RB Leipzig – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 17.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N N D N
  • Red Bull Arena
  • December 19. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
V N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Leipziggel kapcsolatos legújabb és egyben legfontosabb hír az, hogy Szoboszlai Dominik immár Lipcsében tartózkodik, és alá is írta a szerződését Julian Nagelsmann együttesével. Ha minden igaz, 25 millió euróban egyezett meg egymással a Leipzig és a Salzburg, ez pedig remek ajánlólevél, hiszen olyan játékosok tettek ugyanígy, mint Sadio Mané vagy Naby Keita.

De nem emiatt választottam az RB Leipzig – Köln meccset. Azért választottam, mert ugyan az odds alacsony, de elég biztosnak tűnik, ha megnézzük Gulácsiék mostani eredményeit. Igazi élcsapattá vált a Lipcse, ebben pedig nagy szerepe van a két magyarnak, Gulácsi Péternek és Willi Orbannak. Nemsokára pedig a magyar kontingens tovább fog bővülni.

Jelenleg a Bundesliga harmadik helyén tanyáznak, holtversenyben a Bayern Münchennel, egy ponttal lemaradva a Bayer Leverkusentől. Adott esetben az élre is ugorhatnak, bár ahhoz igencsak nagy szerencsére volna szükség.

A Köln pedig az utóbbi időben megtáltosodott, nagyon gyengén kezdtek, de a Borussia Dortmund legyőzése óta szárnyalnak. Vagyis szárnyaltak, mert a Leverkusen úgy elverte őket hazai pályán, mint szódás a lovát.

Nézzük, mi volna a legjobb tipp erre a találkozóra!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – RB Leipzig

A vártnál sokkal nehezebben sikerült bedarálni a Hoffenheim csapatát. Julian Nagelsmann számára bizonyára kissé különleges volt ez a találkozó, hiszen korábbi csapata ellen kellett nyerni ahhoz, hogy továbbra is az élbolyban maradjanak és ne szakadjanak le a Bayern – Bayer párostól.

Ez azonban nehezen ment. Az első félidőből két helyzetet hoztam, mindkettő Adams nevéhez fűződik, aki a Hoffenheim belső védője. Előbb majdnem öngólt vétett – elcsúszott, miközben ki akarta vágni a labdát, így érintésétől majdnem Baumann kapujában kötött ki a játékszer -, majd a másik oldalon épphogy lemaradt egy jobboldali beadásról. Gulácsi ugyan zárta a szöget, de ha Adams eltalálja a labdát, minden bizonnyal gól lett volna belőle.

A mérkőzés egyetlen gólja a 60. percben született: Ekkor Angelino ívelt középre, Sabitzer fejére, az osztrák középpályás lefejelte a labdát az érkező Poulsennek, aki Baumann mellett belsőzött a kapuba.

Az egész meccsen 11 kapu felé tartó lövést jegyezhettünk fel, abból hat talált kaput, így nem mondhatni, hogy nagyon túlzásba vitték volna a fiúk. Mindenesetre a Lipcse nyert, Gulácsi és Orban is végigjátszotta a találkozót.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.01.Bundesliga
köln
2:4
leipzig
Bundesliga
2019.11.23.Bundesliga
leipzig
4:1
köln
Bundesliga
2018.02.25.Bundesliga
leipzig
1:2
köln
Bundesliga
2017.10.01.Bundesliga
köln
1:2
leipzig
Bundesliga
2017.02.25.Bundesliga
leipzig
3:1
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Bayer Leverkusen

Pedig olyan jól ment mostanában a Köln csapatának. Győzelem Dortmundban, majd döntetlen a Wolfsburg ellen, újabb siker a Mainz otthonában. Aztán bumm, hazai pályán jön a Bundesliga-győzelem egyik várományosa és 4 gólt rámol be nekik.

Nagyon jó támadó hármassal rendelkezik a Leverkusen, Diaby és Bailey a széleken varázsolnak, Schick pedig középen használja ki magasságát és ügyességét. Mindhárman szerepet kaptak ezen a mérkőzésen.

10 percre volt szüksége ahhoz a vendégeknek, hogy két góllal elhúzzanak. A 8. percben rossz helyre fejeltek ki a kölni védők egy beadást, Weiser, a jobbhátvéd meg csatárokat megszégyenítő mozdulattal, kapásból bombázott Timo Horn kapujába.

Két perccel később Diaby szólózott. A középpálya közepén szerzett labdát, és bár érkezett Schick és Bailey is mellette, a szélső lövésre vállalkozott, és bejött neki.

A Kölnnek nem volt egyébként kaput eltaláló próbálkozása az első játékrészben.

Fordulást követően hamar véget vetett a kölni reményeknek a vendégcsapat: Diaby lódult meg a balszélen, lapos beadását becsúszva értékesítette Schick, majd az új Havertznek tartott Florian Wirtz is kapuba talált. Wirtznek ez volt zsinórban a második találata, talán ez az összehasonlítás Havertz-cel nem túlzás. És ő is még csak 17 éves…

Nagyon sima meccs, nagyon sima vereség kölni részről. Egyáltalán nem volt esélyük a gyógyszergyáriakkal szemben.

Összefoglalás

Valahol az elképesztő, hogy a Lipcse mindössze kilenc gólt kapott eddig a szezonban. Ez persze nagyban köszönhető a védelemnek, de ne feledkezzünk meg, ki áll a csapat kapujában. Gulácsi Péter abszolút megérdemelten gyűjti be a gratulációkat, őszi teljesítmény megsüvegelendő. Szívesen megnézném őt még máshol is egyébként, valamilyen erősebb bajnokságban, nagyon kíváncsi lennék, hogyan teljesít. És valljuk be, a magyar kapus elfogultság nélkül top 10-ben van manapság.

Nézzétek meg a két csapat elmúlt időszakban játszott meccseit: Szinte kivétel nélkül a Lipcse jött ki győztesen ezekből a találkozókból, de azt is érdemes megnézni, hogy a Köln mindig képes volt betalálni. Ja, és a gólokat sem hanyagolták a srácok, 6 meccsükből 5-ször ért véget a meccs 2,5-nél több góllal.

Lehet, hogy a lipcsei győzelemre nem ad sokat egy fogadóiroda sem, de ha épp duplázgattok, akkor egy kiegészítő meccsnek tökéletes lehet. Amennyiben viszont a gólok jobban érdekelnek benneteket, akkor mehet egyedüli meccsként is. Mai állás szerint az over 2,5 szorzója 1.5 körül mozog, míg az, hogy mindkét fél szerez gólt 1.9 környékén. Utóbbi talán most nem annyira valószínű, hiszen épp most méltattam a lipcseiek védelmét, de azért ne vessük el teljesen az ötletet.

Én most a gólok számánál maradok, az over 2,5 igazán hívogató ajánlat, és én élek is vele.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső