RB Leipzig – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 24.
RB Leipzig
Teljesítmény:
D V V V N
  • Red Bull Arena
  • Szeptember 25. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Hertha BSC
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már itt is vagyunk, hogy a hétvégi forgatagba fejest ugorva belekezdjünk a mai napba. Mielőtt tegnap egy német tippel elbúcsúztunk volna megemlítettük, hogy ma is lesz miről beszélgetni, és hogy lesznek a mai napon is német tippek. Itt is van az első, az RB Leipzig – Hertha BSC találkozóról fogunk beszélgetni most.

Úgy említettem ezt a találkozót, mint magyar rangadót. A Leipzignél három magyar játékos van, míg a Herthában egy játékos és maga a vezetőedző is magyar származású.

Közös még bennük az, hogy gyengélkedve kezdtek, Dárdaiék három körön keresztül is csak vereséget szenvedtek – még maga a mester is megpendítette a saját távozását -, de aztán jött két újonc és két győzelem.

A Lipcse a nyáron vált meg Julian Nagelsmanntól, a mindössze 33 éves menedzsert a Bayern München csillagászati áron – a hírek szerint 25 millió euróért – vásárolta ki a szerződéséből, az utódja pedig nemes egyszerűséggel beragadt. Jesse Marsch mérlege eddig nem túl impozáns, három vereség, egy döntetlen és egyetlen győzelem.

Az ő szénája sem áll jól, miközben a Bajnokok Ligájában is helyt kéne állni. Mi lesz ebből? A hazaiak számára csak és kizárólag a győzelem elfogadható…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – RB Leipzig: 1-1

G.: Modeste ill. Haidara

Igazán őrült mérkőzést játszott egymással a Köln és a Lipcse, hiszen a végeredmény – mint látjátok – 1-1 lett, de a meccsen összesen öt gól esett. Csak azok épp mind szabálytalan körülmények között születtek. A hazaiak részéről ihletett formában védett Timo Horn, így meg tudta akadályozni a Leipziget, hogy mindhárom egységet elvigye tőlük. Közel jártak a győzelemhez Szoboszlaiék, de ennél sokkal több kell…

A kezdők:

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Skhiri – Ljubicic, Duda, Thielmann – Modeste, Uth

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan, Gvardiol – Nkunku, Haidara, Kampl, Szoboszlai – Silva, Dani Olmo

Kaotikus meccs volt ez a maga minden szépségével, hiszen szépség a káosz közepette is lehet. A Lipcse már öt perc elteltével vezetést szerzett, méghozzá Szoboszlai Dominik góljával, azonban a játékvezető – helyesen – annulálta a találatot les címén. Nem sokkal később a Manchester City ellen mesterhármasig jutó Christopher Nkunku lőtt zúgó kapufát, de ugyanezt elmondhatja magáról Ondrej Duda is, a szlovák válogatotté lett volna a hónap gólja – ebben biztosak vagyunk -, ha lövése egy pár centivel beljebb megy. Duda egy magasan érkező átadást lőtt el kapásból, külsővel, elképesztő találat lett volna. De csak volna… Maradt a 0-0.

Szoboszlainak a meccs 17. percében volt még egy remekbe szabott szabadrúgása, amit Timo Horn védett.

Nagyjából ezzel a legfontosabb jeleneteit az első félidőnek átvettük.

A folytatás első húsz percében is gyűrték egymást a csapatok, aztán a Köln vezetést szerzett. A gólról még lehet, hogy sokáig beszélni fognak, mert elég véleményes körülmények között született. Anthony Modeste szerezte, és egyébként gyönyörű volt, a támadó jobbal bombázott a bal felsőbe, Gulácsi Péternek esélye sem volt. Nem ezzel van a gond. Azzal van, hogyan jutott el hozzá a játékszer.

A Leipzig belső védője, Mohamed Simakan gyakorlatilag gólpasszt adott, mivel előtte Mark Uth – a védő szerint – a lábát találta el, a játékvezető azonban nem fújt a sípjába. Sőt, kiment megnézni videón is az esetet, és aztán a középkör felé mutatott.

Felix Brych később egy tévéadásban elmondta, először ő is szabálytalanságot vélt felfedezni, ám a videón az látszott, hogy először Simakan kezdeményezett, így ez már kontaktnak volt nevezhető. A gólt meg kellett emiatt adnia.

A Leipzig mindent megtett az egyenlítés megszerzéséért, a 71. percben meg is született a várva várt gól: Szoboszlai Dominik szöglete után Amadou Haidara fejelt a felsőlécre, a labda onnan szédült be a gólvonal mögé.

Még akár a győzelem is összejöhetett volna a vendégeknek, Szoboszlai Dominik pedig valóságos hőssé válhatott volna, ám ziccerét Timo Horn szögletre ütötte.

Így a Leipzignek meg kellett elégednie az egy ponttal, ami – mondanunk sem kell – rendkívül csalódást keltő eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Bundesliga
hertha
0:3
leipzig
Bundesliga
2020.10.24.Bundesliga
leipzig
2:1
hertha
Bundesliga
2020.05.27.Bundesliga
leipzig
2:2
hertha
Bundesliga
2019.11.09.Bundesliga
hertha
2:4
leipzig
Bundesliga
2019.03.30.Bundesliga
leipzig
5:0
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Greuther Fürth: 2-1

G.: Ekkelenkamp, Bauer (ög) ill. Hrgota

Ha meleg is volt a helyzet, azért a mérkőzésre szóló tippünk bejött, Dárdai Pál együttese ugyanis hozta a kötelezőt és megnyerte az újonc elleni találkozót. Mi csak ennyit kértünk és vártunk a találkozótól. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen nehéz lesz, de végül a Hertha három ponttal gazdagodott, köszönhetően az új igazolásuknak.

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Stark, Boyata, Dárdai M. – Zeefuik, Boateng, Plattenhardt – Tousart, Serdar – Maolida, Belfodil

Greuther Fürth:

Burchert – Meyenhofer, Bauer, Viergever, Willems – Kallevik Nielsen, Seguin, Griesbeck, Dudziak – Hrgota, Itten

Nem volt egy nagyon eseménydús első félidő a meccsen egy-egy lehetőség volt mindkét oldalon, a Hertháé volt a komolyabb, ezzel kezdünk.

A Bocuhm elleni mérkőzésen két gólt szerző Suat Serdar volt a főszereplő, aki egy labdaszerzés után iramodott meg a kapu felé. Kicselezett minden útjába kerülő Fürth-játékost, majd a tizenhatosra érve lövésre szánta el magát. A csavarás nagyszerű volt, de nem elég pontos, centikkel kerülte el a kapu bal oldalát.

A másik oldalon a nyáron megszerzett Cedric Itten rúghatott volna gólt, ha jól eltalálja a labdát egy kavarodás végén. Nem így történt, így Alexander Schwolownak csak el kellett dőlnie.

A második félidő berlini szempontból nem indult jól, egyáltalán nem. Deyoraiso Zeefuik ugyanis a tizenhatoson belül keverte össze Dudziak lábát a labdával, irtózatos nagyot rúgott a Fürth szélsőjébe, aki persze azonnal fájdalmas arccal esett a földre. A játékvezető mindezt látta, tizenegyest adott, amit Branimir Hrgota higgadtan belőtt.

Pár perccel később Dárdai Pál cserére szánta el magát, pályára küldte új igazolását, akit az Ajaxtól szerződtettek, Jürgen Ekkelenkamp pedig nem is késlekedett, 73 másodperccel később belopta magát a szurkolók szívébe. Dárdai Márton szögletére érkezett tökéletesen, és fejelt a kapu jobb oldalába.

Bő negyedórával később Ekkelenkamp a második gólból is kivette a részét, pedig nem is ért a labdába. A szintén csereként beküldött Marco Richter ívelt be félmagasan egy labdát, becsúszva érkezett a holland, nem érte el a játékszert, de megzavarta mozgásával Maximilian Bauert, aki felszabadítás helyett saját kapujába lőtt.

Nem volt egy diadalmenet, nem fognak évek múlva is sztorizni a szurkolók erről a meccsről, maximum amiatt, hogy ekkor látták először gólt szerezni Ekkelenkampot.

Összefoglalás

Még mindig egy sor sérülttel kell megküzdenie a magyar válogatott egykori kapitányának, ami nyilván nem könnyíti meg a helyzetét. Krzysztof Piatek már közel a visszatéréshez, kelleni is fog a lengyel ebbe a csapatba, mert sem Belfodil, sem pedig Selke nem győzött meg minket. Rune Jarstein még mindig a koronavírus utóhatásaival küzd, Lukas Klünter hetekre kiesett egy műtét miatt, de nem lesz bevethető Myziane Maolida, Dedryck Boyata és Stevan Jovetic sem.

Ekkelenkamp ezek után szinte biztosan a kezdőben lesz Suat Serdarral és Lucas Tousart-ral egyetemben.

A védelemben újra helyet kap majd Dárdai Márton, aki eddig remekül helyt áll, és remélhetőleg idén már le fogja tudni vetkőzni azt, hogy „ő csak az edző fia”.

A másik oldalon reménykedünk abban, hogy három honfitársunk is a kezdőben kap helyet, Szoboszlai gólpasszal vette ki a részét a Köln elleni pontszerzésből. Jesse Marsch olyan szempontból nincs könnyű helyzetben, hogy helyet kéne szorítania Szoboszlainak, Nkunkunkak, Dani Olmonak és Forsbergnek is, de törvényszerű, hogy valaki ki fog maradni.

Nehéz meccs lesz ez mindkét csapat számára, ahol nincs kizárva a meglepetés sem, tekintve, hogy a Leipzig épp nincs csúcsformában. Mi a kimenetelt inkább most kihagynánk, abban viszont majdnem biztosak vagyunk, hogy végül mindkét csapat örülhet legalább egy-egy gólnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső