RB Leipzig – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N V N D
  • Red Bull Arena
  • Szeptember 11. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lehetetlen olyan fordulót találni Németországban, amikor azt mondhatjuk, hogy egyetlen rangadót sem játszanak a csapatok. Egyszerűen annyi jó csapat van most a Bundesligában, hogy legalább egy meccsre rásüthetjük ezt a jelzőt. A mostani alanyoknál viszont nem kell semmit sütögetni, rangadó ez mindenképpen, mindenféle-fajta trükközés nélkül. Mai utolsó meccsünkön a német bajnokság tavalyi arany-, valamint ezüstérmesének csatájára invitálunk benneteket, holnap este fél héttől rendezik az RB Leipzig – Bayern München találkozót.

Külön pikantériája a találkozónak, hogy visszatér egykori sikerei helyszínére Julian Nagelsmann, aki tavaly még a Lipcsét irányította, nyáron viszont azonnal igent mondott a bajorok hívószavára. Nem csak számára lesz különleges ez a találkozó, Dayot Upamecano és Marcel Sabitzer is Gulácsiék társa volt, az osztrák az átigazolás utolsó napján váltott klubot.

Zajlik az élet Lipcsében is, meg kellett találni Sabitzer utódját, aki a jövőben majd a csapatkapitányi karszalagot viselheti. Az új cséká neve mostantól Gulácsi Péter, egyik helyettese pedig Orbán Willi lett.

Lássuk, a Lipcse ezúttal meg tudja-e fogni a Bayern Münchent, vagy most végre Julian Nagelsmann örülhet?!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – RB Leipzig: 1-0

G.: Roussillon

Elszenvedte második vereségét az RB Leipzig, ami már csak azért is kellemetlen, mert eddig három forduló ment le a Bundesligából. Az évadnyitón a Mainz együttese verte őket, most pedig a Wolfsburg. A magyarok közül Gulácsi Péter és Orbán Willi végigjátszották a mérkőzést, Szoboszlai Dominikot az 68. percben kapta le a pályáról Jesse Marsch.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Schlager, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan, Gvardiol – Adams, Haidara – Szoboszlai, Forsberg, Nkunku – Silva

Sok eseményről nem tudunk beszámolni, ami az első félidőt illeti, a Wolfsburg egyetlen egyszer veszélyeztette Gulácsi Péter kapuját, míg Casteels kapusnak kétszer akadt védeni valója. Egy kisszöglet után Bote Baku csavart a tizenhatos sarkáról, a magyar válogatott hálóőre a léc fölé ütötte a lövést.

A másik oldalon Christopher Nkunku próbálkozott, szintén 16 méterről tette próbára az ellenfél kapusát, de ez nem volt jól helyezve, a középre tartó lövést magabiztosan fogta magához Casteels.

A félidő hajrájában Szoboszlai Dominik szabadrúgása után alakult ki a következő lipcsei helyzet, André Silva közeli fejese pattant ki a wolfsburgi kapusról, az ismétlést Mohamed Simakan öt méterről bombázta fölé.

A második félidőben aztán megszületett az első gól, egy baloldali centerezést Gulácsi pont Jérome Roussillon elé paskolt, a védő pedig közel ötven mérkőzés után talált a hálóba.

Nem sokkal később ismét helyzetbe kerültek a hazaiak, Wout Weghorst azonban csúnyán fölé lőtte a ziccert.

A mérkőzés végén Orbán Willi egyenlíthetett volna, egy baloldali szögletnél került helyzetbe a magyar válogatott védő, de a sípcsontjáról mellé/fölé pattant a labda.

Így maradt az 1-0, a Wolfsburg ezáltal továbbra is hibátlan, míg a Lipcse két vereséget gyűjtött már be.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.03.Bundesliga
leipzig
0:1
bayern münchen
Bundesliga
2020.12.05.Bundesliga
bayern münchen
3:3
leipzig
Bundesliga
2020.02.09.Bundesliga
bayern münchen
0:0
leipzig
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
leipzig
1:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.05.25.Német Kupa
leipzig
0:3
bayern münchen
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Hertha BSC: 5-0

G.: Müller, Musiala, Lewandowski (3)

Robert Lewandowski ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, a lengyel támadó nem veszített semmit tudásából, ezúttal a Hertha BSC volt az áldozat. Dárdai Pál együttese a vereség következtében a sereghajtó helyre csúszott vissza, Dárdai pedig fontolgatta, hogy hamarosan már nem ő lesz a csapat edzője. Meglátjuk, ha hamarosan nem tudják elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, akkor bizony ebből edzőváltás lesz…

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Stanisic, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Müller, Goretzka – Lewandowski, Gnabry, Musiala

Hertha BSC:

Schwolow – Zeefuik, Boyata, Stark, Mittelstadt – Tousart, Ascacibar – Lukebakio, Serdar, Jovetic – Selke

Azért arra nem lehetett reális esélyként tekinteni, hogy a fővárosiak pontot tudnak lopni a címvédőtől, de ilyen mértékű vereségre álmukban sem gondoltak a Hertha BSC drukkerei.

Lényegében egy rendkívül sima meccsről van szó, ahol a Bayern München megmutatta, miért uralják ők a Bundesligát.

Hat perc játék után találtak be először, egy gyors támadás végén Alphonso Davies passzolt Thomas Müller elé – a kulcs pedig az volt, hogy Robert Lewandowski átlépte a játékszert -, aki nagyon higgadtan gurított a kapu jobb alsó sarkába.

A 35. percben a helyzet – berlini szempontból – még drámaibb fordulatot vett, Robert Lewandowski ekkor szerezte első gólját, először még csak a kapufát találta el, aztán a kipattanóra is rástartolt, és a nem túl határozott védők között a hálóba fejelt.

Alighogy elkezdődött a második félidő már 3-0 volt az eredmény. Jamal Musiala is feliratkozott a gólszerzők közé, a mindössze 18 esztendős tehetség szépen lőtte ki a hosszút Thomas Müller átadását követően.

Eddig sem volt a helyzet magaslatán a Hertha, de a harmadik gól minden, szó szerint minden kérdést lezárt, csak egyet nem: Mennyivel kapnak ki?

A válasz: Öttel, mert Lewandowski még kétszer köszönt be, ez nagyban köszönhető a társaknak, akik elvégezték a meló nehezebb részét helyette.

Nagyon kétlem, hogy a Bayern Münchent idén meg lehet állítani a német bajnokságban, az eddig lejátszott mérkőzéseik alapján egy újabb sima címvédés következik majd.

Összefoglalás

Elég magas az odds a Bayern München győzelmére, kettő fölött találhatjuk mindegyik fogadóirodánál. És ez nem feltétlenül reális, a Lipcse szörnyű meccseken van túl, a bajorok pedig parádéznak folyamatosan. Végignéztem a sérültek között is, és azt láttam, hogy Alphonso Davies és Thomas Müller csak a hét közepén kezdett tréningezni egy sérülés után, de mindenki más – aki alapember – egészséges. Manuel Neuer is felépült, Benjamin Pavard is, sőt még Lucas Hernández is, aki alkalomadtán pótolhatja is a kanadai sprintert, ha az nem tudja vállalni a játékot.

A Lipcsénél vissza fog térni a kezdőbe Dani Olmo, ami valószínűleg azt is jelenti majd, hogy Szoboszlai Dominik csak a kispadon kezd. Mondjuk a válogatottban mutatott teljesítménye alapján valóban nem élete formájában van a magyar támadó középpályás.

A Leipzignél nem számíthat Jesse Marsch a következő játékosokra: Marcel Halstenberg, Marcelo Saracchi, Angelino és Benjamin Henrichs.

Utóbbi kettő talán játszhat, de… Nem valószínű.

Kérdés, hogy André Silva mikor talál magára új klubjában, mert nagyon kellenének a góljai. A tavalyi bajnokságban Robert Lewandowski mögött csatározott Erling Haalanddal a dobogó második fokáért, idén viszont nagyon beragadt.

A Red Bull Arénában a Bayern München többször tudott nyerni, mint a hazai csapat, ez azért sokat elárul az erőviszonyokról. Érnie kell még a Lipcsének, míg a Bayernben nem állt be gyökeres változás, ez is nagyon sokat számít. Mi most megkockáztatjuk a vendégek győzelmét, holott természetesen szorítunk a Lipcsének a magyarok miatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső