Puskás Akadémia – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 24.
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N N N N N
  • Pancho Aréna
  • Február 27. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múltheti magyar tipp egy picit mellé ment, ezért hoztam mostanra egy másikat, a legjobb formában levő magyar csapat az egyik kiesőjelölt ellen lép pályára. Ez a Puskás Akadémia – Budapest Honvéd, és nagyon szomorú, hogy utóbbi csapat az, aki a kiesés elől menekül, egyelőre nem túl sok sikerrel.

Nemrég a harmadik edző ült le a piros-feketék kispadjára, Horváth Ferenc szokásosan nehéz feladatot vállalt el. A Balmazújváros és a Haladás benntartása nem sikerült, ezek semmiféleképp nem jó előjelek a Honvéd drukkereinek, de talán – mivel három a magyar igazság – ezúttal összejön Horváthnak a siker.

A bemutatkozó mérkőzésén nem tudott pontot szerezni, bár a bajnoki cím legfőbb esélyese, a Fradi verte őket 1-0-ra, ami minden körülmények között vállalható eredmény.

A Puskás meg… Hát, elképesztő, amit csinál Hornyák Zsolt együttese. Immáron megelőzték a MOL Fehérvár FC-t, az egykori anyaegyesületet, és az túlzás, hogy a Fradi sarkában vannak, de simán összejöhet az ezüstérem, ami nem kis szó lenne. Akkor sem, ha tavaly bronzérmesek lettek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budafok – Puskás Akadémia

Az egyik kiesőjelölt otthonába látogattak Mancéék, és nagyon simán 3 gólos győzelemmel utaztak haza Felcsútra. Kevesebb, mint három percig bírta kapott gól nélkül az újonc Budafok, egy szép, rövidpasszos játék végén Alexandru Baluta csavarta el a védők és Póser kapus mellett is a labdát, szép találat volt.

A félidő végén a hazaiaknak kétszer is megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de egyszer Tóth szedte ki a jobb felsőbe tartó szabadrúgást, a második kísérletnek meg nagyobb volt a füstje, mint a lángja, keresztben elszállt a játékszer a kapu előtt.

A folytatásban a Puskás megint jól kezdett, az 55. percben majdnem jött a második gól, de akkor még a védők kisegítették Pósert, de a 64. perc már meghozta azt a bizonyos gólt. Ezúttal Slagveer volt a gólszerző, a gólpasszt pedig Kiss Tamás adta. Említsük meg ismét Balutát, aki a védők mögé passzolt labdájával futtatta meg Kiss Tamást, és az akció kulcspillanata ez a labda volt.

Már csak egy perc volt vissza a találkozóból, amikor Nagy Zsolt kapott fantasztikus labdát, elhúzta Póser mellett, és a kapufát találta el, de azért, mert a budafoki kapus bántotta őt. Jöhetett egy „időntúli” tizenegyes, amit a Géresi helyett pályára lépő Mance gyengén ugyan, de berúgott.

A végeredmény 0-3, nem volt kétség afelől, hogy melyik a jobb csapat a gyepen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.11.04.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.06.27.OTP Bank Liga
puskás akadémia
2:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.02.22.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.11.02.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:2
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – Budapest Honvéd

Horváth Ferenc első mérkőzésén ült le a Kispest kispadjára, és abban reménykedhetett a tapasztalt mester és egykori válogatott csatár, hogy a Diósgyőr után nekik is sikerül a lehetetlen: Bevenni a Groupama Arénát.

A közvetítés elején néztem a kezdőket, és közben az futott át az agyamon, hogy… Úristen, ők hogy lehetnek kiesőhelyen? Jó védelem, jó középpálya, jó csatársor, Tujvel sem kutyaütő kapus, szóval… Ez még mindig érthetetlen számomra.

Az első félidőben nem játszott jól a Honvéd, a játék nagy része Tujvel kapuja előtt zajlott. Először egy kezezés miatt reklamáltak a hazaiak tizenegyest, és tény, hogy a labda eltalálta a vendégek játékosának kezét, de… Nem tudom, magát védte Mezghrani, a keze a mellkasa elé volt téve… Azt hiszem, helyesen döntött a bíró, hogy nem fújt a sípjába.

Később Zsótér Donátnak, a mezőny egyik legalacsonyabb tagjának kellett a gólvonalról menteni egy Fradi-ziccer után, az utolsó lehetőségnél pedig Tujvel szedte fel Franck Boli nem túl acélos lövését.

A második félidő már sokkal jobban sikerült, gondolok itt a Honvédra, meg úgy általában a színvonalra.

A kezdő sípszó után másfél perccel Zsótér gyönyörű csavarása szállt mellé alig, majd egy megpattanó lövést húzott le magabiztosan Tujvel a másik oldalon.

Thierry Gale, a vendégek 18 éves barbadosi légiósa is helyzetbe került, nem is kicsibe, Dibusz Dénes a mérkőzésen először avatkozott játékba komolyabban.

Az egyetlen gólt Myrto Uzuni szerezte, egy rossz felszabadítás után kapásból bombázott a bal alsóba. Ez az 56. perc eseménye volt, de ezután sem álltak le a csapatok.

Uzuni később kapufát rúgott, Dibusz meg kétszer is hatalmas bravúrral védett. A legvégén az egyenlítés centikre volt, de Batik Bence fejese kijött a baloldali kapufáról.

Nem érdemelt vereséget a Honvéd, én azt mondom, erre már lehet építeni a jövőben.

Összefoglalás

De hogy pont a Puskás Akadémia ellen? Remek formában a Hornyák-csapat, az idei naptári évben egy kivételével mindegyik meccsüket megnyerték, hét meccs óta nem találtak legyőzőre. Kerülhetett bárki az útjukba, azzal elbántak, legyen szó élcsapatról, vagy kiesés elől menekülő kicsiről.

Én csak reménykedni tudok abban, hogy ez a Puskás – Honvéd jobb lesz, mint az előző kettő, azóta valószínűleg a világ egy eldugott pontján ezekkel a mérkőzésekkel vallatnak.

Annyira azért nem volt vészes, de mindkét mérkőzésen a hosszabbításban szerzett egy gólt a Puskás. A sok kis pici, apró pont most nagyon hiányzik a Honvédnak, de még egyáltalán nincs lejátszva ez a meccs. Mármint a szezon. Három pontra a bentmaradás, és előttük is bukdácsolnak szépen a csapatok.

Egy új edző mindig tud új lendületet hozni a csapatába. Néha kisebb, néha nagyobb mértékben. Pisont Istvánnak nem sikerült kitörnie, másodszor már nem tudott megmentővé válni. Most Horváth Ferencen a sor…

És hogy ezen a meccsen mi várható? A végtelenségig nem győzhet a Puskás, van is miért bosszút állnia a Kispestnek, és van is miért hajtani mindkét gárdának.

Nehézkes meccset, és kevés gólt várok ismételten. Csak annál legyen jobb, mint a múltkor… Azt nagyon szeretném.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső