PSG – Nice: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 30.
PSG
Teljesítmény:
N V N N D
  • Parc des Princes
  • December 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nice
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A francia tippeknél mostanság már rendre megjegyezzük a következőt: Noha a pontvadászat még a felénél sem jár, szerintünk már eldőlt, hogy a Paris Saint-Germain visszaül Franciaország trónjára. Jelenleg nincs kihívójuk, már most 12 ponttal vezetnek, valami nagyon kemény visszaesésnek kellene történnie ahhoz, hogy ne tegyenek aranyérmet Messiék nyakába a szezon végén. Van azonban egy kis bökkenő: Francia elsőségekkel már tele a padlás (vagy a vitrin), a PSG tulajdonosai Bajnokok Ligája győzelmet akarnak. Ott meg azért erőteljesen akadozik a gépezet.

De ez most nem egy helyzetjelentés a párizsiakról, legalábbis nem egy mély elemzés. Van még itt egy másik csapat is, név szerint a Nice, amely a szezon előtt nagyon jó igazolásokat hajtott végre, a csapat nem titkolt célja az, hogy pár éven belül felvegyék a versenyt a legjobbakkal, és a bajnoki címért küzdjenek.

Szép cél, jól is indultak el az úton, a pénzzel nincs gond, az edzőjük is tud valamit (Christophe Galtier-vel nyerte a Lille a tavalyi bajnokságot), a játékosok pedig szépen fejlődnek. Csodát nem lehet tőlük várni, tehát törvényszerű, hogy jelenleg még néha meg-megbotlanak, érdemes lesz ezekre a hónapokra évek múlva visszagondolni.

A Párizst otthon még senkinek nem sikerült elkapnia. Közel már jártak hozzá, de végül ők is elbuktak. A Nice lehet az első, aki valódi kárt okozhat Neymaréknak saját otthonukban.

A PSG – Nice mérkőzés következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – PSG: 1-3

G.: Bouanga ill. Marquinhos (2), Di Maria

Újabb sikert könyvelhettek el a párizsiak, aminek köszönhetően előnyük már 12 pontra nőtt a Ligue 1 2021/2022-es kiírásában. Nehéz lenne elképzelni, hogy bárki le tudja őket szedni a trónról, ezt a bajnokságot – igazi rivális híján – játszi könnyedséggel fogja megnyerni Maurizio Pochettino együttese. A hamarosan (?) orosz kézbe kerülő St. Etienne könnyű falat volt, pláne, hogy egy teljes félidőt játszhatott emberelőnyben a PSG…

A kezdők:

St. Etienne:

Green – Sissoko, Nade, Kolodziejczak, Trauco – Boudebouz, Camara – Bouanga, Aouchiche, Macon – Khazri

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Ramos, Bernat – Danilo, Gueye – Di Maria, Messi, Neymar – Mbappé

A párizsi szurkolóknak sokat kellett rá várni, de ez is megszületett: Sergio Ramos bemutatkozhatott a csapatban. A spanyol védő tétmeccset május óta nem játszott, sérülése miatt pedig fokozott óvatossággal bántak vele, állítólag nagyon fogyott már irányába a türelem, amiért hazavisz egy kisebb vagyont, de munka nincs mellette. Talán innentől már megbarátkoznak a Real Madrid egykori kapitányával a fanatikusok is…

Párizsi helyzettel, valamint párizsi góllal indult a találkozó, az ötödik percben Neymar találatát annulálták les miatt, aztán Kylian Mbappé hagyott ki egy nagy helyzetet, Green lábbal védte a Nemzetek Ligája-győztes csatár közeli próbálkozását.

A 23. percben a semmiből a St. Etienne szerzett vezetést. Egy kifejelt szöglet után Khazrihoz került a labda, aki térült-fordult, majd jobb külsővel meseszép labdát ívelt a tizenhatoson belülre, ahol ketten is várták az átadást. Az első alkalommal még Gigio Donnarumma még hárítani tudott, a kipattanót aztán Denis Bouanga bombázta be.

Ki tudja, hogy alakult volna a meccs, ha a zöldmezesek végig tizenegy emberrel vannak a pályán. Ezt már sosem tudjuk meg, mert a félidő vége előtt a rutinos Timothee Kolodziejczak felrúgta Mbappét, amiért azonnal piros lapot kapott. A védő célja – miután ráeszmélt, hogy a labdát már nem éri el – mindössze annyi volt, hogy a támadást megakassza. Maga sem gondolta, hogy ezért kiállítás jár…

Ráadásul a megítélt szabadrúgást Lionel Messi ívelte középre, ahol a jól fejelő Marquinhos kiegyenlített.

Várható volt, hogy a PSG innentől kezdve felőröli a hazaiakat. Ahogy az első, úgy a második félidőben is helyzetek sokaságát rontották el, Kylian Mbappénak különösen nem ment a kapu előtt, de a friss Aranylabdás Messi is mellé lőtt 10 méterről, holott a kapu – szinte – üres volt.

Ám jött Ángel Di Maria, aki elég szürke meccset hozott. A 79. percben az argentin Leo Messi átadását csavarta a St. Etienne kapujának jobb oldalába, ezzel pedig már a vendégeknél volt az előny.

Megpecsételvén győzelmüket még a 91. percben is betaláltak, ismét Marquinhos volt a gólszerző, a gólpassz pedig ismét Messitől érkezett.

Sok van még vissza, de ezt a Párizst maximum a nemzetközi porondon tudják megállítani majd, Franciaországban nem…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.13.Ligue 1
psg
2:1
nice
Ligue 1
2020.09.20.Ligue 1
nice
0:3
psg
Ligue 1
2019.10.18.Ligue 1
nice
1:4
psg
Ligue 1
2019.05.04.Ligue 1
psg
1:1
nice
Ligue 1
2018.09.29.Ligue 1
nice
0:3
psg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nice – Metz: 0-1

G.: Centonze

A forduló legnagyobb meglepetésre Nizzában született, a sereghajtó, mindössze egy győzelmet számláló Metz győzte le a hazaiakat. Egy olyan meccsen, ahol Andy Delorték kihagytak egy rakás helyzetet, a Metz pedig élt kevéske lehetőségeinek egyikével. Ezzel a vendégek elmozdultak az utolsó helyről, a Nice pedig maradt a harmadik helyen.

A kezdők:

Nice:

Benitez – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Stengs, Lemina, Rosario, Kluivert – Delort, Gouiri

Metz:

Oukidja – Bronn, Kouyaté, Jemerson – Centonze, Pajot, N’Doram, Delaine – De Preville, Nguette – Niane

Örömünnepre, gólzáporra készültek a hazai szurkolók, sok szurkoló látogatott ki annak reményében a meccsre, hogy kedvenceik jól elverik a sereghajtót. Aztán jött a koppanás. Szokták volt mondani, hogy minden meccs 90 percig tart, hogy a labda gömbölyű meg hasonló bölcseleteket, amik mind-mind arról szólnak, hogy az esélytelenebb csapat is nyerhet. Hát, itt pont ez történt.

A meccs egyetlen gólja már az első félidőben megszületett, nem akármilyen találatot jegyzett Fabien Centonze. A 31. percben a jobbszélen, a félpályánál kapott egy keresztlabdát, amit megszelidített, elindult vele, majd kitette jobbra De Preville-nek. A védő végigszáguldott a pályán, középen érkezett Centonze, és Benitez mellett a hálóba gurított. Ezt követően pedig csendre intette a hazai drukkereket, amivel persze épp az ellenkező hatást váltotta ki.

Az egész félidőt uralta egyébként a Nice, gólt azonban nem tudtak szerezni, Andy Delort például hat méterről bólintott Oukidjába, ajtó-ablak helyzetben.

A második félidőben még jobban beszorultak a vendégek, minden erejükkel azon voltak, hogy a házigazdát megakadályozzák az egyenlítésér folytatott küzdelmükben. 78 százalékban volt a labda a Nice-nél, egészen elképesztő, hogy tizenhat próbálkozásukból egy sem talált kaput.

Az egykappuzás nem vezetett eredményre, vagy Oukidja állt a hazaiak útjába, vagy Fortuna tolta ki a kapus helyett az érkező lövéseket és fejeseket. A vereséget a Nice csak saját magának köszönheti, de ne menjünk el szó nélkül a Metz bravúros, önfeláldozó védekezése mellett sem, jár a taps nekik. Sőt igazán csak nekik jár.

Összefoglalás

Büszke lehet játékosára a Paris Saint-Germain, Lionel Messi tegnap hetedszer is elnyerte az Aranylabdát, egyesek szerint a „szokásos” szezonja mellett az volt a kulcs, hogy végre sikerült elhódítani a Copa Americát. Félre ne értsetek, az argentin egy zseni, olyan játékos, amilyen nem sok fog születni. De Robert Lewandowskit így hoppon hagyni megint… No mindegy, ez csak egy magánvélemény volt.

Beszéljünk inkább a mérkőzésről, beszéljünk a hiányzókról. A PSG-nél ketten nem vehetnek majd részt a találkozón, két támadó, Julian Draxler és Neymar. A brazil bokája tegnap ficamodott ki, emiatt ülhet csak a lelátón, míg a német egy izomsérülést szenvedett a hónap elején.

A vendégektől Justin Kluivert küzd sérüléssel szeptember óta, mellette Hicham Boudaoui és Youcef Atal esett ki, mindketten e hónapban estek ki.

Közel tökéletes a Nizza idegenbeli mérlege, hét meccsből ötöt megnyertek, és kettőt buktak el. Ebben az a fájó, hogy könnyű helyeken, könnyű ellenfelek ellen, a Lorient és a Troyes tudta 1-0-ram megverni őket.

Arról már szót ejtettünk, hogy a PSG hibátlan eddig senki nem tudta legyőzni őket. És azt is megpendítettem, hogy a Nice lehet az első, amelyik komoly eredményt ér el a francia fővárosban.

Ez már a közelmúltban kétszer is sikerült nekik, 2019-ben, valamint 2016-ban értek el a PSG ellen döntetlent. Szerintem ezzel az eredménnyel most is meg lennének elégedve.

Mégsem merek fogadni a meglepetésre. Talán gyávaság, talán túlzott megfontoltság, de nem megy. Valamire viszont szeretnék, ez pedig az over 2,5 lesz, a két együttes nem veti meg a gólokat, szinte minden meccsükön legalább 3 gól esik, így nem egy buta gondolat, hogy ezúttal is így lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső