Paks – MTK Budapest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 24.
Paks
Teljesítmény:
N V V D V
  • Fehérvári úti Stadion
  • Szeptember 26. 14:45
Nézd élőben itt:
Rabona
MTK
Teljesítmény:
N V D N D
Paks3.76
Döntetlen 3.54
MTK1.92
Élő fogadás:
Igen
Fizet

A múlt héten rendezett Magyar Kupa fordulót követően újra itt az NB1, én pedig már tűkön ülve vártam a folytatást. Azért is, mert szeretem a magyar focit (igen, tudom, van ennél jobb, mégis…), másrészt remek alkalom egy kis pénzszerzéshez. A Paks – MTK mérkőzést választottam ezúttal, mindkét csapat háza táján voltak történések, lesz miről beszélni.

Az újonc jól kezdte a bajnokságot, megfogta hazai pályán a Fradit, majd megverte a Honvédot, ikszelt a Diósgyőrrel, majd elszenvedte első vereségét a Zete ellen. Amilyen jól kezdett az újonc, olyan rosszul a Paks, három vereség és egy döntetlen, jelenleg tehát még nyeretlenek…

Hamarosan kifejtem, milyen változások történtek a csapatoknál, majd megpróbálom megtippelni a Paks – MTK eredményét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Ferencváros – Paks

Kissé vissza kell nyúlnunk, hiszen a hétvégén nem rendeztek magyar bajnoki fordulót, a magyar kupában érdekelt csapatok vívtak meg egymással. A Paks egy meglehetősen nehéz mérkőzésen tudta felülmúlni az NBIII-ban szereplő Hatvan együttesét. A végeredmény sima meccset sejtet, hiszen 3-1-re nyertek, de többször közel állt a gólhoz a kiscsapat, azonban a szerencse nem pártolt el a paksiaktól, a rutin végül győzedelmeskedett. A mutatott játékkal azonban nem lehetnek elégedettek.

Ez a meccs volt egyébként Osztermájer utolsó meccse a felnőtt csapat élén, mivel a bajnokságban cudar a teljesítményük, a kupameccsen látottak sem győzték meg a vezetőséget, hogy Osztermájer a helyes döntés, így visszavezényelték őt az utánpótlásba. A helyét pedig az a Bognár György fogja átvenni, akinek fia a csapat irányítója, azaz Bognár István. Az új vezetőedző az NBII-es Budaörstől érkezett és feladata az lesz, hogy kirángassa a csapatot ebből a gödörből.

Ami a Fradi elleni meccset illeti: Alig tudtak kiállni a meccsre a tolnaiak, hiszen megtizedelte őket a koronavírus, az egészséges játékosok pedig tréningezni sem tudtak, hiszen karanténban voltak. Böde Dániel erődemonstrációnak hívta a meccset és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Fradi nem ment bele a halasztásba. Ebből sejthető (már, aki nem tudja a végeredményt), hogy a Fradi szétszedte ellenfelét, meg sem álltak öt találatig. Tokmac mesterhármast ért el és Boli is duplázott, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Nem lesz könnyű dolga Bognárnak összeszedni a játékosokat, az MTK ellen kellene elsőként bizonyítani, ők pedig az első három fordulóban már bebizonyították, hogy hiába számítanak újoncnak, rendkívül veszélyes ellenfelek.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:0
mtk
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
mtk
1:2
paksi fc
OTP Bank Liga
2018.09.15.OTP Bank Liga
paksi fc
3:0
mtk
OTP Bank Liga
2017.05.27.OTP Bank Liga
paksi fc
1:1
mtk
OTP Bank Liga
2017.03.04.OTP Bank Liga
mtk
1:2
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 50,000Ft

MTK – Zalaegerszeg

Sokan visszaesést vártak a zalaiaktól, köztük én is. Legjobbjaikat vesztették el, vezetőedzőjükkel együtt, akinek a helyére egy NBI-es szinten teljesen tapasztalatlan edző ült, és lám… Mégis sikeresek!

A mérkőzést megelőzően tanácstalan voltam, milyen eredmény születhet, hiszen mindketten jól teljesítenek az idényben, a meccs végül sima 3-0-s eredménnyel ért véget. Pedig a meccset a hazaiak kezdték jobban, két távoli lövésük is volt, amely veszélyesnek volt mondható. Az egyik kísérlet mellé szállt, a másikat pedig simán fogta Demjén.

Aztán a 42. percben a Zete vezetést szerzett, szinte a semmiből: Egy szép összjátékot követően Gergényi tálalt Favorov elé, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát. Ez volt az ukrán szélső első gólja új csapatában.

A második félidőben sokáig nem történt semmi, majd a 74. percben eldöntötte a meccset a vendég Zete: Bedi Bence maga is meglepődött, hogy Tanasin beadása végül elé pattant, de annyira nem volt nagy az ijedtség, hogy ne lője ki a hosszú sarkot.

A kegyelemdöfés a 88. percben érkezett, a Fraditól kölcsönkapott Szánthó lépett ki, és simán ellőtte a labdát a kifutó Mijatovics mellett.

A vége nagyon sima lett, pedig nem így indult ez a meccs…

Azóta ők is lejátszották aktuális MK meccsüket, kiütéssel verték a 43. sz. Építők SK-t.

Összefoglalás

Szóval az egyik oldalon az új edző miatt lehet aggódni és egyben reménykedni, a túloldalon viszont egy nagy probléma merült fel. Edzésen súlyosan megsérült Katona Máté, aki egyre komolyabb szerepet töltött be a csapatnál, eddig mind a négy bajnoki meccset végigjátszotta, a Honvéd ellen gólt is szerzett. Hosszú felépülésre számíthat a fiatal játékos, de szerencsére a kezdeti sokkon, dühön már túl van és a regenerációra összpontosít minden erejével.

A szezon előtt úgy gondoltam, hogy jól erősített a Paks, ezt most is tartom, azonban csapatként egyelőre nem tudják az elvárt teljesítményt hozni. Kísértetiesen hasonlít ez a mostani teljesítmény a tavaly nyújtotthoz, akkor pedig csak nagy szerencsével és egy nagy hajrával sikerült a bentmaradás.

Hogy most is ilyen szintű problémák lesznek-e… Nem tudni. Véleményem szerint az MTK most jobban egyben van, de a Zete elleni meccsük ritka gyenge volt.

Katona sérülése egészen biztosan visszaveti őket, de azért van opció a helyettesítésére. Például Prosser, aki a kupameccsen három gólt vágott.

Nehéz, ez most nagyon nehéz. Alapjáraton jobbnak tartom az MTK-t, a Paks bűngyenge formában van, viszont mi más zökkenthetné ki őket, mint egy új vezetőedző? Van érv pro és kontra, de maradok az eredeti elképzelésemnél és az MTK győzelmére fogadok.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: Bónusz: 50,000Ft
+ 6000Ft free bet
LibraBet
Oddsok: Bónusz: 50,000Ft
+ 6000Ft free bet
QuickWin
Oddsok: Bónusz: 35,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső