Preston – Birmingham: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 16.
Preston
Teljesítmény:
V D N D V
  • Deepdale
  • Július 18. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Birmingham
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még csak a hónap fele telt el, de a Preston júliusi teljesítményével elintézte, hogy kiszálljon a feljutásért vívott harcból. Ez nem most, a Brentford elleni meccsen dőlt el, valahol a Derby elleni vereségre tehető az első jel. Azóta egy indokolatlan iksz a Huddersfield ellen, és a Nottinghamet sem tudták megverni.

Hátrányuk a Cardiffal szemben 5 pont, két forduló maradt és még ha a Cardiff valamilyen csoda folytán mindkét meccsén kikapna, akkor is ott a Millwall és a Swansea.

Így tényleg nyugodtan kijelenthetjük: A Preston feljutási esélyei elszálltak.

Pedig ezúttal egy papíron könnyű mérkőzés következik, a Birmingham a kiesés elől menekül, ha szerencséjük van, akkor bent is maradnak, de ez a legkevésbé sem rajtuk fog múlni. Utolsó tizenkét (!) Championship-mérkőzésükön nem tudtak nyerni, ez pedig már komoly szám.

Az utolsó előtti fordulóban Preston – Birmingham meccset rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brentford – Preston

Jelentősen lecsökkent a meccs napjára a Brentford győzelmére adott odds, és ez bizony nem véletlen. A hazaiak teljesítménye a legjobb a Championshipben, utolsó nyolc mérkőzésüket egyaránt megnyerték, az újrakezdés óta nem hibáztak.

A Preston ellen sem, bár azért már érezhető, hogy a brentfordiak is fáradnak, de fogukat összeszorítva hozzák le a meccseket, remélvén, hogy még egyszer botlik a West Brom.

Ezúttal (is) Ollie Watkins volt a nyerőember, a fiatal támadónak a Preston elleni gólja volt a 25. az idényben. Immáron egyedül vezeti a góllövőlistát, mivel Mitrovicnak (Fulham) nem sikerült gólt szereznie.

A találat egyébként gyönyörű volt, Marcondes ugratta ki Watkinst, aki kapásból a kapus szeme közé lőtte a labdát. És ez a 4. percben szerzett találat a győzelmet is jelentette a Brentfordnak.

A túloldalon Fisher szabadrúgását kellett védenie Rayának, illetve a Brentford is növelhette volna előnyét, a bombaformában játszó Benrahma erős lövése nem talált utat a kapuba.

Nem igazán forgott veszélyben a hazai győzelem, ezzel pedig már csak egy pont a differencia a West Brom és a Brentford között.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.21.EFL Championship
birmingham
0:1
preston
EFL Championship
2019.03.16.EFL Championship
preston
1:0
birmingham
EFL Championship
2018.12.01.EFL Championship
birmingham
3:0
preston
EFL Championship
2018.01.20.EFL Championship
preston
1:1
birmingham
EFL Championship
2017.09.16.EFL Championship
birmingham
1:3
preston
EFL Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Birmingham – Charlton

A Birmingham csapata mostanság sokat szerepelt az újságokban, de ezt nem pályán nyújtott teljesítményükkel érték el. Jude Bellingham, a Birmingham 17 éves játékosa Jadon Sanchohoz hasonlóan a Borussia Dortmundhoz szerződik. Az angol tininek csodájára járnak, hiszen ennyi idősen egy erős bajnokságban kirobbanthatatlan a csapatból. 39 meccsen játszott a fiatal középpályás, ez pedig megsüvegelendő ennyi idősen. Vicces, hogy pont most áradozom a játékosról, pedig ezúttal kimaradt a kezdőcsapatból.

Bellinghamtől eltekintve maximum azért szerepelhettek az újságokban, mivel minden sorozatot figyelembe véve 12 meccs óta nem tudtak nyerni, a kiesés elől menekülő Charlton ellen pedig jött a 13.

Ha valakit, őket igazán illett volna megverni, és próbálkoztak is serényen, 23 kapura lövési kísérletük volt. És még egy tizenegyest is rúghattak… Jutkiewicz kapott labdát az ellenféltől, azonban a kapus felvágta őt, jöhetett a már említett tizenegyes. Amit Hogan végzett el, de Phillips javítva hibáját hárította a jobbra tartó lövést. Hogannek még szerencséje is lehetett volna, hiszen a kipattanó elé került, de az ismétlés már kapu fölé szállt.

A második félidőben aztán jött a feketeleves, Doughty húzta meg a baloldalt, középre adott labdájára Bonne érkezett és megszerezte a vezetést a Charlton számára.

Sőt, nem sokkal később a veterán Aiden McGeady a kapufát is eltalálta, nem sokon múlt a kétgólos vendégvezetés.

Az ötödik zsinórban elszenvedett vereségtől az Evertont is megjárt Jutkiewicz mentette meg a Birminghamet, Crowley közeli lövését még védeni tudta Phillips, de a kipattanót valahogy bekotorta az angol-lengyel csatár.

Összefoglalás

A Preston az utóbbi időkben változóan teljesített, ettől függetlenül csodaszámba menne, ha nem sikerülni elintézni Bellinghaméket hazai környezetben. Lehet, hogy számukra már az idény szinte véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy a végjátékot komolytalanul vennék. A Birminghamnek pedig hajtania kell, hiszen 50 pontjuk van, létezik olyan lehetséges forgatókönyv, amiben 50 ponttal ki lehet esni. Nem túl valószínű, de matematikailag lehetséges.

Egyébként nem teljesít rosszul idegenben a Birmingham, a hazai teljesítményük konvergál a nulla felé, de a nagyobb csapatokat egy kivételtől eltekintve nem tudták megszorongatni. A West Brom ellen sikerült 0-0-val kihúzni a meccset.

Hozzá kell tenni, a Preston hazai pályán nem túl acélos, ejtett el nagyvadat, de olyan vereségek is becsúsztak, mint a Reading vagy a QPR ellen.

Ezúttal azonban nem hiszem, hogy lehet kérdés. A Birmingham kétlem, hogy pont ellenük tud kikecmeregni a gödörből. Meglesz a 14. nyeretlen meccsük is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső