RB Leipzig – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 18.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V N D N
  • Red Bull Arena
  • Szeptember 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap további két mérkőzést rendeznek a Bundesliga első fordulójában, mi most a „magyar rangadót” fogjuk kicsit megvizsgálni. Az egyik oldalon ugyebár Gulácsi Péter és Willi Orban, a másikon Szalai Ádám pályára lépésére van esély. Az RB Leipzig – Mainz találkozó egy jó kis kiegészítő tipp lehet egy kombihoz. Legalábbis az alapján, amit a tavalyi bajnokságban láttunk. És ha csak ezt vesszük alapul, akkor erős gólzápor is várható Lipcsében vasárnap délután… Vagy ezúttal másra számíthatunk?

RB Leipzig

Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy milyen lesz a Leipzig legjobb góllövője nélkül. Timo Werner már a BL folytatása előtt lelépett Londonba, hogy új csapatába minél könnyebben be tudjon illeszkedni. Ennek ellenére a németek megverték az Atletico Madridot, a végállomást a későbbi ezüstérmes PSG jelentette az elődöntőben.

További hír, ami a távozókat illeti: Két kölcsönjátékos tért vissza csapatához, Ampadu a Chelsea-hez, míg Patrick Schick a Romához. Egyikükre sem tartottak igényt, Schick azóta már a Bayer Leverkusen kötelékeibe tartozik.

Jó hír viszont, hogy Dayot Upamecano hosszas őrlődést követően a maradás mellett döntött és meghosszabbította a szerződését. Az azonban biztosnak tűnik, hogy nem fogja kitölteni az új kontraktust, Zinedine Zidane árgus szemekkel figyeli és őt szeretné Raphael Varane új párjának 2021-ben.

Werner helyettesének továbbra is Yussuf Poulsent szánják, azonban a dán kapott egy vetélytársat a „testvérklubtól”: A dél-koreai Hwang a tavalyi évben a Hamburgban szerepelt kölcsönben, de annyira nem ment jól a játék: 20 meccsen 2-szer talált a hálóba.

Ami a középpályát illeti, az még mindig nagyon rendben van: Dani Olmo egyre nagyobb szerepet kap, azt gondolom, hogy Marcel Sabitzer mellett a csapat vezére lehet. És igen, a hírek szerint Sabitzer is Lipcsében marad, pedig a tavalyi szezon végén több klubbal is összeboronálták, többek között az Arsenallal és a Tottenhammel.

Jó hír a magyar szurkolók számára, hogy Gulácsi Péter helye továbbra is megkérdőjelezhetetlen, viszont rossz hír, hogy Willi Orban hosszú sérülése után kikerült a kezdőből, Julian Nagelsmann sem a három, sem a négyvédős rendszerben nem igazán ad neki lehetőséget. Rendben, Upamecanot tényleg nem könnyű kiszorítani, de Halstenberggel vagy Klostermannal felvehetné a versenyt.

A Nürnberg elleni német kupa találkozón (amelyet szeptember 12-én játszottak) 3-0-ra nyertek a lipcseiek, Gulácsi Péter végigjátszotta a találkozót, míg Orban a 72. percben szállt be.

A gólokat Haidara, Poulsen és Hwang szerezték.

Félő, hogy olyan góltermelést nem tud sem a dán, sem a koreai csatár összehozni, mint Werner, így a dobogó ezúttal veszélyben lehet. Meglátjuk…

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.24.Bundesliga
mainz
0:5
leipzig
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
leipzig
8:0
mainz
Bundesliga
2019.05.03.Bundesliga
mainz
3:3
leipzig
Bundesliga
2018.12.16.Bundesliga
leipzig
4:1
mainz
Bundesliga
2018.04.29.Bundesliga
mainz
3:0
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz

A tavalyi szezonban majdnem sikerült megégetni magát a Mainznak, az utolsó fordulókban azonban belehúztak, így a végén nem kellett izgulniuk a kiesés miatt. Úgy érzem, hogy a Werder tavalyi gyenge szereplése nem a csapat erejének köszönhető, mellettük pedig a Kölnt is erősebbnek tartom, az Augsburgot közel azonos szintnek.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy talán a Mainz lesz az a csapat, akik jó eséllyel a bennmaradásért fognak küzdeni. És míg a többi csapat bőszen erősít, addig Szalai Ádáméknál szinte semmi nem történik.

Két belső védőt vásároltak: Luca Kilian a Paderbornban játszott, abban a csapatban, akik sereghajtóként estek ki a Bundesligából. Kilianra viszont nem lehetett panasz, de alapembernek sem lehet nevezni, 15 mérkőzésen lépett pályára.

A másik érkező pedig a Standard Liege csapatából érkezett, miután ott nem hosszabbították meg a szerződését. Ő csak öt meccset játszott a belga élvonalban, előtte a Maastrichtot erősítette, ott 31 meccsen lépett pályára.

Mindketten fiatalok, nagyjából nulla rutinnal, így kétséges, hogy mennyire tudnak azonnal segíteni a Mainznak, amely az egyik legtöbb gólt kapta a tavalyi bajnokságban.

Szó van arról, hogy a legértékesebb játékosuk, Robin Quaison a Premier League-be igazol, több klubbal is összehozták, a legkomolyabb érdeklődést a Burnley mutatja, amely nyolc millió fontot sem sajnálna a svédért.

Szalai Ádám helyzete sem tisztázott, tavaly többnyire csereként számítottak rá, de így is 27 meccsen pályára lépett.

A Mainz is lejátszotta aktuális kupa találkozóját, félidőben nagyon égtek, 1-0-ra vezetett a negyedosztályú Havelse, majd Mateta vezérletével végül 5-1-re nyertek. Szalai csereként szállt be, egy gólt ő is szerzett.

Összefoglalás

Talán ez tűnik a legsimább meccsnek az egész fordulóban, az érte kapott 1.3-1.4 még hízelgő is.

A cikk elején említettem, hogy a 2,5-nél több gól is elég esélyes, nézzük, hogy miért: Tavaly két meccsükön összesen 13 gól született, mind a 13-at a Leipzig szerezte. Egyszer 8-0-ra nyertek, a tavaszi meccsen pedig 5-0-ra.

De itt még nem állok meg! További meccseik a múltból: 3-3, 4-1, 3-0.

Kiegészítőként mehet a hazai győzelem, nagyon jó esély van rá, hogy Werner nélkül is győznek a lipcseiek, míg a 2,5 gólt szerintem nem nagyon kell magyaráznom.

Nekem az utóbbira esett a választásom, Poulsen, Sabitzer, Dani Olmo vagy akár Nkunku és Hwang is villanhat (ha a dél-koreai addig felépül), de ha Szalai Ádám lőne egy mesterhármast, nekem az is jó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső