PSG – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 09.
PSG
Teljesítmény:
N N N V N
  • Parc des Princes
  • Március 10. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyolcaddöntő első körének talán legnagyobb meglepetése a Barcelona csúfos hazai veresége volt. Maga a tény, hogy a Paris Saint-Germain nyerni tudott Barcelonában még nem okozott volna akkora felhördülést, de úgy, hogy négyet vágtak a franciák… Az már más tészta.

A meccs hőse Kylian Mbappé volt, aki háromszor szomorította el a katalán drukkereket, játékosokat és vezetőket egyaránt. De a francia nem csak a futballtudásával tűnt ki, Jordi Albának szánt szívhez szóló monológja bizonyára bevéste magát a spanyol bekk lelkébe. Tudjátok, miszerint megöli az utcán.

Nem volt tehát egy teazsúr ez a mérkőzés, és a visszavágó sem lesz piskóta. A PSG – Barcelona mérkőzés legnagyobb kérdése, hogy a gránátvörös-kékek meg tudják-e ismételni azt a csodát, amit – majdnem kereken – négy éve tettek. A 4-0-s első mérkőzést követően hazai pályán 6-1-re nyertek, és akkor a csodájára járt a világ annak a mérkőzésnek. Most egy fokkal nehezebb dolguk lesz: Párizsban kellen legalább négy gólt rúgni. Lehetetlen küldetés?

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Spanyolországban az előző körben!

Barcelona – PSG

A bajnokságban ekkor kezdett magára találni Ronald Koeman csapata, akik idén rengeteg kritikát kaptak, és amúgy is… Eszméletlen mennyiségű kisebb-nagyobb botrány övezte a Barca mostani szezonját. A kupa elődöntőjében ugyan 2-0-ra kikaptak a Sevillától, de a bajnokságban záporoztak a győzelmek, így sokan gondolták, hogy a szintén nem tökéletes PSG-vel egy izgalmas mérkőzést játszanak. Én még a hazaiak győzelmére is tippeltek. Aztán jött a valóság, arcul csapott mindenkit, főleg Messiéket.

Jól gondolta Mauricio Pochettino, hogy ezen a találkozón a gyorsaság döntő faktor lehet. A Barcelona védelme nem a leggyorsabb, sem Pique, sem pedig Lenglet nem egy Usain Bolt, neki viszont volt egy csodafegyvere: Kylian Mbappé, aki több mint 36 km/h-val tud sprintelni. És erre tudatosan játszottak rá a PSG-nél.

A vezetést viszont nem a párizsiak szerezték meg, hiába voltak veszélyesebbek ter Stegen kapujára. Laywin Kurzawa hozott össze egy büntetőt a Barcának, összekoccolta Frenkie de Jong lábait egy ártalmatlan szituációban. Lionel Messi a bal felsőbe varrta a labdát, 1-0.

Öt percig vezetett a hazai csapat, mert jött Kylian Mbappé és az ő első – de nem utolsó – gólja. Marco Verratti adott remek labdát bokából a franciának, aki két védő között megtolta a bogyót és az ötös sarkáról lőtt a hálóba.

A félidő hátralévő részében még Antoine Griezmann és Moise Kean veszélyeztettek, de az eredmény maradt 1-1.

A szünet után viszont a PSG sokkal veszélyesebben futballozott, nyolc kapura lövésükből öt kaput is talált, és abból az ötből három a hálóban kötött ki. Ezzel szemben a hazaiak csak egyszer találták el Keylor Navas kapuját.

A 65. percben vette át a vezetést a vendégcsapat, ismét Kylian Mbappé volt a gólszerző: Florenzi lépett meg a jobboldalon, középre adott labdája pontatlan volt, de Gerard Piqué sarkáról Mbappé elé került a labda, ő meg az üres kapuba lőtt.

Öt perccel később már két gól volt közte, Moise Kean fejjel talált be, kezdett teljesen szétesni a Barca. A kegyelemdöfés pedig a 85. perc eseménye volt, Mbappé szerezte meg harmadik gólját, egy kontra végén a Julian Draxlertől kapott passzt csodaszépen csavarta be a bal felsőbe.

Van-e még innen visszaút?

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.16.Bajnokok Ligája
barcelona
1:4
psg
Bajnokok Ligája
2017.03.08.Bajnokok Ligája
barcelona
6:1
psg
Bajnokok Ligája
2017.02.14.Bajnokok Ligája
psg
4:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.04.21.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
psg
Bajnokok Ligája
2015.04.15.Bajnokok Ligája
psg
1:3
barcelona
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Kezdem a PSG-vel, akik a hétvégén nem bajnokit, hanem kupameccset játszottak, és simán verték a Brest együttesét 3-0-ra. Előtte szerdán volt teljes Ligue 1 forduló, a vártnál nehezebben, de sikerült nyerni a Bordeaux otthonában, a mindent eldöntő gólt Pablo Sarabia szerezte.

A Barcelona a La Liga második helyén áll jelenleg, és ők voltak a forduló nyertesei. Egyrészt sikerült legyőzniük az Osasunát idegenben (Jordi Alba és Moriba voltak a gólszerzők), a madridi városi derbin pedig 1-1-es döntetlen született.

Említsük meg a Barca kupaszereplését is: Nagy csatában, egy körömrágós, izgalmas meccsen a 94. percben alakították 2-0-ra a második Sevilla elleni mérkőzést, így Piqué gólja a hosszabbítást jelentette a csapatnak. Ott pedig a már megfogyatkozott Lopetegui-legénység nem bírta az iramot, Martin Braithwaite góljával a Barca jutott a fináléba.

Összefoglalás

A Barca menetelése látványos, valami történt a csapatnál, ami által összeszedték magukat. Ez látszik az eredményeken is, és ez a szezon még menthető. De a Bajnokok Ligája? Szokták volt mondani, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Valami ilyesmi kavarog a fejemben. Szinte lehetetlennek találom, hogy ez a mostani Párizs négyet kapjon hazai pályán, miközben egyet sem tud lőni.

Ráadásul a Barca védelme újfent megfogyatkozni látszik: A hétvégén Jordi Alba hagyta el sérülten a pályát, Gerard Pique sem bevethető, így Mingueza és Lenglet fog középen játszani, mivel Ronald Araujo is megsérült a Sevilla elleni bajnokin. Alba játékára van esély egyébként.

A PSG esetében Neymar a legnagyobb hiányzó, valamint Moise Kean sem lehet pályán, miután koronavírusos lett. De még így is elképesztően erős ez a csapatrésze a PSG-nek: Mbappé, Verratti, Icardi, és a felépült Angel Di Maria is bevetésre készen áll, nem beszélve Draxlerről vagy Sarabiáról.

A legutóbbi meccset Florenzi hagyta ki, és bár szinte biztosak a franciák, hogy szerdára rendbe jön, van B tervük is: Thilo Kehrer.

Ezúttal nem a találkozó kimenetelére fogok fogadni, mert az nagyon sok minden függvénye. Ami valószínűbbnek tűnik, hogy a Barca nekiesik az ellenfélnek, a PSG pedig türelmesen vár majd a hibákra, és a kontralehetőségre. Bárhogy is alakuljon, bárki is szerezzen vezetést, meg lennék lepődve, ha nem lenne legalább 2,5 gól ezen a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső