Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 12.
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N N V V N
  • Pancho Aréna
  • Március 14. 19:15
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jut egy magyar bajnoki mára is, méghozzá a forduló legnagyobb rangadóját, a Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC meccset tűzzük műsorra. A második helyen álló gárda fogadja a harmadik helyezettet, és ha valahol még lehet izgalom, akkor az itt és most van.

Persze, ne feledkezzünk meg arról, hogy micsoda őrület várható megint a hátsó régióban, ahogy tavaly is, de az élmezőnyben az ő párharcuk hozhat még most valami frissítőt. Ezt azért mondom, mert a Fradi nagy valószínűséggel újra megnyeri a bajnokságot, hacsak nem történik valami gyökeres változás náluk, akkor ez innentől kezdve már sétagalopp.

Az viszont szenzáció lenne, ha a Puskás megkaparintaná az ezüstöt, még úgy is, hogy tavaly az övék lett a bronz.

A Vidi stabilan tartotta a második helyet, de az év elején óriási hullámvölgybe kerültek, ami Márton Gábor állásába került. Azóta megbízott vezetőedző ül a kispadon, áprilistól pedig Szabics Imre veszi át a gyeplőt a csapatnál.

Nézzük, mire mennek egymással a felek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia – Újpest

Jó formába kerültek a lila-fehérek, Michael Oenning gyengén kezdett, de aztán megtalálta a közös hangot a csapattal, és így elkerültek a közvetlen veszélyzónából. Február végén a kupában már egyszer megmérkőztek a felek, akkor az Újpest 2-1-re nyert, és kiejtette Hornyák Zsolt együttesét.

Az első félóra határozottan az Újpesté volt, a 11. percben Perosevic nyargalhatott egyedül a kapura, talán kissé korán lőtt, de az a lövés sem volt túlzottan erős vagy jól helyezett, de ez semmit nem von le Tóth Balázs védésének értékéből.

Pár perccel később Beridze, a grúz légiós törhetett kapura, de Tóth ismét megakadályozta a vendégeket a gólszerzésben. Utoljára Csongvai lövését említeném meg, a fiatal középpályás jó 18 méterről szúrta rá a labdát, de a bomba elkerülte a kaput.

Lehetett számítani a vendégek góljára, de egy buta hiba miatt a hazaiak büntetőhöz jutottak. Van Nieff indítására Géresi és Knezevics indult el, Pauljevics nagyon furcsán próbálta megszelidíteni/kivágni a labdát, Banai pedig kilépve a kapujából fellökte Knezevicset. Hiba hiba hátán, és bár épphogy hozzáért az újpesti kapus a támadóhoz, ezt bizony be lehetett fújni.

A büntetőt a sértett végezte el, és a bal alsóba lőtt.

A folytatásban nem tört meg az Újpest és ismét volt vagy három gólszerzési lehetőségük, amik kimaradtak. Viszont a lefújás előtt Tóth elütötte Perosevicset a tizenhatoson belül, így a vendégek is kaptak egy tizit, amit Giorgi Beridze gólra váltott.

A második félidőben a Puskás egy kicsit feljebb lépett, és itt már helyzeteket is kidolgoztak, de az ő kapujuk előtt is volt pár necces szitu. Egyetlen gólról kell már csak beszámolnom, amit a hazaiak szereztek. Slagveer jobboldali elfutása után passzolt középre, ahol érkezett Géresi Krisztián és a felsőbe vágta a labdát.

Nem mondom, hogy megérdemelte a győzelmet a PAFC, az Újpest legalább egy ikszre jó lehetett volna.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.15.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.09.12.OTP Bank Liga
mol fehérvár
3:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.03.07.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:4
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2019.11.23.OTP Bank Liga
mol fehérvár
1:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.08.11.OTP Bank Liga
puskás akadémia
0:2
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budafok – MOL Fehérvár FC

Nagyon szimpatikus a Budafok, de szimpátiával nem lehet bent maradni az NB1-ben, oda pontok kellenek. Abból meg most elég kevés van az újoncnak. Hazai pályán fogadták a MOL Vidit, és végül 2-1-re kikaptak tőlük.

Budu Zivzivadze szerezte az első gólt, a grúz támadó Nikolics Nemanja helyett kezdett, és ha már ott volt, akkor rúgott egy szépségdíjas gólt. 16 méterről vállalkozott lövésre, a kapuban álló Bese meg sem tudott mozdulni a lövésre. Ez a 17. perc eseménye volt, tíz perccel később pedig jöhetett volna a budafoki egyenlítés. Nego találta el Csonka lábát a tizenhatoson belül, tizenegyes következett. Kovács Dávid áll általában a labda mögé, ez most is így volt, Emil Rockov azonban tudta, hogy a támadó hová fogja rúgni a labdát, ki is védte.

Ettől függetlenül a szünetre 1-1-gyel vonultak a csapatok, Skribek Alen lövése valahogy becsorgott a 41. percben.

A második félidőben sokáig nem született gól, és végül egy öngól hozta meg a sikert a vendégek számára. Pont az a Zsóri Dániel szerzett öngólt a 84. percben, akit a Videoton adott kölcsön a nyáron az újoncnak.

Nehéz szülés volt, de végül meglett a győzelem, így nem maradtak le a Puskás Akadémia mögött Negoék.

Összefoglalás

Az utolsó öt meccsükből négy végződött úgy, hogy mindkét együttes a hálóba talált. Ez már egy jó kiindulási alap, hát ha még azt is hozzátesszük, hogy a PAFC utoljára decemberben nem rúgott hazai pályán gólt, és a Vidi is rendre betalál, ha a Sóstóitól távol játszanak. Egyedüli kivételt a Fradi elleni meccs jelent, a Groupamában 2-0-ra kaptak ki az első helyezettől.

Két héttel ezelőtt a Puskásnak becsúszott egy hazai vereség, a menekülő Budapest Honvéd tudott itt 2-1-re nyerni, de alapból ritka, hogy vereséget szenvednének.

Nehezen indult számukra a szezon, az EL-től hamar elbúcsúztak, az új játékosok mégsem jelentettek akkora erősítést, mint azt várták tőlük, de szép lassan magára talált a Hornyák csapat. Pár fiatal is megmutathatta magát az idén, rájuk a jövőben is lehet majd számítani.

A Vidinek viszont abszolút csalódás ez a szezon, ők mindig a bajnoki címért harcolnak, de az már elég hamar eldőlt, hogy nem lesz meg. Most már az ezüst is veszélyben van, így mindent meg kell tenniük azért, hogy zárkózni tudjanak az ellenfelükre.

Nem mondom, hogy nyerni tudnak, de megvan rá az esély. Én nehéz meccsre számítok, ahol a gólok ha nem is potyogni fognak, de látunk majd egyet-kettőt. Konkrétan arra tippelek, hogy mint legutóbbi négy meccsükön, most is lesz legalább egy-egy gól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső