Rapid Wien – West Ham United: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 24.
Rapid Wien
Teljesítmény:
N V V N N
  • Allianz Stadion
  • November 25. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A továbbjutás kapujában a David Moyes által irányított West Ham United. Az angol együttesnek sikerült szintet lépnie, az előző szezonok gyengélkedését követően lassú építkezéssel jutottak el az Európa-ligáig, ahol a H csoportban szerepelnek, négy fordulót követően veretlenül. Három győzelemmel indítottak, mindenkinek fejet kellett hajtania, az előző körben aztán a belga Genk pontot tudott menteni, egy meccs végi öngóllal 2-2-re módosították az állást.

A továbbjutás ettől függetlenül nincs veszélyben, a csoport leggyengébbje, a Rapid ellen nem lehet más a cél, mint a győzelem, amivel kvalifikálnák magukat a következő körbe.

Sok jóra nem számíthatnak a bécsiek, habár a Dinamo Zagrebet hazai pályán sikerült elkapniuk még október végén. Az az egyetlen győzelmük a csoportban, a Genkkel fognak nagy csatát vívni az Európa Konferencia-ligás helyért. Vagy a horvátok botlanak? Mert akkor aztán tényleg nyitott lesz a csoport, a West Ham pedig hátradőlhet.

Az odds nekünk nagyon tetszik, és akárhogy is nézzük, minden adott ahhoz, hogy az angolok elérjék a céljukat, és megnyerjék a csoportot. Jöjjön a Rapid Wien – West Ham United beharangozója!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Dinamo Zagreb – Rapid Wien: 3-1

G.: Petkovic, Andric, Sutalo ill. Knasmüllner

Viszonylag magas oddson, több mint 1.70-en futott a hazai győzelem, ami első látásra kissé meglepő lehet, de tudni kell az előzményeket is, miszerint a harmadik körben az osztrákok legyőzték a horvát bajnokság legutóbbi címvédőjét. Az nem volt benne a meccsben, de a bukik most komolyabban vették a bécsieket. Kár volt, a Dinamo nehéz kezdés után hármat hintett, ezzel pedig nekik van a legnagyobb esélyük a második hely megszerzésére. Mert valószínűleg az első már elkelt…

A kezdők:

Dinamo Zagreb:

Livakovic – Moharrami, Sutalo, Theophile-Catherine, Franjic – Gojak, Misic – Ivanusec, Petkovic, Orsic – Andric

Rapid Wien:

Gartler – Aiwu, Hofmann, Moormann, Ullmann – Grahovac, Ljubicic – Arase, Knasmüllner, Grull – Kara

Rendkívül nehezen indult az összecsapás a kék mezben játszó horvátok számára, mivel a Rapid Wien már a nyolcadik percben vezetést szerzett. Ljubicic nagyszerű passzával Christoph Knasmüllner egyedül léphetett ki, Livakovic próbálta útját állni, de az irányító szépen átpörgette felette a játékszert. Volt egy kis szerencséje is Knasmüllnernek, mert a labda a jobboldali kapufáról szédült be a kapuba.

Gyorsan eszméltek a hazaiak, négy percen belül már 1-1 volt az eredményjelzőn felírva. A 12. percben Mislav Orsic és Komnen Andric kényszerítőztek a baloldalon, előbbi az alapvonalról középre ívelt, Bruno Petkovic pedig a kapuba fejelt. Neki volt a legkönnyebb dolga, a legfőbb érdem Orsicnak járt…

Húsz percet kellett várni a következő gólra, a 34. percben vették át a horvátok a vezetést. Ezt a találatot most Komnen Andric jegyezte, Franjic baloldali passzát gurította be a hálóba.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, valami hasonlóra számíthattunk a másodikban is. De itt a Rapid már nem volt olyan éles, a Dinamo feljavult, és több gólszerzési esélyt szalasztott el. A 63. percben például Mislav Orsic találta el a baloldali kapufát.

A 83. percben végül eldőlt a mérkőzés, ismét egy szabadrúgást végezhettek el a bécsi kapu közeléből a hazaiak, ezúttal nem lőttek, hanem íveltek, bent középen pedig Josip Sutalo fejelhetett a kapuba úgy, hogy a közelében csak zágrábi játékosok voltak, bécsiek nem igazán…

Hozta tehát a kötelezőt – ezt szerintem nyugodtan mondhatjuk – a Dinamo, amely holnap este akár meg is szerezheti a továbbjutást, ha megveri a Genket.

Előző meccs eredménye
2021.09.30.Európa-liga
west ham
2:0
rapid wien
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genk – West Ham United: 2-2

G.: Paintsil, Soucek (ög) ill. Benrahma (2)

David Moyes hibátlan mérleggel érkezett Belgiumba, hogy lejátssza a Genk elleni visszavágót. Londonban meglehetősen simán nyertek a kalapácsosok, 2-0-ra sikerült legyőzni a van den Brom csapatot. A visszavágóra így kissé tartalékosabb kezdővel állt ki az angol csapat, aminek meglett az eredménye, csak egy döntetlent tudtak elérni. Helyzetük így is nagyon biztató, holnap este elérhetik a következő körbe jutást…

A kezdők:

Genk:

Vandevoordt – Munoz, Sadick, Lucumi, Arteaga – Heynen, Thorstvedt – Paintsil, Hrosovsky, Ito – Onuachu

West Ham United:

Areola – Coufal, Dawson, Diop, Cresswell – Noble, Rice, Lanzini – Benrahma, Antonio, Masuaku

Teljes mértékben kiegyenlített első félidőt láthattak a nézők, akik kilátogattak a Cegeka Arénába. A labdabirtoklás, a helyzetek, lövések száma mind-mind megegyezett. Egyetlen egy dolog nem egyezett, az pedig a gólok száma volt. A játéknap összes találkozója közül itt született meg a leggyorsabb gól, mindössze három perc elteltével talált a hálóba Joseph Paintsil, aki minden magyar futballt kedvelő számára ismerős lehet, korábban játszott a Ferencvárosban is. A szélső Ito passzára indult meg, lefutotta védőjét, majd a hosszú sarkot vette célba. Alphonse Areola jobb kézzel belekapott a labdába, ám ez kevés volt, az a kapufa érintésével végül a gólvonal mögé jutott.

Az első negyvenöt percben tehát nem látszott meg az, hogy melyik csapat az első, és melyik a harmadik, sorra jöttek mindkét oldalon a kisebb és nagyobb lehetőségek, de gól végül nem született, belga örömmel ért véget az első félidő.

Azért viszont nem jár semmi, így a második játékrészben is oda kellett tenniük magukat a hazaiaknak. Itt viszont egy hajszálnyival jobban ment a játék a West Hamnek, különösen Said Benrahma volt elemében. A támadó középpályás az 59. percben egyenlített ki, Vladimir Coufal lapos passzát vágta a kapuba.

Húsz perccel később ismét az algériai villant, ezúttal a társakra sem volt szüksége, egyedül oldotta meg a szitut. Előbb egy csellel megkerülte Sadickot, majd Vandevoordt mellett a hálóba lőtt.

Nem sikerült azonban a negyedik mérkőzését is behúznia a londoniaknak, a csereként beállt Tomas Soucek gyönyörű gólt szerzett… Saját kapujába. Ezzel pedig a Genk fontos egy pontot szerzett a csoport éllovasa ellen.

Összefoglalás

Moyes az Európa-ligában kisebb-nagyobb változtatásokat szokott eszközölni a csapatán, most pedig pláne szükség lesz erre, hiszen vasárnap a Manchester City ellen lépnek pályára, ami – furcsa ezt leírni – a Premier League egyik legnagyobb rangadója lesz.

Sérültjük csak egy van, Angelo Ogbonna, az olasz középhátvéd még egy bajnoki meccsen esett ki. A kezdőben ismét számíthatunk Areola játékára, valamint Diop, Masuaku, Lanzini, Yarmolenko és Vlasic is a pályán lehet az elejétől fogva.

A Rapid részéről nagyon sok a sérült, Christopher Dibon, Richard Strebinger, Oliver Strunz, Lion Schuster, Lukas Sulzbacher, Bernhard Unger és Leo Greiml sem szerepelhet.

A West Ham hétvégén meglepetésre a farkasok martalékává vált, a Wolves otthonában szenvedtek 1-0-s vereséget. A Rapid pedig egy csúnya, Wolfsberger elleni zakót követően tudta 1-0-ra verni az Altach csapatát.

Biztosan tartalékolni akarnak majd a vendégek a hétvégi meccsükre, ezért nagy iramot nagy hajtást tőlük nem várok. Az osztrákok akarnak majd, ebben biztos vagyok, de a különbség a két csapat játékereje között elég szembetűnő. Nem várok sokra, épp ellenkezőleg: Két és fél alatti gólszámra teszem a pénzem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső