Parma – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 17.
Parma
Teljesítmény:
N V N V N
  • Ennio Tardini
  • Szeptember 20. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hatalmas változások a Parma háza táján. A tavalyi esztendő 11. helyezett csapatánál mind a játékosállományban, mind a szakmai stábban voltak cserék, a 2019/2020-as idény egyik legüdébb színfoltja könnyen lehet, hogy nehéz szezon elé néz majd. Később részletesen kifejtem, miért is gondolom ezt.

A hétvégén az olasz kupa legutóbbi győztesével, a Gennaro Gattuso által irányított Napolival csapnak össze, és a nápolyiaknak van okuk a revansra, tavaly mindkétszer a Parma nyert.

Nézzük a változásokat, a friss híreket, hogy aztán megtippeljük a Parma – Napoli meccs végeredményét!

Parma

Kezdjük a legfontosabbal, mármint magyar szempontból: Balogh Botond, az U21-es válogatott belső védője immáron a felnőttekkel készül, és ne feledkezzünk meg Kosznovszky Márkról, aki szintén a csapatot erősíti, de valószínűleg ő többször edz majd a Primavera csapattal. Örömteli, hogy ez a két fiatal tapossa az utat magának, remélhetőleg sokszor láthatjuk őket a Parma felnőtt csapatában.

Erről, és minden másról azonban már nem Roberto D’Aversa fog dönteni, hanem Fabio Liverani. D’Aversa 2016-ban vette át a csapat irányítását és sikerült visszavezetnie a csapatot a Serie A-ba. Azonban augusztus végén a klub egy rövid közleményben tudatta a nagyvilággal: Eltűnt a tűz, a lelkesedés, így elváltak a mester és a csapat útjai.

Az utódja az a Fabio Liverani lett, aki játékosoként fantasztikus volt, edzőként viszont eddig nem sokat tudott felmutatni. Tavaly a Lecce csapatát irányította, az újonc pedig mint tudjuk azonnal visszahullott a másodosztályba.

Hogy mi állhat valójában a háttérben… Csak tippelni lehet.

Nézzük érkezőit és távozóit: Nagy érvágás, hogy a tavalyi szezon egyik legnagyobb meglepetése, Dejan Kulusevski kölcsönszerződése lejárt, így visszatért a Juventushoz, ahol Andrea Pirlo keze alatt dolgozik tovább. Hacsak, kölcsön nem adják újból. A teljesítményét elnézve, én nem adnám semmiért a srácot.

Többször vette hátára a Parmát, gólokkal és gólpasszokkal segítette a csapatot, az ő távozása a legnagyobb veszteség, ez biztos.

A meghatározó kölcsönjátékosok közül csak ő távozott, Grassit, Hernanit, Kurticot, Karamoh-t, Pezzellát, Sepét és Ingleset is leigazolta a klub. Érdekesség, hogy Grassi és Inglese épp a mostani ellenféltől, a Napolitól érkezett.

Új fiú így szinte nincs is. Meghatározó játékos nem távozott.

A Parma egyébként érdeklődik a Freiburg játékosa Rade Krunic iránt. Nem lesz könnyű dolguk, az AC Milan is beszállt a játékosért folytatott küzdelembe.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.22.Serie A
parma
2:1
napoli
Serie A
2019.12.14.Serie A
napoli
1:2
parma
Serie A
2019.02.24.Serie A
parma
0:4
napoli
Serie A
2018.09.26.Serie A
napoli
3:0
parma
Serie A
2015.05.10.Serie A
parma
2:2
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli

A gyengébb teljesítmény ellenére – amit a Napoli az elmúlt szezonban hozott le – nem küldték el Gennaro Gattuso vezetőedzőt, pedig a szigoráról híres De Laurentis elnök jobb teljesítménnyel is útilaput kötött például Carlo Ancelotti lábára. Úgy tűnik azonban, hogy az egykori kiváló labdarúgóban jobban bízik.

Érkezőkről alig, távozókról annál inkább be tudok számolni:

Nem kevés pénzt fizettek egy relatíve ismeretlen csatárért. Victor Osimhen mutatói azonban önmagukért beszélnek, a fiatal nigériai előbb a Charleroi-ban bizonyított, 19 esztendősen 20 gólig jutott a belga élvonalban, majd a Lille vásárolta meg, első és egyetlen szezonjában (ami félbeszakadt!) 17 gólig jutott a francia bajnokságban.

Ezután a befejező csatárért ácsingózó Napoli nem volt rest 70 millió eurót fizetni érte. Hogy beválik-e vagy sem, az a jövő zenéje. Teher alatt nő a pálma…

Elhagyta a klubot egy régi, öreg motoros: José Callejón éveken keresztül segítette a csapatot, most viszont nem hosszabbították meg lejáró szerződését.

Rajta kívül egy egész csapatnyi futballista lépett le, de ők leginkább kölcsönben szerepeltek az elmúlt idényben: Sepe, Inglese és Grassi már szóba került, ők a Parmába igazoltak, Allant az Everton vásárolta meg, Simone Verdi a Torinot választotta, Marko Rog és Vlad Chiriches is távozott, szóval elég nagy tisztogatás történt a csapatnál.

Összefoglalás

Nagyon új arcot sehol sem láthatunk, így lényegében a tavalyi keretek fognak pályára lépni. Azonban szerintem a Parmának ezúttal nem lesz esélye. Hiába verték meg kétszer is tavaly a Napolit, jelentősen gyengültek azzal, hogy a svéd Kulusevski távozott. Persze, ott van még Gervinho, Andreas Cornelius, de a középpálya agya eltűnt.

A Napoli Callejónon kívül jelentős játékostól nem vált meg, Insigne és Mertens mellett most már ott van Osimhen, valamint persze Milik és tűz esetén Fernando Llorrente is bevethető. Egyelőre, ki tudja, hogy ők a csapatnál maradnak-e, Miliket ostromolják, és nem hiszem, hogy a Napoli akadályt gördítene a távozása elé.

Az örökmérleg eléggé szoros, majdhogynem egál, csak két meccsel nyert többet a Napoli, akik nemrég még top hármas csapat voltak. Gyaníthatóan idén is ez a terv, visszatalálni a helyes útra, mert a hetedik hely nem méltó ehhez a csapathoz.

Amennyiben ez a szezon is balul sül el (tegyük félre a kupagyőzelmet, a bajnokságban csalódást okozott a gárda), úgy szinte biztosan váltani fog az elnök, Damoklész kardja tehát ott lebeg Gattuso feje fölött. Aurelio De Laurentis pedig előszeretettel rágja meg és köpi ki az edzőket.

Remek az odds a Nápolyra, ez örömteli. Az érezhető, hogy a bukik is az ő győzelmükre számítanak, viszont nem teljesen egyértelmű a siker szerintük. Szerintem sem, de kockázat nélkül nincs győzelem, sok fog múlni a Napoli védelmén, mert elől szerintem rendben lesznek. Várom az első Osimhen gólt!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső