Portugália – Szerbia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 12.
Portugália
Teljesítmény:
D N N N N
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • November 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szerbia
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Van-e ennél izgalmasabb finálé? Mármint, mint amit a Portugália – Szerbia meccs hozhat? Van egy-két olyan meccs, amit már alig várunk, és ez bizony köztük van. Portugália hibázott, Írországgal nem bírtak – észrevettétek, hogy az ír foci kezd visszatérni? -, és bár sikerült előzni, az élen már Cristiano Ronaldoék vannak, de csak azért, mert jobb a gólkülönbségük. Ettől függetlenül a döntetlen eredmény is elegendő lesz ahhoz, hogy csoportelsőként végezzenek, de Szerbia hogy neki fog menni a házigazdának, te jó ég?! Ember legyen a talpán, aki most meg tudná tippelni, hogy mi lesz ennek a találkozónak a végeredménye. Hogy ki lesz ott biztosan Katarban?!

Nehéz feladat előtt állunk. Ahogy nehéz feladat előtt áll Portugália és Szerbia is.

Emlékszem, az előző meccsük elég nagy balhéval ért véget – a Cristiano Ronaldot utálok tábora hajlamos a balhé helyett a hiszti szót használni -, a gólrekorder a csapatkapitányi karszalaggal játszott focilabdát, mert egy játékvezetői döntést vitatott. Jogosan…

A feszültség adott, a tét adott, a minőségi futball adott… Csak nem okoznak nekünk csalódást, nem?

Hát, mi nagyon bízunk benne…

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Írország – Portugália: 0-0

Nem feltétlenül úgy alakult a mérkőzés, ahogy azzal mi számoltunk, nem lehetett „biztos portugál győzelemről” beszélni, de a lényegen ez nem változtat. Behúztunk egy magas oddsot, mivel a két csapat nem bírt egymással, és két és fél gól alatti eredmény született. Köszönjük, nekünk ez így tökéletes. Hogy a portugáloknak az-e? Nem, egyáltalán nem, de még így is nyerő helyzetből várhatják a „finálét”.

A kezdők:

Írország:

Bazunu – Doherty, Coleman, Duffy, Egan, Stevens – Cullen, Hendrick – Ogbene, Robinson, McGrath

Portugália:

R. Patricio – Semedo, Pepe, Danilo, Dalot – Palhinha, Matheus, B. Fernándes – C. Ronaldo, A. Silva, Guedes

Láthatóan a biztonságra törekedtek az írek, ahol épp valami futball-lázhoz hasonló dolog folyik, évek óta nem volt teltház válogatott mérkőzésen, most ez is megtörtént, köszönhetően a csapat jó eredményeinek.

Az ember azt gondolná, hogy a portugálok teljesen be tudták szorítani a hazaiakat, ám ez azért nem így volt. Igen, Cristiano Ronaldo lövése után felhördült a közönség, az ötszörös Aranylabdás játékos kiszorított szögből próbálkozott, a lövés mellé ment volna – legjobb esetben is az oldalhálóban landol -, de Bazunu úgy érezte, jobb biztosra menni. Így hát belekapott, taps lett a jutalma.

A 17. percben Goncalo Guedes jóvoltából Cristiano Ronaldo újfent próbálkozhatott, most egy önfeláldozó védő vetődött bele a 14 méteres lövésbe. A 26. percben Ronaldo egy ütközést követően a földön maradt, viszont az írek nem rúgták ki a labdát, hanem elkezdtek támadni, végül az akciót lövéssel fejezték be, a múltkor duplázó Callum Robinson csavarását hatástalanította Rui Patricio.

Az első húsz perc nyomását a zöldmezesek átvészelték, majd kinyíltak és rendre megjelentek a portugál kapu előtt. A lefújás előtt két perccel Chiedozie Ogbene öt méterről fejelt fölé, ez sem volt kis helyzet.

Szenvedtek a portugálok, a második félidőre pedig a játék képe szemernyit sem változott, helyzetből kevés volt – az sem nagyon növelte meg a pulzusunkat -, a mezőnyben küzdöttek a csapatok egymással. A 67. percben azért volt egy nagy lehetőség, egy jobboldali beadást Cristiano Ronaldo fejelt kapura, pontosabban kapu mellé, de nem sok híja volt.

Az utolsó tíz percre a vendégek megfogyatkoztak, visszatért a régi Pepe, a 82. percben Callum Robinson arcát ütötte meg – a játék hevében, szándékosság ebben nem volt -, viszont a felmutatott piros lappal nem nagyon lehetett vitatkozni. Így hát emberelőnyben játszhattak 10 percet a hazaiak, gólt azonban nem sikerült szerezniük, ahogy a luzitánoknak sem, a meccs 0-0-s döntetlennel zárult.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.27.VB-selejtező 2022
szerbia
2:2
portugália
VB-selejtező 2022
2019.09.07.EB-selejtező 2020
szerbia
2:4
portugália
EB-selejtező 2020
2019.03.25.EB-selejtező 2020
portugália
1:1
szerbia
EB-selejtező 2020
2015.10.11.EB-selejtező 2016
szerbia
1:2
portugália
EB-selejtező 2016
2015.03.29.EB-selejtező 2016
portugália
2:1
szerbia
EB-selejtező 2016
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szerbia – Katar: 4-0

G.: Lukic, Jovic, Vlahovic, Milinkovic-Savic

Szerbia válogatottja tegnap nem tétmeccset, hanem egy barátságos találkozót vívott hazai pályán a 2022-es VB házigazdájával. Az eredményen is látszik, hogy nagyon nem kellett megizzadniuk, felkészülhettek a vasárnapi csatára, ahol eldől majd, ott lehetnek-e nyáron a VB-n.

A kezdők:

Szerbia:

V. Milinkovic-Savic – Spajic, Mitrovic, Pavlovic – Grujic, Maksimovic – Radonjic, Zivkovic, Lukic, Mladenovic – Jovic

Katar:

Al Sheeb – Correia, Khoukhi, Salman – Mohammad, Hatim, Madibo, Al Bayati, Elamin – Almoez, Muntari

Szokjuk csak ezeket az egyelőre még ismeretlen neveket, mert jövőre legalább háromszor találkozni fogunk velük a VB-n. Utána valószínűleg nem, Katarnak nem sikerült a nagy terv, miszerint tehetséges külföldi gyerekek szüleit hívják dolgozni az országba, hogy aztán gyermekük állampolgárságot szerezzen, és a katari válogatott tagja legyen. Szóval, sok jót ne reméljenek a katari drukkerek…

Úgy gondoltuk, több értelme van erről a meccsről összefoglalót írni, mint az egy hónappal ezelőttiről. Kiélezett csata majd vasárnap vár Tadicékra, most focizgattak egy jót. És rúgtak négy gólt.

Barátságos meccs révén az iram visszafogott volt, senki nem akart a hazaiak részéről túlbuzgó lenni, egy ilyen meccsen megsérülni valóságos rémálom lehet. Szóval, annyira a közönség sem élvezhette a találkozót, de legalább a lefújás előtt láthattak egy gólt, melynek szerzője Sasa Lukic volt. A középpályás az üres kapuba lőtt nagy erővel a hosszabbításban, miután a katari védelem egy jobboldali centerezést nem tudott kivágni.

A szünetben a hazaiak mestere négyet is cserélt, a cserék pedig kicsit felpörgették a találkozót. Mondjuk a második gólt épp egy kezdőjátékos, a Real Madridnál szinte perceket sem játszó Luka Jovic lőtte, maradjunk annyiban, hogy ebben a gólban is vastagon benne volt a vendégek védelme.

A kétgólos előny két perccel később háromra duzzadt, most Dusan Vlahovic, a Fiorentina legértékesebb játékosa talált be Nemanja Radonjic kiugratása után.

Vlahovic a gólja mellett még egy gólpasszt is kiosztott, a szintén a félidőben beálló Sergej Milinkovic-Savic állította be a 4-0-s végeredményt. Nehéz egy ilyen meccsből bármit is leszűrni, Katar más szint, Szerbia meg nem vitte túlzásba. Mégis néggyel nyertek…

Összefoglalás

Meglepő módon mindkét oldalon akadnak hiányzók, a portugáloknál szép számmal lesznek olyanok, akik nem játszhatnak. Például Rafa Silva, aki sérülés miatt esett ki, de ugyanígy járt Joao Mario, Ricardo Pereira, Goncalo Inácio és Bernardo Silva. Utóbbi játékára van egy minimális esély egyébként. És a legfájóbb, hogy Pepe egy ilyen létfontosságú küzdelem előtt állíttatta ki magát. Valószínűleg egy másik veterán, a Lille-ben játszó José Fonte pótolja majd.

Guedes játéka meglepetés volt az írek ellen, főleg, hogy Diogo Jota ott ült a kispadon, ez vasárnapra változni fog, ebben biztosak vagyunk. Matheus szintén a kispadra kerülhet, a helyére pedig Joao Moutinho kerülhet.

A szerbeknél szintén van sérült, méghozzá négy. Matija Nastasic, Marko Petkovic, Filip Djuricic és Darko Lazovic. Kettejüknek biztosan találnék helyet a kezdőben, de ez két okból is irreleváns. Egyrészt nem én vagyok a szerb szövetségi kapitány, másrészt nem tudják vállalni a játékot.

Bár Luka Jovicot jó csatárnak tartom, mégis előnyösebb lenne, ha a feltörekvő Dusan Vlahovic kezdene a portugálok ellen. Meg persze ott van még a Fulham gólvágója, Aleksandr Mitrovic is. És akkor még szót sem ejtettünk Dusan Tadicról.

Aki azt gondolja, hogy sétagalopp lesz ez a portugálok számára, az nagyon téved. Ez a szerb csapat úgy fog pályára lépni, mint akik vért ittak. Egész egyszerű oka van ennek: Mert nekik csak a győzelem jelent valamit.

Ne számítsunk puhány focira, számítsunk kőkemény futballra. A lapok száma megér egy misét, nézzétek meg, milyen lapos fogadásra éri meg fogadni a ti bukitoknál. Ami pedig az eredményt illeti? A legtöbben kevés gólt várnak, őrületes küzdelmet. Én megalkuvást nem ismerő meccset várok, ami magában rejti a gólok lehetőségét is. 2,5 gól feletti eredmény a fő tippem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső