RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 09.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V V N V
  • Red Bull Arena
  • December 10. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szoboszlaiék megcsinálták! Azzal, hogy a Club Brugge nem tudott pontot szerezni Párizsban tudjuk, hogy egy vereséggel is tovább mentek volna az Európa-ligába, de mennyivel jobban hangzik, hogy közben hazai pályán legyőzték a Manchester Cityt! És külön öröm, hogy a németek első gólját épp Szoboszlai Dominik lőtte, akit mostanában elég sokat bántottak, legutóbb épp azt taglalták különböző fórumokon és Facebook csoportokban, hogy Jesse Marsch távozásával elindul a lejtőn lefelé, az amerikai volt ugyebár a Salzburgnál is az edzője. Egyelőre a magyar irányító erre rácáfol. Maradjon is így!

Az edzőváltás, valamint a hétközi győzelem erőt kell, hogy adjon az együttesnek, így hát a Gladbach elleni győzelem már-már kötelezőnek mondható. Nem csak az imént említett okokból kifolyólag, hanem azért, mert a Borussia Mönchengladbach együttese beleszaladt egy ritka kínos eredménybe, a Freiburg verte meg őket. Méghozzá nem kicsit, hatot gurítottak Yann Sommer kapujába. A Borussia Parkban. Ez valóban rendkívül kínos, a mérkőzésről írt összefoglalónkat lentebb olvashatjátok majd.

Meg kell kezdenie a zárkózást a Lipcsének, mert így ebből jövőre se BL, sem pedig EL nem lesz. Most a 11. helyen állnak, három bajnoki vereség után kell villantaniuk valamit.

Szerintünk menni fog. Jöjjön az RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – RB Leipzig: 2-1

G.: Awoniyi, Baumgartl ill. Nkunku

Erre a tippünkre különösen büszkék vagyunk, sikerült eltalálni, hogy a gyengélkedő lipcseiek nem fognak tudni pontot szerezni az Union Berlin otthonában. 3.60-as szorzó volt a fővárosiak győzelmére, bízom benne, hogy nem csak mi tettük meg ezt a kimenetelt. Azóta már tudjuk, Jesse Marschot a vereség után menesztették, a feladatot ideiglenesen Achim Beierlorzer látja el, de már képben van az utód, Domenico Tedescot nézték ki a vezetők, aki korábban a Szpartak Moszkvát irányította.

A kezdők:

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Ryerson, Kruse, Khedira, Promel, Giesselmann – Becker, Awoniyi

RB Leipzig:

Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Gvardiol – Henrichs, Laimer, Adams, Angelino – Nkunku, Szoboszlai – A. Silva

A lipcseiek kispadján ezúttal nem Marsch, és nem is Beierlorzer foglalt helyet, hanem a mester asszisztense, Marco Kurth. Azonban teljesen mindegy, ki ül a kispadon, ha a játékosok a pályán elalszanak. Így történt ez a találkozó hatodik percében, amikor egy kisszöglet után Ryerson adott be középre, Baumgartl lefejelte a labdát, Taiwo Awoniyi pedig közelről pöccintett a hálóba.

A góltól a hazaiak megbátorodtak, a vendégek pedig kissé összeestek. Ennek eredményeképp pár perccel a találat után ismét százszázalékos ziccerbe kerültek a berliniek, egy jobboldali passz tökéletes volt Sheraldo Becker számára, a csatár azonban lyukat rúgott. Nem volt még vége a veszélynek, mert a hosszún érkezett Max Kruse, de annyira hirtelen érte őt Becker luftja, hogy végül csak kapu mellé tudott lőni.

A 13. percben váratlanul egyenlített a Leipzig, egy jókora Luthe hibát követően. Szoboszlai Dominik passzolt Christopher Nkunkuhoz, a támadó jó 25-ről vállalkozott lövésre, ami pont a kapus előtt pattant meg, így a portás bevédte a kísérletet, 1-1.

A második félidőben ismét egy szöglet okozta a vendégek vesztét: Az 57. percben a sarokrúgást laposan küldték középre, Max Kruse lövése megpattant egy lipcsei védőn, az ott sertepertélő Timo Baumgartl pedig közelről a hálóba lőtt. Gulácsinak nem volt esélye védeni, ő már Kruse lövésére elvetődött…

Később elhúzhattak volna 3-1-re, Kevin Behrens fejesét azonban hihetetlen bravúrral védte Gulácsi Péter.

A Lipcse elkeseredett küzdelmet folytatott a vereség elkerülése érdekében, ám kevés lehetőségeik kimaradtak, a hosszabbításban Nico Giesselmann mentette meg csapatát a góltól, Brian Brobbey lövésébe lépett bele a védő, így maradt a 2-1. Épp ahogy mi jósoltuk.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.27.Bundesliga
leipzig
3:2
gladbach
Bundesliga
2020.10.31.Bundesliga
gladbach
1:0
leipzig
Bundesliga
2020.02.01.Bundesliga
leipzig
2:2
gladbach
Bundesliga
2019.08.30.Bundesliga
gladbach
1:3
leipzig
Bundesliga
2019.04.20.Bundesliga
gladbach
1:2
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Freiburg: 0-6

G.: Eggestein, Schade, Lienhart, Höfler, Höler, Schlotterbeck

Jól látjátok, nem elírás, a Borussia Parkban hat gólt kapott Adi Hütter együttese, nem mostanában verték meg így, legkomolyabb hazai vereségüket 1965/66-ban szenvedték el, akkor a Werder Bremen 7-0-ra tudott nyerni a Gladbach otthonában. Sallai Roland nem volt ott a góloknál, csak a második félidőben állt be, amikor a végeredmény már kialakult.

A kezdők:

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Ginter, Elvedi, Bensebaini – Lainer, Zakaria, Koné, Scally – Hofmann – Thuram, Plea

Freiburg:

Flekken – Kübler, Lienhart, Schlotterbeck, Günter – Schade, Eggestein, Höfler, Grifo – Höler – Demirovic

A meccs valószínűleg ott ment el, hogy a Gladbach az első öt percben két gólt is kapott. Ez alaposan meg tudja zavarni a fejeket, a végeredményből látszik, hogy mennyire.

Bekezdtek a vendégek, a második percben Kevin Schade passzát Maximilian Eggestein 11 méterről lőtte a jobb alsóba. A Freiburg nem állt le, és három perccel később a gólpasszt kiosztó Schade maga is kapuba talált: Christian Günter beadását fejelte be a kapu bal oldalába. Yann Sommer tajtékzott, a freiburgiak pedig ünnepeltek. Egyébiránt jegyezzük meg Kevin Schade nevét, aki idén robbant be Christian Streich csapatába, a saját nevelés már 11 alkalommal játszott a BuLi-ban, kétségtelenül ez volt a legjobb meccse.

Nem kellett sokat várni az újabb vendégtalálatra: A 12. percben egy szélről beívelt szabadrúgás mindenki előtt elszállt, Yann Sommer reflexből még ki tudta ütni a labdát, azonban pont az érkező Philipp Lienhart elé, az osztráknak annyi dolga volt, hogy körülbelül öt méterről a kapuba lőjön. Sikerült neki, 0-3.

Még az első húsz percet sem ütötte el az óra, amikor jött a következő. Ezt most Nicolas Höfler szerezte, Vincenzo Grifo szögletét csúsztatta be a kapuba. Abszolút tarthatatlan volt a Freiburg, a Gladbach pedig láthatóan összezavarodott.

Höfler sem állt meg egy gólnál, a 25. percben az ő passzából volt eredményes Lukas Höler… Kevesebb, mint fél óra alatt ötöt vágtak a Borussia Mönchengladbachnak, erre aztán senki nem számított, pláne, hogy Sallai Roland együttese úgy érkezett a Borussia Parkba, hogy zsinórban három vereséget szenvedtek el.

Jött egy kisebb szünet, de a vendégek még egyszer beköszöntek a félidő vége előtt: A 37. percben egy másik belső védő, Nico Schlotterbeck szintén egy Grifo-szöglet után bólinthatott, 0-6.

A második félidő jóval visszafogottabb volt, itt már a vendégek sem erőltették a támadásokat. Adi Hütter már fél óra után kettőt cserélt, de sem Breel Embolo, sem pedig Patrick Hermann által nem lett veszélyesebb a Gladbach.

Szépen lepörgött az óra, a bíró pedig hármat fújt a sípjába. Sallai Roland egyébként a 61. percben lépett pályára Kevin Schade helyett.

Tökéletes meccset játszott a Freiburg, helyzetkihasználás terén majdhogynem tökéleteset, 8 kaput eltaláló lövésükből 6 végződött góllal…

Összefoglalás

Ha a hétközi Bajnokok Ligája-siker nem spannolja fel a lipcseieket, akkor nem tudom, hogy mi lehet erre képes. 2-1-re legyőzni a Manchester Cityt még úgy is nagy szó, hogy egyébként az angolok számára már nem volt tétje a találkozónak, ők tudták, hogy bármi is lesz az eredmény, az első helyről nem tudnak elmozdulni.

Ami a sérülteket illeti, újra edzésbe állt Orbán Willi és Hugo Novoa, mindketten elkapták a koronavírust, de sikerült átvészelni a betegséget. Játékukra ezen a mérkőzésen nem számítunk.

Két komoly hiányzója van még a csapatnak, Yussuf Poulsen és Dani Olmo. Egyelőre Nkunku, Forsberg és Szoboszlai megfelelően pótolják a spanyolt, de rá azért nagy szükség volna…

Sérült még két balbekk, Marcel Halstenberg és Marcelo Saracchi.

Sérülések terén nem áll rosszul a Borussia, Mamadou Doucouré, Tony Jantschke és Jordan Beyer, azaz három belső védő nem áll Hütter rendelkezésére.

A csapatot bizonyára megviselte a Freiburg elleni vereség, de ezért nem tudjuk hibáztatni őket, kit ne viselne meg egy ekkora zakó…

Véleményünk szerint Lipcsébe sem győzni mennek, egy pontszerzéssel már bőven elégedettek lehetnek.

Amúgy sem tudott még a Gladbach győzni a Red Bull Arénában, és legyen bármekkora gond a Leipzignél, nem most fogják elkezdeni.

Tavaly a hazai pályán játszó csapatok nyertek, ősszel a Mönchengladbach, tavasszal a Leipzig bizonyult jobbnak.

Otthon amúgy sokkal jobb játékot mutatnak André Silváék, idegenben még egyszer sem tudtak három ponttal távozni, olyan csapatok vannak hasonló cipőben, mint a Köln, a VfB Stuttgart, az Augsburg vagy szegény Greuther Fürth, akiknek nemhogy idegenben, még otthon sem sikerült győzni. Ezt a listát csak azért soroltam fel, hogy lássátok, mennyire gyengélkednek most Gulácsi Péterék.

De majd az edzőváltás, illetve a BL-siker helyre rázza őket. Szerintünk ezt a meccset csak a Leipzig nyerheti, nagyon meg lennénk lepődve, ha a Gladbach ilyen gyorsan fel tudna kelni a padlóról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső