Parma – Crotone: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 23.
Parma
Teljesítmény:
V V V D V
  • Ennio Tardini
  • április 24. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crotone
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mostani két alanyunk ki fog esni az olasz első osztályú bajnokságból. Ez ugyan még nem tény, de hamarosan azzá válik. A Crotone már most szombaton kieshet, amennyiben nem nyernek a Parma ellen, de hamarosan Roberto D’Aversa együttese is követheti őket. Követheti… Követni fogja. Sajnos.

Szimpatikus csapat számomra a Parma, tavaly többször is méltattam őket, de az idei évben – D’Aversa távozása után – Liverani csúfosan megbukott, és már a korábbi sikerkovács sem tudta őket megmenteni.

A két együttes ebben az idényben összesen 41-szer hagyta el vesztesen a pályát, ebből 25-ször a Crotone. Így nem is lehet bent maradni, ezt be kell látni.

Akkor mi hajtja majd ezeket a csapatokat? A szép búcsú reménye? Vagy még megpróbálnak egy utolsó, totálisan elkeseredett rohamot indítani? Valószínűleg az utóbbi helytálló, legalább a becsületük maradjon meg, és távozzanak úgy, hogy ők mindent megtettek.

Kezdjük a Parma – Crotone meccs beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Parma

Az Atalanta elleni vereség után a zebráknak mindenképp javítaniuk kellett, olyannyira tömörül a másodiktól az ötödik helyezettig a tabella, hogy emiatt akár még a Bajnokok Ligájáról is lecsúszhat az olasz bajnokság címvédője. Az pedig csapatépítés ide vagy oda nagy blama lenne.

Cristiano Ronaldo visszatért sérülését követően, de ezúttal nem a csatárok villogtak az ellenfél kapuja előtt, de még csak nem is a középpályások. A győzelmet most a védők szállították.

Helyzetük azért volt a támadóknak is persze, Cristiano például hat méterre a kaputól lőtte Colombiba a labdát. Ez volt az első igazán nagy lehetősége a Juvénak, ezt még több követte.

A másik oldalon Graziano Pellé fejese okozott egy kis vérnyomásemelkedést a hazai drukkereknél, míg Gaston Brugman szabadrúgása után a pármai szurkolók ugorhattak fel a karosszékükből. Az uruguayi középpályás iszonyatos nagy gólt lőtt szabadrúgásból a 25. percben. Mondjuk a sorfal nem ugrott fel rendesen, Brugmannak így szerencséje is volt. Ez a gól szépségéből nem von le semmit…

Még a félidő előtt sikerült betalálnia a Juventusnak is, a 43. percben az Atalanta elleni meccs tragikus hőse, Alex Sandro volt a gólszerző.

Jött a félidő, de a második játékrészt úgy kezdte meg a brazil bekk, ahogy az elsőt abbahagyta, a 47. percben duplázott, és ezzel már a hazaiak álltak nyerésre. Emlékezetes meccs marad ez Alex Sandro számára, aki felnőtt karrierje során még sosem tudott két gólt szerezni egy meccsen. Persze ez nem is elvárható tőle…

Az utolsó gólt a holland Matthijs De Ligt szerezte, a 68. percben Cuadrado szögletét bólintotta a védő a kapuba.

A Parmának voltak lehetőségei 2-1-nél és 3-1-nél is, de a hazaiak védelme jól zárt, így újabb strigulát kellett behúzniuk a vereségeik oszlopába.

Előző meccs eredménye
2020.12.22.Serie A
crotone
2:1
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crotone – Sampdoria

Ahogy a Crotone is újabb vereséget könyvelhetett el, a Sampdoria látogatott hozzájuk, és Claudio Ranieri csapata 1-0-s eredménnyel utazott haza Genovába.

A Crotoneval sokszor fordult elő, hogy megnehezítette az ellenfelek dolgát, és csak szűken kapott ki, ha egy picivel több szerencséjük lett volna a szezon során, most nem ők lennének a sereghajtók.

A Samp elleni meccs első félidejében három helyzetecskét láthattunk, a vendégeknél Fabio Quagliarella és Jakub Jankto lőtt kapura – az előbbi lövést Cordaz ütötte ki, az utóbbi pedig fölé szállt -, míg a hazaiak részéről Junior Messias próbálkozását Audero magabiztosan fogta.

A gól egy védelmi hibából született, Manolo Gabbiadini csípett el egy passzt a jobbszélen, beívelte a labdát, ahol Fabio Quagliarella érkezett, és a veterán estében a hálóba továbbított. A támadó a maga nemében zseniális, jócskán benne van már a korban (38 éves), de zsinórban ötödik alkalommal lépi át a tízgólos határt.

Junior Messias labdaszerzése, és gyors labdavesztése után a veterán támadó ismét betalálhatott volna a hajrában, de Cordaz ez alkalommal útját állta.

A meccs hajrájában Simy még kihagyta a kihagyhatatlant – kábé hat méterről lőtt fölé nagy helyzetben -, így a Crotone 25. alkalommal szenvedett vereséget. És egyre közelebb a Serie B.

Összefoglalás

Vannak azért még kérdések, amik foglalkoztatnak engem. Meg tudja-e lovagolni a Parma azt, hogy az utolsó helyezett ellen játszik? És ha igen, az ér-e bármit is?

A Parma lemaradása 11 pont a már bent maradást érő 17. helytől, ahol most a Benevento áll. És ne feledjük, ott van még a Cagliari is, akik elmúlt két meccsüket nyerték.

Lehetséges, hogy a Crotone sorsa már most megpecsételődik, és félő, hogy hosszú ideig nem láthatjuk majd őket a Serie A-ban, mert ezt a csapatot, az értékeket bolondok lennének nem felvásárolni. Simy például kifejezetten jó csatár, aki bőven megüti az első osztály szintjét, de Arkadiusz Reca is a jobbak közé tartozik. Speciel mondjuk ő pont kölcsönben van itt, amúgy az Atalanta alkalmazásában áll.

A Parma csapatáért is kár… Ott van Gervinho, aki már ugyan benne van a korban, de még van benne kurázsi, Kucka, Sepe, Andreas Cornelius vagy Denis Man is jó futballista, egyszóval: Kár értük… Vagy kár lenne értük.

Eddig a két együttes csak egyszer, most ősszel meccselt egymással, az a találkozó 2-1-es hazai sikerrel ért véget, Junior Messias duplájára csak Kucka tudott egyszer felelni.

D’Aversának rengeteg hiányzója van, köztük fontos játékosok: Gagliolo, Kucka, Conti, Iacoponi, Roberto Inglese és Joshua Zirkzee sem bevethető, Bruno Alvés pedig ugyan nem sérült, de nem lesz ott a csapattal.

A vendégeknél Ahmad Benali, Luca Marrone és Adam Ounas nem szerepelhet majd.

Ezúttal nem számítok sok gólra, mindkét együttesnek csak a három pont játszik, más nem. Ez pedig így egy feszült csatát hozhat, aminek a végén egyébként kinéz egy szoros hazai győzelem. De inkább maradok az under 2,5-nél, még ha a fogadóirodák szerint ez az esélytelenebb…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső