Portugália – Írország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 31.
Portugália
Teljesítmény:
V D V N N
  • Algarve Stadium
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Írország
Teljesítmény:
D N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Könnyed kis mérkőzéssel indítjuk ezt a borongós keddet, ami inkább hasonlít egy október végi reggelhez, mint augusztus utolsó napjához. A Portugália – Írország találkozót néztük ki elsőként, ezt követi majd még egy találkozó szerdáról, de aztán váltunk csütörtökre. Ha nem is ma – hanem holnap – a mieink meccse is sorra fog kerülni, aggodalomra semmi ok.

Próbálunk minél szélesebb körben meccseket választani, és úgy látjuk, hogy itt tudnánk egy-két dologra fogadni, nem is leszünk tipp-irigyek, megosztjuk veletek, amink van.

A portugálok az Európa-bajnokságtól viszonylag hamar búcsúztak, mint címvédő tőlük talán saját szurkolóik többet vártak, de a csoportmeccsek alatt látszott, hogy ez nem ugyanaz a csapat, mint az öt évvel ezelőtti. Az benne a poén, hogy ezt a mostani csapatot erősebbnek láttuk, mint azt, amelyik végül megnyerte a 2016-os EB-t.

Ellenfelük hosszú ideje szenved, mondhatni, csak vegetálnak. Világbajnokságon már 20 éve nem vettek részt, és nem úgy tűnik, hogy ez most szakad meg…

Ne is késlekedjünk, mert még várnak ránk ma meccsek!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Portugália

Cristiano Ronaldoék a márciusi selejtezők alkalmával pontok terén remekül teljesítettek, hiszen három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek, úgy, hogy megjárták a legerősebb rivális – Szerbia – otthonát is. Azonban a mutatott játék miatt nem lehetnek felhőtlenül boldogok, el is mondom, hogy miért:

A luzitánok először hazai pályán játszottak, Azerbajdzsán válogatottját fogadták, és mindenki gólzáport várt tőlük. Tény és való, Azerbajdzsán együttese a világfutball elitjétől annyira távol van, mint Makó Jeruzsálemtől, Portugália mégis örülhetett, hogy egyáltalán otthon tartották a három pontot. Nem, nem arról van szó, hogy a vendégek annyira veszélyesek lettek volna, de volt náluk egy bizonyos Shahrudin Mahammadaliyev nevű fiú, aki éppenséggel a kapujukat őrizte, és konkrétan kivédte Ronaldoék szemét. Pedig nem vették félvállról a mérkőzést Fernando Santosék, a támadó trió például így állt össze: Bernardo Silva – André Silva – Cristiano Ronaldo.

Az azeri kapus összesen 14 bravúrt mutatott be, ami még gombócból is sok. Ironikus, egyben szomorú – az ő szemszögükből nézve -, hogy a meccs mindent eldöntő gólját saját játékosa, Maksim Medvedev szerezte. Mindent Mahammadaliyev sem védhetett…

Következtek a szerbek, ők határozottan a csoport legerősebbjei a portugálok után, a Rajko Mitic pedig sosem egy könnyű terep. Meg is szenvedtek a házigazdákkal, bár ez az első félidőben még nem látszott, Diogo Jota két góljának köszönhetően a szünetre 2-0-val mehettek. Ám Aleksandar Mitrovic rögtön a kezdés után szépített, Filip Kostic pedig egy óra elteltével egyenlített.

Végtelenül izgalmas harminc perc várt a nézőkre, és az utolsó percek nagy felfordulást hoztak. Előbb Nikola Milenkovicot szórta ki Makkelie játékvezető, majd nem adta meg Cristiano Ronaldo gólját, ami miatt az ötszörös aranylabdás szó szerint tajtékzott, a csapatkapitányi karszalag a földön végezte – ezt már gyakorlatilag megszokhattuk tőle -, az esetnek pedig elég nagy visszhangja lett, mivel Ronaldo valóban szabályos gólt rúgott… Így csak egy ponttal gazdagodtak, de Belgrádban pontot szerezni mindig nehéz.

Harmadik mérkőzésüket Luxemburg miniállamának legjobbjai ellen vívták, és 30 perc után a hazaiak vezettek 1-0-ra, ám a kiscsapat nem bírta a nyomást, végül 3-1-re kaptak ki. A luzitánok góljait Diogo Jota, Cristiano Ronaldo és Joao Palhinha szerezték.

Az Európa-bajnokságon rögtön a csoportkör után búcsúztak, a belgák verték őket 1-0-ra, de tényleg nem stimmelt valami. Négy mérkőzés alatt csak egyszer, Magyarország ellen tudtak nyerni – és a végeredmény ellenére az sem volt könnyű… – kikaptak a gyenge németektől, ikszeltek a franciákkal, majd jött a vörös ördögök elleni kudarc…

Lássuk Fernando Santos keretét!

Kapusok: Anthony Lopes, Diogo Costa, Rui Patrício

Védők: João Cancelo, Ricardo Pereira, Domingos Duarte, Gonçalo Inácio, Pepe, Rúben Dias, Nuno Mendes, Raphael Guerreiro, Danilo

Középpályások: João Palhinha, Rúben Neves, Bruno Fernandes, João Mário, João Moutinho, Octávio, Bernardo Silva

Támadók: Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Gonçalo Guedes, Pedro Gonçalves, Rafa Silva, André Silva

Előző meccs eredménye
2014.06.11.Barátságos Mérkőzés
portugália
5:1
írország
Barátságos Mérkőzés
2005.02.09.Barátságos Mérkőzés
írország
1:0
portugália
Barátságos Mérkőzés
1995.11.15.EB-selejtező 1996
portugália
3:0
írország
EB-selejtező 1996
1995.04.26.EB-selejtező 1996
írország
1:0
portugália
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Írország

Arról nem tudnánk beszámolni, hogyan teljesítettek az írek a 2021-es Európa-bajnokságon, mivel nem jutottak ki. Közel jártak hozzá, de az osztályozó elődöntőjében Szlovákiától 1-0-s vereséget szenvedtek. 2016-ban és 2012-ben ott voltak, világbajnokságon viszont a Dél-Korea és Japán által rendezett 2002-es eseményen jártak utoljára.

Elnézve a mostani teljesítményt, a mostani erősségüket… Ez nem fog megváltozni, hacsak nem áll be valamiféle gyökeres változás.

Ugyanis eddig két vereségük van össze-vissza, ami ritka kellemetlen, tekintve, hogy megmérkőztek Luxemburggal is… Hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a kiscsapattól, előtte pedig 3-2-es vereséget szenvedtek Szerbiától. A két góljukat Alan Browne és James Collins rúgták. Ez egyébként papírforma vereségnek tekinthető, csoda, hogy egyáltalán így meg tudták szorongatni a házigazdát…

Az Európa-bajnokság előtt mi is láthattuk őket testközelből, a Szusza Ferenc Stadionban volt fellépésük a magyar válogatott ellen. Sokat az ilyen meccsekből nem lehet és nem is kell leszűrni, a vége gólnélküli döntetlen lett. Előtte az írek egyébként Andorrát verték 4-1-re.

Stephen Kenny a következő kerettel készül a három, soron következő mérkőzésre:

Kapusok: Caoimhin Kelleher, Gavin Bazunu, Mark Travers

Védők: Seamus Coleman, Matt Doherty, Shane Duffy, John Egan, Dara O’Shea, Ryan Manning, James McClean, Andrew Omobamidele, Nathan Collins

Középpályások: Josh Cullen, Jeff Hendrick, Conor Hourihane, Harry Arter, Jamie McGrath, Jayson Molumby

Támadók: Aaron Connolly, James Collins, Daryl Horgan, Adam Idah, Troy Parrott, Shane Long, Ronan Curtis

Összefoglalás

A portugál válogatott bivalyerős, ez nem is kérdéses, ráadásul új arcokat is találhatunk a keret olvasása közben. Ricardo Pereira nem az újak közé tartozik, ám válogatott meghívót rég kapott. Most úgy tűnik, hiába válogatták be, egy sérülés közbeszólt, így ezen a meccsen biztosan nem számíthat rá a mester.

A keretből ezúttal kimaradt Joao Felix, William Carvalho, Renato Sánches és José Fonte is, a hátsó alakzat minden valószínűség szerint ugyanaz lesz, mint az EB-n, azaz Cancelo és Guerreiro a széleken, Dias és Pepe középen.

Középen és elől is van mit a tejbe aprítani, itt rengeteg variációs lehetősége Fernando Santosnak. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Ronaldo mellett Jota és Bernardo Silva támadnak majd, középen pedig Bruno Fernándes és Rúben Neves jelenlétére bizonyosan számíthatunk.

Az írek keretéből James McCarthy és Robbie Brady maradt ki, van viszont újonc is Nathan Collins és Andrew Omobamidele személyében.

Legutóbb – 2014. júniusában -, amikor ez a két csapat egymás ellen játszott, akkor a portugálok kegyetlenül kiütötték az íreket, 5-1-re nyertek. Ez a csapat azóta erősebbé vált.

Így nem tagadjuk, hazai győzelmet várunk. Részünkről egy hendikep eredmény fog játszani, ami magasabb oddsot eredményez, illetve tartaléktervnek megjátsszuk azt is, hogy csak az egyik csapat szerez gólt. És az nem az ír csapat lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső