Paks – MTK Budapest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 24.
Paks
Teljesítmény:
N V V D V
  • Fehérvári úti Stadion
  • Szeptember 26. 14:45
Nézd élőben itt:
Joker8
MTK
Teljesítmény:
N V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múlt héten rendezett Magyar Kupa fordulót követően újra itt az NB1, én pedig már tűkön ülve vártam a folytatást. Azért is, mert szeretem a magyar focit (igen, tudom, van ennél jobb, mégis…), másrészt remek alkalom egy kis pénzszerzéshez. A Paks – MTK mérkőzést választottam ezúttal, mindkét csapat háza táján voltak történések, lesz miről beszélni.

Az újonc jól kezdte a bajnokságot, megfogta hazai pályán a Fradit, majd megverte a Honvédot, ikszelt a Diósgyőrrel, majd elszenvedte első vereségét a Zete ellen. Amilyen jól kezdett az újonc, olyan rosszul a Paks, három vereség és egy döntetlen, jelenleg tehát még nyeretlenek…

Hamarosan kifejtem, milyen változások történtek a csapatoknál, majd megpróbálom megtippelni a Paks – MTK eredményét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Ferencváros – Paks

Kissé vissza kell nyúlnunk, hiszen a hétvégén nem rendeztek magyar bajnoki fordulót, a magyar kupában érdekelt csapatok vívtak meg egymással. A Paks egy meglehetősen nehéz mérkőzésen tudta felülmúlni az NBIII-ban szereplő Hatvan együttesét. A végeredmény sima meccset sejtet, hiszen 3-1-re nyertek, de többször közel állt a gólhoz a kiscsapat, azonban a szerencse nem pártolt el a paksiaktól, a rutin végül győzedelmeskedett. A mutatott játékkal azonban nem lehetnek elégedettek.

Ez a meccs volt egyébként Osztermájer utolsó meccse a felnőtt csapat élén, mivel a bajnokságban cudar a teljesítményük, a kupameccsen látottak sem győzték meg a vezetőséget, hogy Osztermájer a helyes döntés, így visszavezényelték őt az utánpótlásba. A helyét pedig az a Bognár György fogja átvenni, akinek fia a csapat irányítója, azaz Bognár István. Az új vezetőedző az NBII-es Budaörstől érkezett és feladata az lesz, hogy kirángassa a csapatot ebből a gödörből.

Ami a Fradi elleni meccset illeti: Alig tudtak kiállni a meccsre a tolnaiak, hiszen megtizedelte őket a koronavírus, az egészséges játékosok pedig tréningezni sem tudtak, hiszen karanténban voltak. Böde Dániel erődemonstrációnak hívta a meccset és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Fradi nem ment bele a halasztásba. Ebből sejthető (már, aki nem tudja a végeredményt), hogy a Fradi szétszedte ellenfelét, meg sem álltak öt találatig. Tokmac mesterhármast ért el és Boli is duplázott, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Nem lesz könnyű dolga Bognárnak összeszedni a játékosokat, az MTK ellen kellene elsőként bizonyítani, ők pedig az első három fordulóban már bebizonyították, hogy hiába számítanak újoncnak, rendkívül veszélyes ellenfelek.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mtk
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
mtk
1:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2018.09.15.OTP Bank Liga
paksi fc
3:0
mtk
OTP Bank Liga
2017.05.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:1
mtk
OTP Bank Liga
2017.03.04.OTP Bank Liga
mtk
1:2
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MTK – Zalaegerszeg

Sokan visszaesést vártak a zalaiaktól, köztük én is. Legjobbjaikat vesztették el, vezetőedzőjükkel együtt, akinek a helyére egy NBI-es szinten teljesen tapasztalatlan edző ült, és lám… Mégis sikeresek!

A mérkőzést megelőzően tanácstalan voltam, milyen eredmény születhet, hiszen mindketten jól teljesítenek az idényben, a meccs végül sima 3-0-s eredménnyel ért véget. Pedig a meccset a hazaiak kezdték jobban, két távoli lövésük is volt, amely veszélyesnek volt mondható. Az egyik kísérlet mellé szállt, a másikat pedig simán fogta Demjén.

Aztán a 42. percben a Zete vezetést szerzett, szinte a semmiből: Egy szép összjátékot követően Gergényi tálalt Favorov elé, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát. Ez volt az ukrán szélső első gólja új csapatában.

A második félidőben sokáig nem történt semmi, majd a 74. percben eldöntötte a meccset a vendég Zete: Bedi Bence maga is meglepődött, hogy Tanasin beadása végül elé pattant, de annyira nem volt nagy az ijedtség, hogy ne lője ki a hosszú sarkot.

A kegyelemdöfés a 88. percben érkezett, a Fraditól kölcsönkapott Szánthó lépett ki, és simán ellőtte a labdát a kifutó Mijatovics mellett.

A vége nagyon sima lett, pedig nem így indult ez a meccs…

Azóta ők is lejátszották aktuális MK meccsüket, kiütéssel verték a 43. sz. Építők SK-t.

Összefoglalás

Szóval az egyik oldalon az új edző miatt lehet aggódni és egyben reménykedni, a túloldalon viszont egy nagy probléma merült fel. Edzésen súlyosan megsérült Katona Máté, aki egyre komolyabb szerepet töltött be a csapatnál, eddig mind a négy bajnoki meccset végigjátszotta, a Honvéd ellen gólt is szerzett. Hosszú felépülésre számíthat a fiatal játékos, de szerencsére a kezdeti sokkon, dühön már túl van és a regenerációra összpontosít minden erejével.

A szezon előtt úgy gondoltam, hogy jól erősített a Paks, ezt most is tartom, azonban csapatként egyelőre nem tudják az elvárt teljesítményt hozni. Kísértetiesen hasonlít ez a mostani teljesítmény a tavaly nyújtotthoz, akkor pedig csak nagy szerencsével és egy nagy hajrával sikerült a bentmaradás.

Hogy most is ilyen szintű problémák lesznek-e… Nem tudni. Véleményem szerint az MTK most jobban egyben van, de a Zete elleni meccsük ritka gyenge volt.

Katona sérülése egészen biztosan visszaveti őket, de azért van opció a helyettesítésére. Például Prosser, aki a kupameccsen három gólt vágott.

Nehéz, ez most nagyon nehéz. Alapjáraton jobbnak tartom az MTK-t, a Paks bűngyenge formában van, viszont mi más zökkenthetné ki őket, mint egy új vezetőedző? Van érv pro és kontra, de maradok az eredeti elképzelésemnél és az MTK győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső