Rapid Wien – Zorja Luhanszk: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.
Rapid Wien
Teljesítmény:
V V N N D
  • Allianz Stadion
  • Augusztus 19. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Zorja Luhanszk
Teljesítmény:
D V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkezett az utolsó Európa-liga mérkőzés ebben a körben, a Rapid Wien – Zorja Luhanszk meccsel zárjuk a hétközi kupameccseket. Egyikükkel már találkoztunk, a Rapid Wien együtteséről már írtunk korábban is, viszont ukrán ellenfelük még nem szerepelt nálunk.

Róluk annyit kell tudni, hogy nem először próbálkoznak meg az Európa-liga csoportkörébe jutni. Tavalyelőtt ez még nem sikerült, akkor az Espanyol megállította őket a selejtezőben, tavaly viszont eljutottak a főtáblára, és csoportjuk harmadik helyén végeztek.

A bajnokságban zsinórban két bronzéremmel büszkélkedhetnek, ám a Dinamo Kijev és a Shakhtar Donetsk mellett ez a maximum, amit egy csapat elérhet Ukrajnában.

Nem veszélytelen csapat, és a Rapid Wiennél talán még erősebbek is. Ezt azonban az oddsok cáfolják, esélyesebbnek tartják az osztrákokat a bukik.

A Rapid a BL kiesést követően javíthat, egy lépésre a csoportkör, amit már a szurkolók epekedve várnak, régóta nem volt részük ebben a 32-szeres bajnok szimpatizánsainak.

Nem vár rájuk könnyű csata, az egyszer már biztos…

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Rapid Wien

A bécsi csapattal először akkor találkoztunk, amikor a Sparta Praha ellen léptek pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében. A Bécsben megrendezett első találkozó a hazaiak sikerét hozta, noha számítottunk arra, hogy a csehek nem adják könnyen magukat. Sőt… Többet is gondoltunk róluk. Az első félidei Sparta vezetésre a második félidőben két Christoph Knasmüllner gól volt a válasz osztrák részről, így 2-1-es előnnyel utaztak a cseh fővárosba.

Ott azonban elverték őket. Nem is kicsit. A 2-0-s eredmény nem a realitás, a Sparta Praha végig jobban koncentrálva, sokkal-sokkal több helyzetet kidolgozva győzte le a Rapidot, akiknek semmi maccsuk nem volt ezen az összecsapáson. Hamar eljött hát a BL-búcsú.

Viszont az Európa-liga selejtezőben egy kört sikerült menni, a ciprusi Anorthosis Famagusta ellen otthon nagyarányú győzelmet arattak (3-0), a visszavágóra így már tartalékolhattak, belefért az is, hogy 2-1-re kikaptak.

Az Admiral Bundesliga zajlik már, így körülnézünk ott is, mi a helyzet. Nyilván most csak a Rapidra koncentrálva. Fogalmazzunk úgy, hogy nem túl rózsás a helyzet. Eddig négy forduló ment le, a Rapid pedig a csalódást keltő 10. pozíciót foglalja el. A nyitómeccsükön vereséget szenvedtek a Hartbergtől, majd döntetlent játszottak LASK Linz-cel. Ezt egy megnyugtató 3-0-s siker követte a Wolfsberger ellen, ám a gödörből nem sikerült végérvényesen kimászni, újabb vereség következett a hétvégén, most az Altach együttese verte őket 2-1-re.

Öt gólt lőttek, ugyanennyit kaptak. Miközben a Salzburg veretlen, a Sturm Graz pedig három meccset nyert zsinórban…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zorja Luhanszk

Újabb csapattal ismerkedünk meg, olyan ez, mint egy gólyahét az egyetemen, folyamatosan új arcok csatlakoznak, és szépen lassan mindenkivel összebarátkozunk. Az ukrán együttes – ahogy a bevezetőben már említettem – a legutóbbi két idényben is megkaparintotta a harmadik helyet, ami mindenképp előrelépés, azelőtt is a felsőház tagjainak mondhatták magukat, de általában be kellett érniük az 5-6. helyekkel.

Tavalyelőtt az Európa-ligában még nem sikerült a bravúr és a csoportkör, tavaly viszont már igen. Egy olyan csoportba kerültek, ahol még a Leicester, a Braga és az AEK Athén szerepelt. A görögöket tudták előzni, két győzelemmel és négy vereséggel hullottak ki.

Idén újra megpróbálhatják.

Viktor Skrypnyk vezetőedző a szünetben nagy változtatásokat nem eszközölt, pár ingyenes igazolással frissített, de ugyanígy ingyen hagyták el jó páran a csapatot. Joel Abu Hanna (Legia Varsó) és Anderjs Ciganiks (DAC) távozása érinthette érzékenyebben őket, Nikola Vasilj, Volodymyr Bilotserkovets és Sergy Gryn távozott még.

Az újak közül izgalmas transzfer lehet a brazil Cristian, valamint Sergiy Buletsa, de Skrypnyk próbált a védelmen is csiszolni, leigazolták Igor Snurnitsynt, Akhmed Alibekovot és Maksym Imerekovot.

Az Európa-ligában az ukrán harmadik az utolsó körbe szállt be, így hát kénytelenek vagyunk megállapítani a formájukat a bajnoki teljesítményük alapján.

Egy az egyben ugyanazt hozták, mint ellenfelük: Két vereség, egy döntetlen és egy győzelem. A vereségeknél a Dinamo Kijev elleni bocsánatos, az Olekszandriját illett volna megfogni, viszont arra építhetnek, hogy az Inhulecnek egy ötöst tudtak gurítani.

Összefoglalás

Ha lehet hinni a különböző információ morzsáknak, akkor Viktor Skrypnyk mesternek nincs oka aggodalomra, legalábbis ami a sérülteket illeti. Nem kell hiányzóval számolnia.

Szemben Dietmar Kühbauerrel, aki három játékosára sem számíthat: Filip Stojkovic, Dejan Petrovic betegség miatt, Niklas Hedl sérülés miatt esett ki. Bár előbbi kettő talán már rendbe jött, közel két hete dőltek ágynak.

A két együttes még sosem találkozott egymással, így a múltbéli találkozóikból nem tudunk semmiféle következtetést levonni.

Egyikük sem kezdte jól hazája bajnokságát, a Rapidnak azért a BL-ben meggyűlt a baja a Spartával, de hazai pályán viszonylag stabil teljesítményre képesek. Mondjuk ezen mondatomat a Hartberg elleni vereség alaposan keresztbe húzza.

Óvatosan közelítünk a mérkőzéshez, mert látni még nem láttuk a Zorját idén, csak az eredményeikből tudunk kiindulni.

A gyenge teljesítmény arra sarkall bennünk, hogy gólok terén a sokban higgyünk. Egyszer a Rapid rúgott egy hármast, a Zorja meg egy ötöst, könnyedén lehet, hogy szépen egymásnak rohannak. A bukik szerint erre van nagyobb esély. Az, hogy 2,5 gól felett végeznek most 1.80 a Bet365-ön, az, hogy mindkét együttes betalál meg 1.72.

A mérkőzés tekintetében a hazai pálya miatt gondolnánk a Rapid győzelmére, hiszen játékerőt tekintve mi nem nagyon látunk különbséget. A hazai szurkolók már a Sparta és az Anorthosis ellen is félelmetesen jó hangulatot teremtettek, erre most is számíthatunk.

Szóval, gyorsan foglaljuk össze, mit tudunk: A Rapid Wient gondoljuk erősebb csapatnak, ez megtámogatva a hazai közeggel minket az osztrákok győzelme felé tendál. Bízunk azonban abban, hogy a Zorja nem feltartott kézzel érkezik, és betalálnak mindketten a kapuba. Emellett – harmadik tippként – egy többgólos meccsben bízunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső