RB Leipzig – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 11.
RB Leipzig
Teljesítmény:
D N V D N
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Augusztus 13. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája meccsei sokszor csak apró nüanszokon múlnak, a csütörtök este megrendezésre kerülő RB Leipzig – Atletico Madrid összecsapás pedig ilyen lehet. Bár Gulácsi Péterék együttese jelentősen meggyengült, azért Julian Nagelsmannak még így is vannak lehetőségei a kezdő 11 összeállításakor. De az is tény, hogy nem ők ennek a mérkőzésnek az esélyesei.

Hanem ellenfelük, az Atletico Madrid, aki az előző körben egy frenetikus meccsen ejtette ki a címvédő Liverpoolt. Már mindenki temette Diego Simeone együttesét, de a végig zseniálisan védő Oblak és a csereként beállt Marcos Llorrente vezérletével végül sikerült megfordítaniuk a meccset. Árnyalja a képet, hogy a Matracosok küldöttségének két tagja is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így Sime Vrsaljko és Ángel Correa biztosan nem utazhat és pályára sem léphet. Mielőbbi gyógyulást nekik!

RB Leipzig

Azt mondtam, hogy jelentősen meggyengült a Lipcse, mégis vannak opciók, amivel élhet a fiatal tréner, Julian Nagelsmann. Természetesen Timo Wernerre gondoltam, aki az újrakezdés után már a Chelsea-hez igazolt és bejelentette: Nem fog részt venni a Portugáliában rendezendő nyolcas döntőn, mert szeretne minél hamarabb beilleszkedni új csapatában, szeretné minél hamarabb otthonosan érezni magát.

Valahol érthető a csatár döntése, viszont jól kiszúrt azzal a csapattal, amelynél klasszis támadóvá vált és aki nem gördített akadályt a távozása elé sem. Ez szimplán egy magánvélemény volt, nem feltétlenül szükséges egyetérteni velem.

És aki még nagyon fog hiányozni a csapatból, az Marcel Sabitzer, az osztrák mindenes, aki a Bundesliga egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát. Az ő szereplésére még van esély, egymásnak ellentmondanak a különböző hírforrások.

Tetézzük még egy kicsit a problémákat: Youssuf Poulsen is sérült, így Nagelsmannak az Ademola, Schick és Forsberg trióból kell megtalálnia azt, aki gólt, gólokat szerezhet a stabil Atletico védelem ellen. Erősen kétlem, hogy két támadóval lépnek pályára, a legvalószínűbb az, hogy Schick lesz az egyedüli ék, mögötte szerepet kaphat Forsberg is, egyfajta hamis kilencesként.

Jó hír viszont, hogy Upamecano hosszabított, egy gonddal kevesebb a csapatnak…

Egymás elleni meccseik

Ahogy az Atalanta és a PSG, úgy a Leipzig és az Atletico Madrid sem csaptak még össze, ez nem meglepetés, a Lipcse egészen fiatal csapat és soha nem jutott ilyen messze a Bajnokok Ligájában.

Atletico Madrid

A fővárosi alakulat egy nappal később érkezik Portugáliába, hiszen rájuk még vár jó pár teszt, hogy eldőljön: Senki sem fertőzött, mindenki utazhat. Correa és Vrsaljko kiesése sajnálatos, ráadásul az egész találkozó lebonyolítása veszélybe kerül. Ezzel a Lipcse járna jól, de gondolom, ők sem szeretnének így továbbjutni. Hiszen az UEFA által írt rögtönzött szabálykönyvben az szerepel, hogy 13 egészséges játékos esetén megrendezhető a találkozó. De ez a szabály csak jövőre lép életbe.

Mindenkinek az az érdeke, hogy ne kelljen újból leállni, halasztgatni, mert az sok klubot gyakorlatilag ellehetetlenít.

Térjünk rá az Atleticora, amely az egyik legjobb védelemmel és középpályával rendelkezik, csatársoruk azonban nem villogott ebben az idényben. Sem Diego Costa, sem Alvaro Morata nem villogott az idén. Mindent elmond a csatárok teljesítményéről, hogy a csapat házi gólkirálya 12 találatot jegyzett.

Az viszont zicher, hogy övék a világ jelenlegi egyik legjobb kapusa, Jan Oblak a Zamora-díjról épphogy lemaradt (a legkevesebb kapott gólért jár a díj a La Ligában), de azt Thibaut Courtois elorozta előle.

A védelem továbbra is pazar, Diego Godin és Lucas Hernández távozása után is maradt muníció ebben a csapatrészben. Nem hiába az egyik legfőbb célpontja Frank Lampardnak José Maria Jimenez, az uruguayi belső védő.

Középen pedig még mindig ott van Thomas Partey, Koke, Saúl, vagy épp Marcos Llorrente. Vitoloról, Lemarról pedig még nem is beszéltünk.

Szóval bombaerős ez az Atleti…

Összefoglalás

Sokkal erősebb, mint az RB Leipzig, de lehetséges, hogy én tévedek óriásit. Számukra most a csapatépítés, a gárda újbóli megerősítése a cél, hiszen Werneren kívül még lesznek távozóik, ez szinte biztos.

Lehet, hogy rosszul látom a dolgokat, de jelenleg hatalmas különbséget látok a két gárda között és úgy érzem, ennek ki kell jönnie a mérkőzésen is. Ne feledjük, továbbra is egy meccsen dőlnek el a mérkőzések, így egy talált gól is rengeteget érhet, de ezt az Atleti reteszt nem lesz könnyű feltörni, pláne úgy, hogy a csapat legjobb gólvágója már távozott.

Azzal semmire nem megy a Lipcse, ha beállnak védekezni és ki akarják bekkelni a 90 + 30 percet. Erre nem számíthatnak, mert előbb vagy utóbb az Atletico be fog találni, akkor pedig vége a dalnak.

Nem számítok sok gólra, senki nem akar mindent kiadni a negyeddöntőben, ideális esetben vár még rájuk két mérkőzés elég rövid időn belül.

Az under 2,5 így jó opció, egy 1-0, 2-0 reális eredmény lehet, de én jobbnak látom, ha simán az Atletico győzelmére teszek, benne lehet egy komolyabb bukta is lipcsei részről.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső