RB Leipzig – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 17.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N D N V D
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Augusztus 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elképesztő meccseken vagyunk túl, a Bajnokok Ligája negyeddöntői egytől egyig jó mérkőzéseket hoztak, néhol meglepő eredményeket, miközben a futball sava-borsa benne volt ezekben a találkozókban. Már az elődöntőknél járunk, ahol kiderül, melyik csapat jut elsőként a döntőbe. Az RB Leipzig itteni jelenléte kissé meglepő, de ha láttuk az Atletico Madrid elleni meccsüket, akkor tudhatjuk, hogy jelenlétük teljességgel jogos.

A PSG majdnem megégette magát, de Marquinhos és Choupo-Moting megmentette őket két kései találattal.

Ezúttal is a franciák a mérkőzés esélyesei, de a torna ezen szakaszában már bármi megtörténhet. KI gondolta volna, hogy a Barcelona nem ússza meg a kiadós verést és történelme egyik legsötétebb napja lesz a Bayern München elleni mérkőzés dátuma? Na, ezek után próbáljunk meg okosak lenni, és megtippelni az RB Leipzig – PSG mérkőzést…

RB Leipzig

Julian Nagelsmannt joggal nevezik az egyik legtehetségesebb szakembernek. Remekül összerakta a Lipcsét, pedig nem volt könnyű dolga, Timo Werner nem várta meg a lisszaboni nyolcas döntőt, helyette a londoni beilleszkedést választotta. Így legjobb góllövőjét elvesztették a németek, mégis sikerült kiejteni az amúgy rendkívül fásult Atletico Madridot. A mérkőzés első gólját Dani Olmo fejelte, a gólpasszt Marcel Sabitzertől kapta, aki egyébként a találkozó legjobbja volt. Legalábbis nálam.

Innen még fel tudott állni a Madrid, a csereként beállt Joao Felix tizenegyesből egalizált, de a 88. percben jött a szintén csere Tyler Adams és megpattanó lövését követően 2-1-re módosult az állás. Diego Simeone ismét nem tudott BL-t nyerni a Matracosokkal, és nem lennék meglepődve, ha hamarosan új kihívás után nézne a korábbi remek középpályás…

No, de inkább a győztesekkel foglalkozzunk. A negyeddöntőben Marcel Sabitzer elhagyta a pályát, úgy tűnt, megsérült, viszont a hírek alapján részt vehet az elődöntőben, ami óriási megkönnyebbülést válthat ki a lipcseiek szurkolóiból.

Hartmann és Konaté viszont nem léphet pályára, de őket még simán lehet pótolni.

Amennyiben a Leipzig tudja hozni ugyanazt a játékot, amelyet az Atletico ellen is játszott, akkor lehet esélyük.

Egymás elleni meccseik

Ez az egy közös meccsük volt, egy felkészülési mérkőzés 2014 nyaráról. Akkor 4-2-re sikerült megverni a franciákat, egy ilyen eredménnyel most is ki lennének békülve a németek.

Előző meccs eredménye
2014.07.18.Barátságos Mérkőzés
leipzig
4:2
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

Keylor Navasnak óriási szerepe van abban, hogy a PSG tovább tudott jutni. Az Atalanta elleni mérkőzés első félidejében több nagy bravúrt is bemutatott, így tartotta meccsben Neymarékat és ennek meg is lett az eredménye, még ha szenvedve is.

Azért hoztam fel Navast, mert őt is le kellett cserélni, és úgy tűnik, nem is fog felépülni, így Rico kapusnak kell felkészülni.

Ismét sok múlik majd Neymar játékán, illetve Thomas Tuchelék annak is örülhetnek, hogy Kylian Mbappé pályára léphetett sérülését követően. Vele a kezdőben nagyban megnőtt a franciák esélye a döntőbe kerülésre.

Nagyjából ugyanazt a kezdőt várom, mint az olaszok ellen, Mbappéval kiegészítve. Bár azon sem lennék meglepődve, ha a fiatal szupertehetség ismét a padon kezdene. Egyrészt, mert 90 perc még sok lehet neki, másrészt az ő sebessége, frissessége csereként beszállva nagyot dobhat a PSG játékán.

Akinek javulnia kell, az egyértelműen Mauro Icardi, ő szinte észrevehetetlen volt a negyeddöntőben.

Összefoglalás

Alapból azt mondanám, hogy a franciák fognak nyerni, de a Leipzig teljesítménye elbizonytalanított. Úgy hittem, hogy Werner távozása rosszul fogja érinteni őket, de Poulsennel a csatársorban is veszélyesek tudtak lenni az ellenfél kapujára. Ha Sabitzer játszhat, akkor a Dani Olmo – Poulsen – Nkunku – Sabitzer négyesben van fantázia.

Most pedig nem Keylorral állnak majd szemben, hanem Sergio Rico, aki szintén nagyon jó kapus, de nem lehet összehasonlítani a costa ricaival.

Az megint elég valószínűtlen, hogy Icardi még egy olyan rossz napot fogjon ki, mint legutóbb. Ahogy Neymar befejezései is muszáj, hogy javuljanak. Hiába játszott elképesztően a mezőnyben, legalább 2-3 gólt szerezhetett volna, de a gyatra befejezések miatt majdnem megégtek.

Nem a mérkőzés kimenetelét tippelem meg, hanem gólokra játszok. A franciák védelme nem a legjobb, az Atalanta is többször bevehette volna a kaput, így látok rá esélyt, hogy a németek is betaláljanak.

Ahogy arra is nagy esély van, hogy a PSG nem nulla góllal zárja a meccset, elég megnézni a kezdőcsapatukat…

Így ezúttal azt mondom, mindkét csapat szerez gólt, amely egész jó szorzóval kecsegtet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső