PSG – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 10.
PSG
Teljesítmény:
N N N V D
  • Parc des Princes
  • Március 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jönnek a visszavágók a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Parc des Princes-ben csap össze a PSG és a Borussia Dortmund. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Az első mérkőzésen Dortmundban tudott győzni a Borussia, méghozzá legújabb sztárjuk, Erling Braut Haaland duplájával. Hogy a visszavágóra csak egygólos hátrányuk legyen, arról Neymar Jr. gondoskodott, Mbappé passzát váltotta gólra, így a vereség ellenére jó helyzetből várhatják a visszavágót.

A PSG most már évek óta dominálja a francia bajnokságot, de a BL-ben az áttörés nem jött össze. A tavalyi évben meglepetésre a Manchester United ejtette ki őket, előtte pedig a későbbi győztes Real Madrid. Idén viszont veretlenül nyerték a csoportjukat, megelőzve Zidane csapatát.

Jelenleg a Marseille előtt 12 ponttal vezetnek, összesen három vereséget szenvedtek ebben a szezonban. Mbappé holtversenyben vezeti a góllövőlistát, de Neymar és Icardi is előkelő helyen áll.

Utolsó meccsüket negyedikén játszották, akkor a Francia Kupa elődöntőjében idegenben ütötték ki a Lyon együttesét (1-5). Mbappé nagy meccset játszott, a fiatal támadó három góllal vétette észre magát.

A hírek szerint különleges esemény szemtanúi lehetnek azok, akik megtekintik a meccset: Neymar ugyanis pályára fog lépni. És hogy ez miért is különleges? Mert az elmúlt hat évben, az év ezen szakaszában mágikus módon eltiltották vagy sérült volt, így haza tudott látogatni Brazíliába a testvére, Raffaela születésnapjára. Idén azonban úgy tűnik, ez a hosszú széria megszakad.

És ha már sérülések és eltiltások: Thiago Silva és Ander Herrera megsérültek, előbbi három hetet, utóbbi pedig két hónapot lesz kénytelen kihagyni, így sűrűsödnek a viharfelhők Thomas Tuchel felett, az már az odavágót követően kiderült, hogy eltiltás miatt Marco Verratti és Thomas Meunier sem játszhat.

A védelem és a középpálya így kissé fel lesz forgatva, de a támadósorban bőven van lehetőség a választásra. Neymar, Mbappé játéka megkérdőjelezhetetlen, jó esély van Icardi, Di Maria vagy Pablo Sarabia játékára is. Főleg azért, mert a PSG-nek kétségtelenül támadnia kell, gólt, gólokat kell szereznie.

Ezt megelőzően egyébként egyszer találkozott a két csapat, annak is már tíz éve, az Európa Ligában. Mindkét meccs döntetlenre végződött (1-1, 0-0).

Előző meccs eredménye
2020.02.18.Champions League
dortmund
2:1
psg
Champions League
2010.11.04.Europa League
psg
0:0
dortmund
Europa League
2010.10.21.Europa League
dortmund
1:1
psg
Europa League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lucien Favre remekül összerakta a Borussiát. A bajnokságban remekelnek, a hétvégén épp rangadót nyertek idegenben, és a BL-ben is kalapemelés jár nekik, mert idén ők az első csapat, akik meg tudták verni a párizsiakat.

Szombaton a Borussia Mönchengladbach vendégei voltak és nyerni tudtak 2-1-re, amivel a második helyen állnak, négy ponttal lemaradva a Bayern München mögött. A gólokat Eden Hazard öccse, Thorgan és a Real Madridtól kölcsönben szereplő Achraf Hakimi szerezték. Érdekesség, hogy az ifjabb Hazard testvér pont a Mönchengladbachban játszott az előző évben.

A Dortmund egyébként az utolsó öt mérkőzését rendre megnyerte, legutóbb február elején szenvedtek vereséget. Akkor a szintúgy bomba formában játszó Leverkusen tudott nyerni 4-3-ra. A Bajnokok Ligájában idén kétszer hagyták el vesztesen a pályát, mindkét alkalommal idegenben játszottak.

A Dortmund edzője nem számíthat a csapat kapitányára, Marco Reusra. A támadó középpályás még a februári Werder elleni kupameccsen sérült meg, és bár négy hetes felépülést jósoltak, nem valószínű, hogy játszhat. A kapitányon kívül Thomas Delaney van a sérültek listáján.

Kemény meccs lesz a szerdai, talán a heti találkozók között a legizgalmasabb. A PSG játékerejét, támadóit tekintve erősebb csapat, de fájó hiányzókkal kell számolnia Tuchelnek, a középpálya és a védelem összerakása fejtörést okozhat majd a németnek. Remek kontra csapat a Dortmund, a gyors szélsők és Haaland pár passzal Keylor Navas kapuja előtt teremhetnek.

Elég valószínű, hogy mindkét csapat szerez gólt, ami pedig a továbbjutást illeti, egyáltalán nem lehetetlen feladat megőrizni az otthon kiharcolt előnyt. Meglepetést szimatolok, habár elnézve ezt a Dortmundot, nem feltétlenül meglepetés, ha kiejtik a PSG-t. Tippem: 1-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső