RB Leipzig – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 31.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N D V N N
  • Red Bull Arena
  • április 03. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túlzás azt mondani, hogy akár már a hétvégén eldőlhet, hogy ki a Bundesliga legjobbja? Hogy ki lesz a bajnok? Szerintünk nem! Négypontos előnnyel utazik Lipcsébe a Bayern München, és szombaton este ez akár hétpontosra is duzzadhat. Vagy akár elolvashat, és akkor egy nagyon izgalmas hajrá elé nézünk, mert egy pont olyan mint „egy sör”. Egy sör nem sör… Tudjátok…

Szóval RB Leipzig – Bayern München, azaz a második helyezett az első ellen. A címvédő ellen. A Bajnokok Ligája és a Bundesliga címvédője ellen. Konkrétan a világ legjobb csapata ellen.

Tavaly hasonló szituáció volt, akkor a Dortmund és a Bayern München mérkőzött meg egymással és mindenki úgy volt vele, ha nyernek a sárga-feketék, akkor izgi lesz a befejezés, ha nem, akkor eldőlt a bajnoki cím.

Nos, ez most megismétlődik, mi pedig ott leszünk, hogy a lehető legjobb tippel segítsünk benneteket. Na meg persze saját magunkat is.

Kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arminia Bielefeld – RB Leipzig

Az újonc Bielefeld az ezt megelőző körben a Bayern Leverkusen ellen nyert 2-1-re, a találkozó hősei közé pedig oda tartozott – a japán srácokon kívül – Stefan Ortega, a kiscsapat kapusa is. Elképesztő bravúrokat mutatott be, és az egész mezőny egyik legjobbjának tartják. Joggal.

Itt is egy hatalmas bravúrral indított, Christopher Nkunku éles szögből leadott lövésébe ért bele épphogy, de pont elég volt ahhoz, hogy a labda a kapufa érintésével elhagyja a játékteret.

Előtte Marcel Halstenberg okozott veszélyt, de az ő fejese fölé szállt. Összesen hatszor találták el a kaput a vendégek, azonban Ortega minden egyes alkalommal a helyén volt.

Gulácsi Péternek ezzel szemben nem volt dolga az első félidőben, sőt a másodikban sem, a hazaiak egyetlen alkalommal sem találták el a kaput.

Ami az első játékrészben nem sikerült, az közvetlenül a második elején igen: Dani Olmo osztotta ki nyolcadik gólpasszát, tökéletesen tálalt Marcel Sabitzer elé, az osztráknak csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Ettől függetlenül nem álltak le a vendégek, Nkunku és Ortega második menetét is a latinos nevű német hálóőr nyerte, pedig ez is hatalmas lehetőség volt, és így a védés is hatalmasnak mondható.

A Bielefeld legveszélyesebb akciója egy kontra volt, aminek a végén Fabian Klos kissé elhamarkodottan csavart kapura, de csúnyán eltévesztette a célpontot.

Kissé csalóka a végeredmény, a Leipzig kontrollálta a mérkőzést és teljesen megérdemelten nyert.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Bundesliga
bayern münchen
3:3
leipzig
Bundesliga
2020.02.09.Bundesliga
bayern münchen
0:0
leipzig
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
leipzig
1:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.05.25.Német Kupa
leipzig
0:3
bayern münchen
Német Kupa
2019.05.11.Bundesliga
leipzig
0:0
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – VfB Stuttgart

A Bayern München az idei szezon másik újoncával, a meglehetősen jól szereplő Stuttgarttal nézett farkasszemet, akik egyébként kifejezetten erősek idegenben. Hát, ezúttal még úgy sem tudtak dominálni, hogy a bajorok elég korán megfogyatkoztak. A 12. percben Alphonso Davies, a villámléptű kanadai balbekk jutott a kiállítás sorsára, miután Endo sípcsontját talpalta telibe. Egyből jelezte, tudja és elismeri a bűnösségét – szimplán elkésett egyébként -, a bíró teljes joggal küldte az öltözőbe a Bayern játékosát.

Dörzsölték a tenyerüket Lipcsében, de a pályán nem pontosan az történt, amit mindenki várt. Mintha a Stuttgartból állítottak volna ki valakit.

A 23. percben már 3-0 volt az eredmény, ami egészen elképesztő, tekintve, hogy a vendégek eggyel többen voltak a pályán. Robert Lewandowski nyitotta a gólok sorát a 17. percben, aztán egy szemet kápráztató akció végén Serge Gnabry talált be, egy perccel később pedig ismét jött a lengyel gólgép.

Nem volt vége még a gólzápornak, a góllövőlista első helyezettje ismét lecsapott a 39. percben. Nem hiába hívják már egyszerűen csak úgy, hogy Robert Lewangoalski.

Döbbenet, hogy mennyire erős ez a bajor csapat, még emberhátrányban is négyet tudtak vágni az amúgy egyáltalán nem gyenge Stuttgartnak.

A második félidő már csak formaság volt, és a Stuttgart egész egyszerűen nem tudott még csak közelebb lépni sem az ellenfélhez.

A bajnoki cím tekintetében semleges vagyok, de egy dolgot nagyon szeretnék: Hogy Lewandowski érje el a 40 gólt, amiről korábban azt mondták, hogy elérhetetlen, és ami egy bizonyos Gerd Müllernek sikerült. Megérdemelné a lengyel…

Összefoglalás

Azóta kiderült, a lengyel támadó sérülése a vártnál súlyosabb. A térdében a szalagok meghúzódtak, felépülése legalább egy hónapot vesz majd igénybe. Így a lehető legrosszabb pillanatban esett ki, és már látom lelki szemeim előtt, ahogy újra fellángol a vita a klubok és a szövetségek között a játékosok sérülése miatt… Bár ez inkább a barátságos meccseknél szokott megtörténni, ha akkor megsérül valaki, de higgyétek el, lesz majd egy kis szurka-piszka.

Lewán kívül Corentin Tolisso sem léphet pályára, valamint Douglas Costa sem, Alphonso Davies pedig az eltiltását fogja tölteni. Azt gondolhatnánk, hogy ebben az esetben majd egy tartalékos Bayernt láthatunk, de… Nem, nem gondolnám. Davies helyett ott van Lucas Hernández, aki mostanság belső védőt szokott játszani, de eredeti posztját tekintve balbekk. Középen az Alaba – Boateng – Süle hármasból ketten játszhatnak, Lewát pedig olyasvalaki pótolja majd, aki nem befejező csatár. Coman, Gnabry, Müller vagy Sané.

A hazaiaknál Szoboszlai Dominik és Angelino fog hiányozni, Marcel Halstenberg pedig karanténban, meglátjuk, hogy játszhat-e…

Ősszel 3-3-at játszottak a csapatok, de az ezt megelőző három meccsük mindegyike döntetlennel ért véget.

Emlékszem, tavaly a Dortmund – Bayern meccsen egy picit a hazaiak sikerének szorítottam, de szimplán azért, hogy izgalmas legyen a végkifejlet. És rájuk is fogadtam, mert az volt a logikus döntés. Aztán a Bayerntől kaptam egy pofont.

Eszembe jutott, mert most is így vagyok vele. Egyrészt a Lipcsének drukkolok – az izgalmas finálé miatt, és a magyarok miatt is -, másrészt mikor máskor lehetne megfogni a bajorokat, ha nem most?!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső