvevő (már nem az) Újpest ellen. A pontszerzésnek is örülni kell, annak ellenére, hogy szinte végig emberelőnyben játszottak a hajdúságiak, valahogy mégis zavar volt az erőben, és Yohan Croizet két gólt is tudott szerezni. Innen jöttek vissza. Nem tudni, hogy végül is akkor most elégedettek lehetnek vagy sem…

Tehát szombaton lesz egy Paks – Debrecen találkozó, nekünk pedig feltett szándékunk legalább egy, de inkább jó tippet közzétenni itt a blogon. Mára egyébként ez az egyetlen magyar tipp, de most már kénytelenek vagyunk szelektálni, annyi jó bajnokság kezdődött el, ennek köszönhetően pedig elképesztően sok meccs közül választhatunk.

Ebben látunk fantáziát, kezdjünk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia – Paks

Hát, ez meg milyen meccs volt?! A Hornyák Zsolt irányította Puskás Akadémia az Európa Konferencia-liga kiesést követően úgy tűnt, rendezte a sorokat, megverte az Újpestet, majd hazai pályán fogadta a Bognár György által irányított Paksot. Mindig elmondjuk, most sem hagyjuk ki: A légiósok által uralt magyar fociban mindig felüdülés a Paks, akik kiesőjelöltből, mint főnixmadár éledtek újra, tavaly a negyedik helyen végeztek, idén pedig tovább erősödtek.

Bár a szurkolókat bizonyára rosszul érintette a Kövesd elleni vereség, Bognár Istvánék jóvátették azt a bakit. Mert nyertek a Pancho Arénában. Nem is kicsit, hat gólt gurítottak a teljesen széteső PAFC-nak.

De hogy is volt ez a meccs? Lássuk!

Puskás szempontból jól indult a találkozó, a 11. percben kapufával indítottak a felcsútiak. Kiss Tamás második olyan helyzete ebben a szezonban, amikor közelről nem talál kaput, az Újpest elleni durva volt, itt azért sokkal nehezebb dolga volt a támadónak.

Öt perccel később viszont a Paks egy szerencsés(nek mondható) góllal vezetést szerzett. Egy kontra indult Sajbántól, aki Bognár Györgyhöz passzolt. A támadó középpályás jó 18-ról kapura küldte a labdát, ami egy lábon felpattanva a támadást követő Sajbán Máté elé került, aki nem is hagyta, hogy a játékszer lepattanjon, kapásból belsőzött a kapuba. Kellett tehát a szerencse, de a befejezés szépre sikeredett.

Öt perccel később a gólszerző próbálkozott ismét, ezt Tóth Balázs hárította, a 36. percben viszont nem tudott mit kezdeni Bognár István pöccintésével, 2-0.

Itt kezdett a mérkőzés szétesni a Puskás számára, főleg, hogy a kétgólos hátrányt megfejelték egy kiállítással is. A csapatkapitány, Nagy Zsolt addig mondta a magáét a játékvezetőnek, amíg megkapta második sárga lapját, megfogyatkozott tehát a Puskás. A félidőt pedig egy újabb kapott góllal zárták, Bognár parádés passzát Ádám Martin váltotta gólra.

A fordulás után kicsit belealudtak a vendégek a meccsbe, így a Puskás helyzeteket harcolt ki. Először még megúszták a zöld-fehérek, de Jakub Plsek 55. perces fejesét már nem, 1-3.

Mielőtt azonban a Puskás elhihette volna, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen jött a csereként beállt Nagy Richárd és visszaállította a háromgólos difit.

Nagynak nagyon ment, később még kiosztott egy gólpasszt Sajbán Máténak (1-5), majd kiharcolt egy tizenegyest, amit Bognár István értékesített.

Totális szétesés hazai-, futballünnep vendégoldalról… A vége 6-1 lett a Paks javára.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.OTP Bank Liga
debreceni vsc
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2020.02.22.OTP Bank Liga
paksi fc
4:2
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.11.02.OTP Bank Liga
debreceni vsc
3:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.05.19.OTP Bank Liga
debreceni vsc
4:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.02.23.OTP Bank Liga
paksi fc
2:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Debreceni VSC – Újpest

A lila-fehérek a hét közben az Európa Konferencia-ligában szerepeltek a Basel ellen, és szűk vereséget szenvedtek, maradt esély a visszavágón. Azóta már tudjuk, nem volt esély, a svájciak 4-0-ra verték el Michael Oenning csapatát, de ezt akkor még senki nem tudhatta.

A meccset az Újpest jól kezdte, a negyedik percben Kosicky már be is kellett, hogy mutasson egy nagy védést Antonov szabadrúgása után. Három perccel később Yohan Croizet próbálkozott, ő pedig már sikerrel járt. Mitrovics felpasszolt labdáját vette át bámulatosan a francia, amivel védőjét jól meg is zavarta, majd a lövésébe a kapus ugyan beleért, ám megakadályozni a gólt nem sikerült.

Ezt követően fogyatkoztak meg a vendégek, méghozzá az új igazolás, Abdoulaye Diaby hagyta el a szép zöld gyepet. Kegyetlen belépőt intézett Bárány Donát felé, az ifjú támadó tudta folytatni a játékot, de nem sokkal később cserét kért, a helyére pedig Tischler Patrik érkezett.

A kiállítás után a játék visszafogott lett, helyzet szinte nem is akadt, a hármas sípszó üdítőleg hatott mindenkire a helyszínen és a TV képernyői előtt. Ahogy üdítően hatott Yohan Croizet játéka a vendégszurkolókra. Emberhátrány ide vagy oda, a támadó középpályás bolondot csinált a 49. percben a hazai védelemből, egyedül is megoldotta, Charlestont megverte, és laposan a hálóba gurította az Újpest második gólját.

Innen sikerült visszakapaszkodni a Debrecennek, pedig párszor már a közönség tudtára adta a pályán levőknek, hogy teljesítményük nem megfelelő. Más szavakkal, amiket ide inkább most nem írnék le.

Tischler Patrik hozta vissza a reményeket. Kellett a szépítéshez az ő jó fejese, valamint Dzsudzsák Balázs helyzetfelismerése, a szélső ugyanis jól vette észre egy szabadrúgásnál, hogy a vendégek még mással vannak elfoglalva.

Az egyenlítésre pedig a 89. percben került sor, szintén fejesből, szintén Tischler Patrik jóvoltából.

Az Újpest örülhet, hogy tíz emberrel nem kapott ki, de szomorú, amiért egy nyert meccset engedett ki a kezéből.

Összefoglalás

Bárány Donát száz százalék, hogy holnapra nem épül fel, a csúnya belépőnél még a nagyon súlyos sérülés miatt is aggódni kellett. A duplázó Tischler fogja őt pótolni.

A Paksnál viszont semmi ok a változtatásra, remekül működött együtt a csapat, nem hiába szereztek tavaly is 76 gólt.

Utoljára 2020-ban, a koronavírus betörésekor játszottak egymással. Először februárban, majd júniusban. Ne feledjük, anno a Paks pont a Debrecen ellen biztosította bent maradását, a Lokit pedig az NB2-be száműzte. Van mit törleszteni az atomvárosiaknak.

De menni fog-e ez? Szerintünk nem. A Debrecenen látszik, hogy meg fogják vetni a lábukat az NB1-ben, de Bognár György együttese jelenleg erősebb, és ez a pályán is látszódni fog szerintünk. A hazai győzelem tehát – számunkra – adott, emellett pedig a két csapatból azt nézzük ki, hogy jó kis meccset játszanak, ami góloktól sem lesz mentes. Két meccsen a hazaiak nyolcat, a vendégek hatot gurítottak. Várjuk az over 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső