RB Leipzig – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 08.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N N V N
  • Red Bull Arena
  • Február 12. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lehet, az izgalmas meccseket kellett volna utolsónak hagynom, mert ez az RB Leipzig – Augsburg elég simának tűnik első ránézésre. De azért fantázia van benne, egy kis kiegészítőnek is jó lehet akár, de ha a jobban beleássuk magunkat, azért találunk itt finomságokat, amire fogadhatunk.

A Bundesliga mezőnyében úgy tűnik, hogy a Lipcse marad az egyetlen, akinek van valamennyi sansza befogni a Bayern Münchent. Nem sok, egyáltalán nem sok, már most hétpontos hátrányban vannak a bajorokkal szemben, de úgy tűnik, hogy a Leverkusent és a Dortmundot idénre elvesztettük, a Gladbach tavaly futott egy jó szezont, de most a középmezőnyben vannak… Más meg nagyon nincs. Wolfsburg? Ki tudja?

Az Augsburg pedig hozza a szokásos játékát, hozza azt, amit nagyjából mindenki vár tőlük. Egy kicsit talán gyengébben, mint ahogy számítottunk rá. Elég csak megnézni, az utolsó öt bajnokijukból négyet elbuktak, csúsznak hátrafelé.

A Leipzig győzelme kb. 1.2-1.3-as oddsot ér. Nézzünk valami jobbat!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Schalke 04 – RB Leipzig

Folyamatosan várják a csodát a gelsenkircheniek, minden fordulónak úgy futnak neki, hogy „na, majd most”. A Leipzig ellen nem jött össze. Sokáig 1-0 volt csak a meccs – amiből bármi lehetett volna -, aztán Marcel Sabitzer és Willi Orban gondoskodott a nyugodt hajráról.

A vendégek fölénye nyomasztó volt a találkozón, ezúttal Hoppe-ék nem tudtak olyan veszélyesek lenni, mint a Werder Bremen ellen.

Mukiele nagy hibáját meg kell említenem, mert majdnem ráfázott a Lipcse. Hátul passzolgattak a vendégek, Mukiele viszont addig várt, amíg Mark Uth elvette tőle a labdát. Talán kicsit elhamarkodott döntés volt a támadó részéről, hogy egyből kapura lőtt, de valahol logikus is, mert Gulácsi akkor igyekezett vissza a kapujába. Végül a válogatott hálóőr látványosan megfogta a labdát.

Fahrmann, a Schalke kapusa is főszerepben volt, Dani Olmo lövését védte nagy bravúrral. Az első félidőben összesen háromszor tették próbára, ebből kétszer állta a sarat, de harmadszor kapitulálni kényszerült. A félidő hosszabbításában Nkunku végzett el egy szögletet, amire Nordi Mukiele emelkedett, és a szünetre így előnnyel mehetett Julian Nagelsmann együttese.

Még nagyobb nyomás nehezedett a hazaiakra a második félidőben, itt már tényleg a félpályát is alig lépték át, az meg csodaszámba ment, ha kapu felé lőttek.

A Leipzig viszont szintet lépett, és mentek tovább a meccs lezárásáért. Erre viszont a 73. percig kellett várni, ekkor kapott jó labdát Marcel Sabitzer Dani Olmótól.

Külön öröm, hogy a végén a mi védőnk, Willi Orban is betalált, hasonlóan Mukieléhez, egy szöglet után bólintott Fahrmann kapujába.

Sima lett, egyre közelebb a kieséshez a Schalke…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.22.Német Kupa
augsburg
0:3
leipzig
Német Kupa
2020.10.17.Bundesliga
augsburg
0:2
leipzig
Bundesliga
2020.06.27.Bundesliga
augsburg
1:2
leipzig
Bundesliga
2019.12.21.Bundesliga
leipzig
3:1
augsburg
Bundesliga
2019.04.02.Német Kupa
augsburg
1:2
leipzig
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Wolfsburg

Négyszer zörgették meg a vendégek az Augsburg hálóját, a végeredmény mégis csak 2-0 lett. Így is kényelmes győzelmet arattak Weghorsték, ahogy arra számítani lehetett.

Egy találat esett az első félidőben, ezt – természetesen – Wout Weghorst szerezte, miután Yannick Gerhardt ugratta ki őt a leshatáron, a holland pedig elegánsan emelte át a kifutó Gikiewiczet.

A hazaiak csak egyszer, Caliguri révén voltak veszélyesek, ezt a lövést magabiztosan ölelte magához Casteels.

A második félidő nagyjából Bakuról szólt, a Mainz egykori középpályása előbb rúgott egy lesgólt, majd öt perccel később egy szabályos találattal növelte a vendégek előnyét (és állította be a végeredményt), aztán jött egy újabb lesgól. Mesterhármas helyett így meg kellett elégednie egyetlen góllal, de nem hiszem, hogy nagyon szomorkodott volna a lefújás után, hiszen a csapata nagyon magabiztosan hozta el a három pontot Augsburgból.

Összefoglalás

Elég valószínű, hogy a Leipzig a találkozó végén újabb három ponttal lesz gazdagabb, minden jel erre utal. Szörnyű a vendégek formája, a Wolfsburg nagyon simán gázolt át rajtuk, Gulácsiék otthon játszanak, mi kell még? Elárulom, semmi.

Korábbi találkozóik is úgy alakultak, ahogy Gulácsiék akarták, az utolsó négy meccsüket egyaránt ők nyerték.

Nem is csoda, hogy ennyire alacsony az odds, de mi van, ha a gólokra fogadunk? Hiszen a Lipcse ebből a szempontból is jó formában van, legutóbbi három találkozójukon összesen nyolc gólt szereztek, ez majdnem hármas átlag.

Abban nem bízom, hogy a BuLi egyik legjobb védelmének ez a mostani Augsburg be tud találni, így akár az is jó opció lehet, hogy csak az egyik fél szerez gólt. Nagyon meglepnének a felek, ha ez mégis sikerülne a vendégeknek.

Ami pedig az over/under kérdést illeti. Lassan teljes lesz Julian Nagelsmann csapata, bár Forsberg, Laimer hiányozhat, és még mindig nagyon várjuk Szoboszlai Dominik bemutatkozását.

Elnézve a hazai meccseit a Lipcsének, egyáltalán nem tuti, hogy 2,5 gólnál több esik, de ez most abból a szempontból más, hogy a hazaiak kezdenek magukra találni, míg az Augsburg egyértelműen gödörben van. Így talán mégis előfordulhat egy sokgólos meccs.

Úgyhogy én erre tippelek, az is tetszik, hogy csak a Leipzig szerez gólt (vagy még ők sem). Ez mindig veszélyes terep, bármikor lehet egy gólt találni, de aki mer, az nyer…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső