RB Leipzig – Hoffenheim: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 14.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V N D V
  • Red Bull Arena
  • április 16. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hoffenheim
Teljesítmény:
D V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Három Premier League meccs után azért nézzünk szét másfelé is. Pénteken rendezik az RB Leipzig – Hoffenheim találkozót, szóval induljunk el a germánokhoz a jó tipp reményében. Épp az imént futott be a hír, Szoboszlai Dominik három hét múlva már teljes értékű edzésmunkát végezhet, így még idén láthatjuk őt – remélhetőleg – a Bundesligában, és aztán az Európa Bajnokságon is. Ahogy láthatjuk majd Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is.

Julian Nagelsmann együttese egy kicsit eltávolodott a bajnoki címtől, de azzal, hogy a Bayern München botlott a hétvégén újra felcsillant a remény. A lemaradás öt pont a bajorokkal szemben, de Hansi Flickéket egy sérüléshullám kapta el, ami miatt eléggé megtizedelődtek.

Nem mondom, hogy ez túlságosan sokat számít, csak egy infó…

Igazából a Lipcsének más feladata nincs, mint a hátralévő összes meccsét megnyerni, és közben reménykedni, hogy még lesz Bayern-hiba… Nem rajtuk múlik ez már.

A Hoffenheim tavaly olyan jó pozícióban végzett, hogy helyet nyert az Európa Ligában. Szépen haladtak is, mígnem a Molde hazai pályán kiütötte őket, maradt a bajnokság, ahol viszont nem megy annyira nekik. 12. helyen állnak, utolsó négy meccsükön nem nyertek… Lássuk, milyen fogadással járnánk a legjobban!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Werder Bremen – RB Leipzig

Egy héttel azután, hogy a Bayern München Lipcsében 1-0-ra legyőzte Gulácsiékat idegenbe utaztak, és a Werder Bremen vendégeként arattak fölényes sikert. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a vendégek az első félidőben lefutballozták a vendéglátókat, bő negyedóra alatt hármat hintettek, és hát egyik találatra sem lehetett azt mondani, hogy ez csúnya volt. Mert nem voltak azok.

A legszebb talán az első, Dani Olmo gólja volt: A szélső a levegőben – sarokkal – tette le a labdát Kamplnek, ment a kényszerítő, a spanyol meg elegánsan a hálóba csavart jobbal.

Kilenc perccel később Christian Nkunku jobboldali beadását Alexander Sorloth úgy fejelte a jobb sarokba, hogy fel sem kellett ugrania, egyszerűen rákészült, és teljes testét beletéve bólintott.

Majd a norvég válogatott a félidő végén ismét betalált, ezúttal egy nagyszerű akció végén vállalta magára a befejező szerepét. 45 perc alatt eldőlt a három pont sorsa, de a második félidőben is volt történés:

Előbb a 61. percben Milot Rashica szépített büntetőből – Kampl kezezett -, de a Leipzig nem hagyta, hogy ne az övék legyen az utolsó szó, Marcel Sabitzer alakította ki a 4-1-es végeredményt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Bundesliga
hoffenheim
0:1
leipzig
Bundesliga
2020.06.12.Bundesliga
hoffenheim
0:2
leipzig
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
leipzig
3:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.02.25.Bundesliga
leipzig
1:1
hoffenheim
Bundesliga
2018.10.31.Német Kupa
leipzig
2:0
hoffenheim
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hoffenheim – Bayer Leverkusen

Vannak mérkőzések, amelyekről hosszú-hosszú sorokon keresztül lehet mesélni, mert annyi minden történik, hogy egy novellát össze lehetne hozni belőle. Nos, ez nem az a meccs volt. Nem született gól, ami nem is annyira meglepő, a Bayer Leverkusen tavasszal, a Hoffenheim meg az egész szezonban gyengélkedik.

A legárulkodóbb a statisztika, ami néha lehet csalóka, de most pontosan megmutatta, hogy mi is volt ezen a mérkőzésen: 2, azaz kettő hoffenheimi kapura lövés, ami közül egyik sem talált kaput, míg a túloldalon is csak hét, abból viszont öt esetén a kapusnak kellett védenie.

Az első félidő legnagyobb lehetősége Charles Aránguiz előtt adódott, akinek éles szögből leadott lövését Baumann kapus tolta kapu fölé.

A második félidőben már az elsőhöz képest sem volt sehol a hazai csapat, de nehogy azt higgyük, hogy a leverkuseni próbálkozások olyan nagyon veszélyesek lettek volna, és Oliver Baumann élete formájában védett. Nem. A vendégek próbálkozásai is nagyon gyengék voltak, egyik sem okozott komolyabb fejfájást a hálóőrnek.

Sajnálom, de másról nem is tudok mesélni, annyira nem történt semmi… Maradt a 0-0, a Leverkusen örülhet, hogy az üldözők mindannyian botlottak, így megmaradt a négypontos előnyük a hetedik helyezett Union Berlinnel és Borussia Mönchengladbachhal szemben…

Összefoglalás

Nagyon kijött a lépés a Werder ellen, régóta nem lehetett látni ennyire magabiztos focit a Lipcsétől. És ha azt nézem, hogy a Hoffenheim milyen formában van, akkor sok jót nem jósolok Kramaricék számára. Persze, minden egyes mérkőzés más és más, de azért szembetűnő, mennyire nem megy mostanság a csapatnak.

Azok a kiscsapatok, akik egy jó szezon után európai kupában vesznek részt sokszor esnek vissza, rettenetesen jó példa erre Spanyolországból az Espanyol, akik miközben az Európa Liga csoportkörében, sőt az egyenes kieséses szakaszban is szerepeltek, végül kiestek az első osztályú bajnokságból…

Valami ilyesmi a helyzet a Hoffenheimmel is, bár nekik nincs és nem is lesznek idén kiesési gondjaik véleményem szerint.

Az is sokat elárul róluk, hogy idegenben utoljára január közepén nyertek, akkor a Hertha volt az ellenfél, azóta viszont sorra jönnek a döntetlenek meg a vereségek. Inkább utóbbiak…

A Lipcsének amúgy is az egyik kedvenc ellenfele a Hoffenheim, az utolsó öt bajnokiból négyet ők nyertek, ősszel például szűken, 1-0-ra nyertek. Poulsen, Szoboszlai és Lainer a hazaiaknál, Hübner, Bicakcic, Geiger és Stafylidis a vendégektől nem léphet pályára.

Kicsi az odds a hazai győzelemre, de ez az a szituáció, amikor szerintem mehet bátran a hendikep is. Sokkal jobb a Lipcse, a Hoffenheim szörnyű formában, idegenben nem is megy nekik… Minden adott egy nagyobb arányú hazai győzelemhez. De aki nem bízik eléggé a gólgazdag hazai győzelemben, mehet simán is a tipp, kiegészítőnek az is jó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső