RB Leipzig – Düsseldorf: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 15.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N D N D N
  • Red Bull Arena
  • Június 17. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fortuna Düsseldorf
Teljesítmény:
V D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már csak három forduló van hátra a Bundesliga idei kiírásából és még mindig van matematikai esélye az RB Leipzig együttesének, hogy odaérjenek a második helyre. Más kérdés, hogy ez nem annyira reális a Dortmundot látva, de ki tudja, vannak még csodák…

De most nem a Dortmunddal, hanem Gulácsi Péter és Willi Orban csapatával fogunk foglalkozni, akik pénteken könnyed győzelemmel jutottak túl a Hoffenheimen. Ellenfelük pont a Dortmunddal játszott és közel álltak a pontszerzéshez, de aztán jött Haaland…

Lássuk az RB Leipzig – Fortuna Düsseldorf mérkőzés beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – RB Leipzig

Feszülten indult a találkozó, hiszen már az ötödik percben tizenegyest fújt a játékvezető, miután a kapujából kilépő Gulácsi elkaszálta Dabburt. Az esetet azonban megelelőzte Baumgartner kezezése, így némi tanakodás után Welz felülbírálta saját döntését és kifelé ítélt szabadrúgást. Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyire hasznos tud lenni a videóbíró segítsége. Valóban szabálytalanul állították meg Dabburt, de az esetet egy másik szabálytalanság előzte meg, így jogtalan lett volna tizenegyest ítélni.

Három perccel később pedig a Lipcse szerzett vezetést, ilyen a futball. Dani Olmo kapott labdát a tizenhatoson belül és nagyon okosan, ütemtelenül rúgta el a rövid sarokba Baumann mellett. Szép és okos gól volt.

Két perccel később ismételten az ifjú spanyol volt a főszereplő, ugyanazt a sarkot választotta, ezúttal Sabitzer visszafejelt labdáját lőtte el kapásból, Baumann bele tudott érni, de attól még a hálóban landolt a labda.

Tartalmas tíz perc volt, ami nem mondható el a maradék 80-ról. Legalábbis ami a gólokat illeti, mert Dani Olmo dupláján kívül több gól nem született. Ugyan próbálkozott a Hoffenheim a szépítéssel, de Gulácsi Péter eszén nem tudtak túljárni, míg a túloldalon Baumann is bemutatott pár szép védést.

Willi Orban egyébként a kispadról nézte végig az összecsapást.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.14.Bundesliga
düsseldorf
0:3
leipzig
Bundesliga
2019.01.27.Bundesliga
düsseldorf
0:4
leipzig
Bundesliga
2018.09.02.Bundesliga
leipzig
1:1
düsseldorf
Bundesliga
2016.04.11.Bundesliga 2
düsseldorf
1:3
leipzig
Bundesliga 2
2015.10.23.Bundesliga 2
leipzig
2:1
düsseldorf
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund

Lucien Favre együttesének jól megy a kiesőjelölt csapatok ellen (nemrég hatot lőttek a Paderborn csapatának), így joggal remélték a sárga-feketék szurkolói, hogy újabb gólzáport rendeznek kedvenceik. Csalódniuk kellett, utólag még az is örömteli számukra, hogy a három pontot sikerült elhozni.

Úgy is indult a meccs, ahogy az várható volt: Sorra dolgozták ki a lehetőségeket a vendégek, de Hakimi és Brandt sem tudott kapuba találni. A sérüléséből felépülő Haaland csak a padon kezdett, de Jadon Sancho természetesen már a kezdőcsapat tagja volt.

Hiába az angol sztár, csak nem tudták feltörni a Düsseldorf védelmét, pedig ahogy írtam, az esélyük megvolt rá.

A fordulást követően változott a játék képe, a Dortmund lendülete alábbhagyott, míg a hazaiak elkezdtek támadásokat vezetni. Roman Bürkinek egyetlen alkalommal kellett komoly védést bemutatnia, a többi inkább csak lövésecske volt.

Favre már beküldte Haalandot is és Guerreiro góljával a vezetést is megszerezték, de kezezés miatt nem adták meg a gólt végül.

Fokozódott a nyomás a vendégeken, a Düsseldorf pedig még a kapufát is eltalálta, gól azonban továbbra sem volt.

Egészen a hosszabbítás utolsó percéig, amikor a visszatérő Haaland fejjel vette be Kastenmeier kapuját.

Nagyot harcolt a Düsseldorf és sajnálhatják, hogy az utolsó percben nem tudtak kitartani, mert ez az egy pont is sokat számított volna a végelszámolásnál.

Összefoglalás

A tabella alapján sima hazainak kellene lennie, de ennél azért árnyaltabb a kép, pont most bizonyította be a Fortuna, hogy nem adják fel még egy Dortmund-szintű csapat ellen sem.

Hiába nyert a Lipcse, néha-néha náluk is becsúszik egy-egy rossz eredmény, mondhatnánk példának a Paderborn elleni 1-1-et. Hazai pályán hiába csak egyszer kaptak ki, ha ott éktelenkedik mellette 7 döntetlen is, valamint tegyük hozzá, hogy Nagelsmann épp a napokban jelentette ki, hogy már nem épít Timo Wernerre, ezzel is megerősítve azt, hogy a német válogatott csatár távozni fog a nyár folyamán.

Szóval nem olyan egyértelmű hazai ez, a vendégek pedig az életükért fognak küzdeni. Elhúzott a Mainz három pontra és beérte őket a Werder Bremen is, meg kell próbálniuk kihozni a legtöbbet a maradék három fordulóból.

Erre azért sok sansz nem mutatkozik, még akkor sem, ha a Lipcse hajlamos a botlásra. Legutóbbi meccseiket elnézve négyszer kikaptak és egyszer tudtak ikszelni.

Most sem várható más eredmény, Werner ide, botlások oda. Véleményem szerint legalább egy góllal jobb lesz a Leipzig csapata.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső