Parma – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 27.
Parma
Teljesítmény:
N N V V D
  • Ennio Tardini
  • Július 28. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
D N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Élesedik a verseny a második helyért. Egy ponton belül az Inter, az Atalanta és a Lazio is. Egyetlen hiba sokba kerülhet, bárkiről is legyen szó és az Atalantának ezúttal nehéz pályán kell állnia a sarat. Mert bár a Parma nem úgy játszik, mint a szezon elején tették, mégsem szabad leírni őket.

Két forduló maradt a Serie A-ból, a bajnok már megvan, a kiesők kétharmada is (a következő körben meglehet a harmadik kieső is…), de a dobogó sorsa, illetve az EL indulás még nem dőlt el.

Ezért lesz izgalmas a maradék két forduló, mi pedig a Parma – Atalanta meccsen próbálunk meg egy kis pénzt nyerni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brescia – Parma

Az már korábban eldőlt, hogy a Brescia búcsúzik az első osztálytól, a Parma rossz formában, meghatározó játékosok nélkül vágott neki az összecsapásnak, így inkább a gólok számára fogadtunk. Sikeresen!

Arra még továbbra is várni kell, hogy a Parma két magyarja pályára lépjen, de Balogh Botond ezúttal is leülhetett a kispadra. Talán az utolsó fordulóban kaphatnak pár percet.

Az első félidő elég eseménytelen volt, a remek formában játszó Kulusevski helyzetén kívül nem tudtunk feljegyezni semmit. A svéd egy kapuskirúgás (!) után került helyzetbe, lerázta védőit és a Brescia kapusát is, de kisodródott, így odalett a lehetőség.

Fordulást követően is a Parma maradt támadásban, Caprari kapufával jelezte, hogy nekik szükségük van a három pontra.

Ezután nem is kellett sokat várni az első gólra, Kulusevski lapos passzára az előre siető Darmian csapott le és laposan a hálóba lőtt.

Mint szinte mindig, a parmai védelem sokszor nem állt a helyzet magaslatán, ezúttal Sepe passzolt el egy labdát a 62. percben, Dessena lecsapott rá és Torregrossával közösen összehozták a Brescia egyenlítő gólját.

És ahogy azt megszokhattuk, ezúttal is Kulusevski lett a Parma nyerő embere. Gólpassza után gólt szerzett a fiatal középpályás, ráadásul nem is akármilyet.

A 81. percben a tizenhatos csücskéről csavarta be úgy a labdát, hogy az a kapufát érintve került Andrenacci kapujába. Gyönyörű találat volt.

Ha nehezen is, de nyert a Parma, jó hatással volt rájuk a Napoli elleni győzelem.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.06.Serie A
atalanta
5:0
parma
Serie A
2019.03.31.Serie A
parma
1:3
atalanta
Serie A
2018.10.27.Serie A
atalanta
3:0
parma
Serie A
2015.03.08.Serie A
parma
0:0
atalanta
Serie A
2014.10.19.Serie A
atalanta
1:0
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Milan – Atalanta

A forduló leginkább várt mérkőzése nem okozott csalódást, bár ez az én szempontom, hiszen jött a tippem. Egy Milan vagy egy Atalanta drukker valószínűleg máshogy vélekedik erről.

Merthogy mindkét csapat számára óriási tétje volt a találkozónak, ráadásul mindketten jó formában vannak. Egyiküknek a bajnoki ezüst (A BL indulás már zsebben), a másik gárdának az EL-indulást érő hatodik hely megszerzése a célja.

A találkozó végeredménye már az első félidőben kialakult, 1-1-es döntetlennel végeztek a felek, ami igazából egyiküknek sem jó. Mégis azt mondom, a Milan hálásabb lehet, mert az Atalanta közelebb járt a győzelemhez.

Calhanoglu remek meccseken van túl, ő szerezte meg a hazaiak számára a vezetést. A török középpályás szabadrúgásból volt eredményes, a gól kísértetiesen hasonlított Kalmár Zsolt Marseille ellen rúgott góljára.

Ezt követően még egy Laxalt kísérletet jegyezhettünk fel, majd jött az Atalanta és jött egy büntető. Malinovsky esett el a tizenhatoson belül, amivel nem is lett volna baj, nem történt szabálytalanság, azonban a labdát megszerezni kívánó Biglia beletaposott az ukrán combjába.

Malinovsky végezte el a tizenegyest, Gigio Donnarumma viszont megérezte a sarkot és hárítani tudta az amúgy erős büntetőt. Maradt az 1-0.

De nem sokáig, nyolc perccel később Duván Zapata használt ki egy hibát, kis szerencsével nála maradt a labda és megszerezte az egyenlítő gólt.

A második félidőben is inkább a vendégek voltak aktívabbak, gólt azonban nem sikerült szerezniük, így maradt az 1-1.

Összefoglalás

Nem is lehet kérdés, melyik csapatnak van nagyobb szüksége a három pontra. Az sem lehet kérdés, melyik csapat a jobb csapat.

Az Atalanta szereplése egyesek számára meglepetés meg csodaszámba megy, de valójában egy nagyon hosszú munka gyümölcse ért be az idei szezonra.

Abszolút megérdemelnék a második helyet, mondom ezt úgy, hogy két vetélytársuknál sem leszek szomorú, hiszen ők is remek szezont produkáltak.

Hogy mire is számíthatunk ezen a meccsen? Gólokra.

Az Atalanta közel áll ahhoz, hogy elérje a százgólos álomhatárt, mindössze négy találat kell nekik hozzá. Bár Ilicic hosszú ideje nem áll rendelkezésre, megtalálták azokat a játékosokat, akik a szlovént pótolni tudják. Gondoljunk csak Zapatára vagy Murielre, van itt kérem szépen helyettes.

A Parmáról rengeteget írtam, mióta újra elindult a Serie A. Egy nagyon erős csapat, de nagyon sokszor szaladtak bele váratlan vereségekbe, emiatt a tabellán elfoglalt helyezésükkel sem lehetnek elégedettek.

Az számomra elképzelhetetlen, hogy az Atalanta ne rúgjon gólt (és az sem, hogy ne gyűjtsék be a három pontot), de hogy egy gólt összehoznak ismét?

A védelem nem az igazi, ezen mindenképp dolgozniuk kell, utolsó 10 meccsükből csak két alkalommal hagyták el a pályát kapott gól nélkül.

Utolsó közös találkozójukon 3-1-re nyertek Murielék, előtte viszont öt évig nem találkoztak, így azokból a meccsekből messzemenő következtetést nem lehet levonni.

A tippem egyszerű: Mindkét csapat szerez gólt. Abban is majdnem biztos vagyok, hogy végül gólokkal fognak nyerni Gasperiniék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső