RB Leipzig –Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 05.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N D N N
  • Red Bull Arena
  • Január 09. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön a mai utolsó német tipp, méghozzá a forduló általunk, magyarok által leginkább várt meccsének tippje, az RB Leipzig – Borussia Dortmund találkozóé. Azt hiszem, minden magyar, fociszerető ember tudja, miért írtam ezeket a szavakat, a Lipcsénél már eddig is szerepelt két magyar játékos, Gulácsi Péter és Willi Orban személyében, de ez lesz az első találkozó, ahol pályára léphet Julian Nagelsmann együttesének legújabb igazolása, Szoboszlai Dominik. A 20 millió euróért vásárolt magyar csillag jó benyomást tett a szakmai stábra, így, ha nem is kezdőként, de csereként remélem megmutathatja magát.

Nem csak mi, bizonyára ő is várja a bemutatkozást az új csapatában, ami maradandó élmény is lehet, hiszen pályára léphet egyik jó barátja, Erling Braut Haaland ellen, akivel pár éve még együtt harcoltak a Salzburg sikeréért. Most viszont ellenfelek lesznek, ez ad egy kis pluszt a játékosoknak, és remélhetőleg nekünk is.

Nem is húzom az időt, vessük bele magunkat a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – RB Leipzig

Nincs könnyű dolga annak a csapatnak, aki a Stuttgart ellen szeretne három ponttal gazdagodni. Igaz, a Mercedes-Benz Arena idén nem láthatott hazai győzelmet, a meccset megelőzően négy döntetlent és két vereséget számláltak, az újonc inkább idegenben gyűjtögeti a pontokat.

Ettől függetlenül stabil, masszív és kellemetlen ellenfél Pellegrino Matarazzo együttese, amit ezúttal is bebizonyítottak, Gulácsiék megszenvedtek ellenük.

Az első helyzet a vendégeké volt, egy beadást követően Angelino kapásból tüzelt, Kobel nagyot védett, a labda simán befért volna a jobb alsóba, de a 23 éves kapus odaért.

A 22. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, Stenzel rúgta fel Emil Forsberget, amiért járt a büntető. A sértett lövését Gregor Kobel lábbal a felsőlécre mentette, onnan meg a mezőnybe vágódott a labda.

A meccs egyetlen gólja a 67. percben esett, ekkor Dani Olmo közelről mattolta a fantasztikusan védő Kobelt, a lábai között juttatta a gólvonal mögé a labdát a spanyol szélső.

Gulácsi Pétert is emeljük ki, akinek sok dolga nem akadt ezen a találkozón, de amikor igen, azt becsülettel – vagy használjuk inkább a bravúr szót – végezte. Gondolok itt most Waldemar Anton ziccerére, amibe a magyar válogatott kapusa belevetődött, megmentve ezzel csapatát a góltól.

Azonban elfogultság ide vagy oda, a meccs embere inkább a másik kapus, Gregor Kobel volt, aki számtalan bravúrt mutatott be, a legvégén még Sorloth fejesét is kitolta. Csak miatta nem lett nagyobb különbségű a lipcseiek győzelme, akik továbbra is tapadnak a Bayern Münchenre.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.20.Bundesliga
leipzig
0:2
dortmund
Bundesliga
2019.12.17.Bundesliga
dortmund
3:3
leipzig
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
leipzig
0:1
dortmund
Bundesliga
2018.08.26.Bundesliga
dortmund
4:1
leipzig
Bundesliga
2018.03.03.Bundesliga
leipzig
1:1
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Wolfsburg

Eddig csak egy csapat – a Bayern München – tudta megverni a Wolfsburg együttesét, most pedig Wout Weghorsték elszenvedték a második vereségüket. Kellett is ez a siker a Borussia Dortmundnak, kissé megrekedtek, elszenvedtek egy nagy vereséget a Stuttgarttól, ami Lucien Favre munkájába került, az idény hátralévő részében Edin Terzic, Favre segítője fogja vinni a csapatot.

Az első lehetőséget a vendégek alakították ki, nem is kis helyzet volt, de Gerhardt lövésébe Mats Hummels lábbal még bele tudott érni, így a labda elkerülte a kaput.

A másik oldalon a visszatérő Erling Haaland kétszer is gólt rúghatott volna, az első lövését Brooks blokkolta, másodszor pedig Casteels védte. A második lövés után amúgy Jadon Sanchohoz került a kipattanó, de az angol nagy helyzetben, szinte üres kapura mellé lőtt.

Marco Reus szabadrúgását is megemlíthetjük az első félidőből, bár annyira nem ment sarokra, de azért Casteelsnek vetődnie kellett, hogy hárítani tudjon.

A második félidő elején Erling Haaland került újra helyzetbe, de ezúttal is Casteels állta útját, ez volt talán a mérkőzés legnagyobb védése.

Végül a jég a 66. percben tört meg, Jadon Sancho szögletét a felhúzódó Manuel Akanji fejelte be a kapuba. Hiába védett remekül a Wolfsburg belga hálóőre, itt ő is tehetetlen volt.

A második hazai gól már a hosszabbításban esett, amikor a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, így hátul szinte senki nem maradt. Jadon Sancho a saját térfeléről indult, megverte az egyetlen védőt, aki szerelhette volna, majd higgadtan a bal alsóba gurított.

Mint egy falat kenyér, annyira kellett ez a három pont a Dortmundnak.

Összefoglalás

Jaj, hát ez nagyon izgalmas lesz. Egyrészt nagyon kíváncsi vagyok, Szoboszlai pályára lép-e, de ha nem, akkor is lesz miért izgulnunk.

Willi Orban is visszajátszotta magát a kezdőbe, ez jó hír, Gulácsinál viszont alap, hogy ő alap. Értitek… Még a Bundesliga álomcsapatába is beválasztották nemrég, és tudjuk, milyen kapusok szerepelnek a német bajnokságban. Manuel Neuer, Yann Sommer, Roman Bürki, Keol Casteels, Lukas Hradecky… Hogy csak a számomra legjobbakat említsem.

És hogy mi várható a meccsen? Szerintem hatalmas csata, kevés góllal. Mindig belefutok abba a hibába, ha két jó támadókkal rendelkező gárda csap össze, akkor készpénznek veszem a sok gólt. Pedig ilyenkor a hangsúly inkább a védekezésen van, a legjobbakat megfogni, ezen múlik minden.

Haaland visszatérése jó hír a Dortmundnak, rossz a Lipcsének, rá nagyon kell figyelni, a Wolfsburg sem tudta tartani a norvégot, csak Casteels-en múlt, hogy nem szerzett gólt.

Az esetek többségében tehát kevés gólos meccseket játszanak, de a közelmúltban előfordult egy 4-1-es dortmundi győzelem, és egy 3-3-as döntetlen is. Ezt csak kiegészítésképp írtam.

Nem fog egyik csapat sem fejjel a falnak rohanni, legalábbis véleményem szerint. Így az az észszerű, ha arra fogadok, hogy 2,5-nél kevesebb gól esik ezen a meccsen. Ha pedig a végeredményt kellene megtippelnem, hát, gondban lennék, de talán a forma alapján hazai sikerre számítanék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső