Rapid Wien – Anorthosis: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 04.
Rapid Wien
Teljesítmény:
D V V N N
  • Allianz Stadion
  • Augusztus 05. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Anorthosis
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkeztünk az EL-selejtező elődöntőinek végére, már csak a Rapid Wien – Anorthosis mérkőzés maradt hátra. Ezt a lyukat pedig most szépen betömjük. Az osztrák együttesnek már van rutinja idénről, ami az európai kupákat illeti, hiszen ők már szerepeltek a Bajnokok Ligájában, ám ott a Sparta Praha, a cseh ezüstérmes 3-2-es összesítéssel búcsúztatta őket, így maradt a vigaszág, azaz az Európa-liga.

A ciprusi Anorthosis számára viszont ez lesz a debütáló mérkőzése, így ideje őket megismerni. Anno, amikor Cipruson nyaraltam mindenképp szerettem volna eljutni Famagusta városába, pontosabban a közelébe. Ugyanis a városba belépni nem lehet, lényegében egy szellemvárosról van szó, amit 1974 óta nem lakják és őrzött katonai területnek minősül. Ez csak egy kis apró kitekintés volt, bár az emberben teljesen jogosan felmerül a kérdés, hogy egy szellemvárosnak hogy lehet csapata, amely a nevét is viseli ráadásul. Hát, így. Az Anorthosis hazai mérkőzéseit Larnacában játssza, amely nincs messze Famagustától.

Ennyit a történelemóráról, nem történelmi blog vagyunk, hanem sportfogadói, szóval inkább a mérkőzéssel foglalkozzunk!

A csapatokról

A legtöbb csapatról van már minimális információnk és tapasztalatunk, de olyan együttes is van, akiről semmit nem tudunk. Most megpróbálunk mélyre ásni, hogy megismerjünk mindenkit.

Rapid Wien

Szóval, a Sparta Praha okozta az osztrákok vesztét. Hazai pályán úgy lett meg a szűk győzelem, hogy az első gólt a csehek szerezték, majd Christoph Knasmüllner csodálatos góljával a második félidőben egyenlítettek a zöld-fehérek. Pár perccel később a középpályás – aki ezen a meccsen csatárként funkcionált – a győztes gólt is megszerezte, így minimális előnnyel várhatták a prágai visszavágót.

Ami balul sült el. Az egész mérkőzésen rendkívül indiszponált játékot nyújtó vendégek nem tudták feltartóztatni a cseh sereget, akik az első, valamint a második félidőben is gólt szereztek. Talán az zavarta meg a Rapidot, hogy már nagyon korán, a tizedik percben tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amit Moberg Karlsson be is lőtt. Innentől meg csak üldözték a labdát, az első félidőt nulla kapu felé tartó lövéssel fejezték be. Ugyan a második játékrészre tudtak fejlődni, de a Sparta végül 2-0-ra nyert és így kiesett a Rapid Wien.

A gárda egyébként a hétvégén rangadót játszott az osztrák Bundesliga második fordulójában: A LASK Linz gárdájával nem bírtak, 1-1 lett a végeredmény. Mivel az első meccsüket elbukták a Hartberg ellen, nem mondhatni, hogy rózsás lenne a helyzet.

Előző meccs eredménye
2008.08.06.Bajnokok Ligája
rapid wien
3:1
anorthosis
Bajnokok Ligája
2008.07.30.Bajnokok Ligája
anorthosis
3:0
rapid wien
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anorthosis

A Famagusta együttese úgy tud részt venni az Európa-ligában, hogy megnyerték a ciprusi kupát. A döntőben az Olympiakosz Nicosia csapatát verték hosszabbításban. A 2020/2021-es bajnokságban egyébként a negyedik helyen zártak, az AEL Limasszol, az Apollon és Lang Ádám együttese, az Omonia Nicosia előzte meg őket.

A bajnokság kezdete még odébb van, így csak a felkészülésüket tudjuk megvizsgálni, azt is csak röviden: Legyen elég annyi, hogy a gárda mindhárom barátságos mérkőzését megnyerte, az utolsó meccset július végén játszották, akkor 4-1-re nyertek egy második ligás ciprusi ellenfél, a Paeek ellen.

Volt bőven játékosmozgás Temur Ketsbaia csapatában, a legnagyobb fogásnak mindenképp az európai színtéren is hírnévnek örvendő Kyle Lafferty nevezhető, aki ugyan már elmúlt 33 éves, de Cipruson még mindig lehet a csapat legnagyobb sztárja. Ketsbaia összesen nyolc játékost igazolt, még Paulus Arajuurit és Denis Popovicot lehet kiemelni.

A klubot elhagyó játékosok listája sem rövid. Van itt egy ismerős is a távozók névsorában: Murtaz Daushvili, a védekező középpályás, aki éveken keresztül játszott Magyarországon, megfordult a Diósgyőr és a Haladás csapatában is.

Aki hiányozhat a csapatból az Renato Margaca, aki tavaly 26 mérkőzésen lépett pályára, kora ellenére nagy erőssége volt az Anorthosisnak, illetve visszatért a Gentbe a 27 esztendős georgiai válogatott Giorgi Kvilitaia, aki 14 bajnoki gólt szerzett.

Dor Micha, az izraeli is alapember volt, ő hazatért a Hapoel Beer Sheva csapatába, a mester tehát egy picit most meg van lőve, a csapatot kvázi újra kell építeni kis (nagy) túlzással.

Az együttes a szuperkupát egyébként elbukta, ez volt az egyetlen tétmeccsük: 1-1-es játékidőt követően tizenegyesrúgásokkal dőlt el a kupa sorsa, ám Kaltsas, Avraam és Kyle Lafferty is hibázott, így Langék emelhették magasba a trófeát.

Összefoglalás

Ismét nem vagyunk könnyű helyzetben, bár talán valamivel jobb a szitu, mint mondjuk a Mura – Zalgiris meccsnél. Itt tudjuk, hogy van egy Rapidunk, akik képesek jó teljesítményre, és képesek arra, hogy elveszetten kóboroljanak a pályán. Sokkal okosabbak lettünk, igaz?

Látható, hogy hazai pályán jobbak, mint általában a csapatok többsége, az utolsó öt mérkőzésükből, amelyet otthon játszottak hármat megnyertek, volt egy döntetlenjük és a Hartberg ellen csúszott be az a kellemetlen 0-2.

Sokkal nehezebb helyzetben az Anorthosis, akik amellett, hogy nincsenek játékban több fontos játékosukat elveszítették, és hiába próbált meg a vezetőség igazolni, az új embereknek idő kell.

Kyle Lafferty megszerzése mindenesetre pozitív, vele nagyot nyertek a ciprusiak, ám egyedül ő kevés lesz a Rapid védelme ellen.

Szerintünk a legvalószínűbb forgatókönyv a hazai győzelem, erre bátran fogunk fogadni az előbb említett okok miatt.

A gólok szempontjából viszont bizonytalanok vagyunk, és azt már rég megtanultuk, hogy ha van egy cseppnyi bizonytalanság is a fogadásunkban, akkor azt gyorsan el kell felejteni. Így is teszünk, egyedül az osztrák győzelmet fogadjuk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső