PSG – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 01.
PSG
Teljesítmény:
N N V D N
  • Parc des Princes
  • április 03. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
V V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, zárásként öblítsük le ezt a Serie A dömpinget egy francia első osztályú csúcsrangadóval. A PSG – Lille mérkőzés nagy valószínűséggel a bajnoki címről dönt. Tudjuk, sok van még vissza, de egy esetleges párizsi győzelem esetén a Lille már nem valószínű, hogy vissza tudna az élre kapaszkodni.

Maurizio Pochettino együttese a válogatott szünet előtt érte utol a Lille-t, akik meglepetésre saját pályájukon buktak, méghozzá egy kiesőjelölt csapattal, a Nimes-mel szemben. És mivel a Paris Saint-Germain rangadót nyert a Lyon ellen, beérte Burak Yilmazékat, sőt a vezetést is átvették.

Régóta nem látott izgalmak következhetnek a Ligue 1 hajrájában, de ahhoz a Lille-nek valamit domborítania kellene.

Jó jel számukra, hogy Burak Yilmaz a válogatott szünetben sem tétlenkedett, és a hollandok és a lettek ellen is betalált, három mérkőzésen négy gólt jegyzett a török nemzeti tizenegyben. Kell ő ebbe a csapatba, mint egy falat kenyér.

Vessük is bele magunkat a zárómeccsünkbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Lyon – PSG

Ez sem volt kis rangadó, hiszen a harmadik helyen álló Lyonhoz látogatott az akkor még második PSG. A találkozó iramára, a gólok számára panasz nem lehet, hat gól esett a meccsen.

Csavardi Samu Pochettino támadó szellemben küldte pályára az övéit, és ennek már a tizenötödik percben meglett az eredménye. Anthony Lopes még nagyot védett Marco Verratti próbálkozásánál, azonban szerencsétlenségére épp Kylian Mbappé elé került a labda, aki már nem hibázott.

Negyedórával később az első szezonját Párizsban töltő portugál Danilo duplázta meg a vendégek előnyét, tizenegy méterről küldte kapura a labdát, Lopesnek semmi esélye nem volt a hárításra.

A második félidőben tovább nőtt a vendéggólok száma: Angel Di Maria végezhetett el szabadrúgást a pálya jobb széléről, a beadása mindenki előtt elsuhant, Lopes pedig már későn vetődött, 0-3.

Öt perccel később pedig már nagyon kellemetlenné vált a találkozó lyoni szempontból, mert Kylian Mbappé megrúgta saját maga második, csapata negyedik gólját. Egyébként ez volt Mbappé 100. gólja a francia bajnokságban, ő a legfiatalabb játékos, aki elérte ezt a bűvös számot…

A PSG ezután visszavett, de volt egy olyan érzése az embernek, hogy még 2-3 gól bennük van. Helyette a Lyon kezdte meg a felzárkózást, Islam Slimani öt perccel pályára lépése után szépített egy távoli bombával, majd Maxwell Cornet állította be a 2-4-es végeredményt.

Az eredmény egy izgalmas meccset mutat, de ez nagyon sima volt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.17.Francia Kupa
psg
3:0
lille
Francia Kupa
2020.12.20.Ligue 1
lille
0:0
psg
Ligue 1
2020.01.26.Ligue 1
lille
0:2
psg
Ligue 1
2019.11.22.Ligue 1
psg
2:0
lille
Ligue 1
2019.04.14.Ligue 1
lille
5:1
psg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Nimes

Jöjjön a forduló legnagyobb meglepetésének összefoglalója, ahol a kiesés ellen menekülő Nimes aratott valószínűtlen győzelmet a bajnoki címre áhítozó Lille ellen. Már a 12. percben megszerezték a vendégek a vezetést, egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy Moussa Koné elé kerüljön a labda, de a befejezésben a szerencse már nem játszott szerepet, szépen felvarrta a jobb felsőbe a játékszert az elefántcsontparti csatár.

Innen még felálltak a hazaiak, a 20. percben Jonathan Bamba szögletét Xeka fejelte a hálóba.

A félidei szünetre mégis hátrányban vonulhatott Galtier együttese, mert a lefújás előtt Ferhat remek ütempasszát Renaud Ripart elegánsan pöckölte át a kifutó Maignan felett.

A második félidőben a Lille mindent egy lapra feltéve rohamozott, a Nimes pedig beparkolta a buszt a kapu elé. Ki tudná őket hibáztatni? Egy nagy győzelem kapujában álltak, rendkívül fontos három pontot szerezhettek, naná, hogy tartani akarták a 2-1-es vezetést.

A legszomorúbb – lille-i szempontból -, hogy igazán nagy gólszerzési lehetőségük nem is volt, hiába volt a pályán a hosszú idő után visszatérő Burak Yilmaz, Jonathan David, Jonathan Bamba, Timothy Weah négyes, később pedig Renato Sanches és Yussuf Yazici is pályára léptek.

A Nimes megtette, amit kell, megtette, amit lehetett és végül rendkívül fontos három ponttal gazdagodott a gárda. Nekik ez valóban létfontosságú győzelem volt…

A Lille-nél pedig lehet, hogy ez volt a fordulópont, és a hátralévő időben már csak bottal üthetik a PSG nyomát. De azért még ne azt javaslom a párizsiaknak, ne igyanak előre a medve bőrére…

Összefoglalás

Az mindenesetre Mbappéék szempontjából fontos, hogy a két gárda nem is olyan régen (március 17-éln) a kupában már összefutottak. Átböngésztem a kezdőket, és míg a párizsiak nem igazán tartalékoltak, addig a Lille-nél sok olyan játékos is játszott, akik amúgy epizódszereplők.

A végeredmény egyébként 3-0 lett a hazaiak javára, Icardi és Mbappé szerezték a gólokat, utóbbi duplázott.

Vízválasztó év lesz ez – ha már Mbappé szóba került -, hiszen nyáron a világ egyik legtehetségesebb játékosa a jövőjéről fog dönteni. Meghosszabbítja-e a szerződését vagy sem? Azt gondolom, ha nem teszi, akkor nyáron pénzzé kell váltani őt, mert a Bosman szabály értelmében jövő év elejétől már tárgyalhat más klubokkal, és ingyen távozhat. Ezt pedig ők sem akarhatják. Felkészül a Real Madrid? Vagy a Manchester City?

No mindegy, a nyár még odébb van, koncentráljunk a szombati meccsre.

Ha a legjobb összeállításban lép pályára a Lille, és odateszik magukat a játékosok, akkor lehet esélyük. Egyébként az oddsokon is látszik, hogy a bukik sem gondolják teljesen egyértelműnek a PSG sikerét.

Azonban én eléggé annak gondolom. Nem sok sót evett meg a Lille ellenük a közelmúltban, és a PSG-t az is motiválhatja, hogy végre visszafoglalták az első helyet. Innentől azt nem akarhatják a kezükből kiengedni. Én csak és kizárólag azért drukkolok a Lille-nek, hogy legyen még izgalom a bajnokság hátralévő részében. De az eszem azt mondja: A PSG behúzza ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső