RB Leipzig – Union Berlin: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.
RB Leipzig
Teljesítmény:
D V N N D
  • Red Bull Arena
  • Január 20. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Union Berlin
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó BuLi meccsünk következik, ami tavaly ilyenkor még egy országos egyes lett volna, most azonban az Union Berlin akkorát megy, hogy nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy Gulácsiék megverik-e őket. Bizony, a tavalyi szezonban csak 11. helyen végző fővárosiak idén remekül teljesítenek, ez pedig most az ötödik helyre elegendő, viszont közel a Bayer Leverkusen – akiket legutóbb megvertek – és a Borussia Dortmund is. Igazi bombameglepetés lenne, ha Julian Nagelsmann együttesét is meglepnék.

Pedig nagyon fontos lenne a lipcseiek számára a győzelem, hiszen a legutóbb Wolfsburgban hagytak ott két pontot, így a Bayern München meg tudott lépni, immáron négy pont az előnyük. Ha még egyszer buknak… Hát, kétlem, hogy a Bayern egy hétpontos előnyt eltékozolna…

A fogadóirodák nem érzik, hogy Urs Fischer csapatának lenne esélye, egyértelműen a hazaiak sikerére számítanak. De valóban ennyire egyszerű lenne a helyzet? Megpróbáljuk kideríteni, jöjjön az RB Leipzig – Union Berlin beharangozó!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – RB Leipzig

Nem számítottam sok gólra ezen a meccsen, hiszen a Bundesliga legjobb védelmei csaptak össze. A Lipcse eddig csak 12 gólt kapott, míg a Wolfsbur 17-et. Ennek ellenére megszórták egymást a felek és a vége egy igencsak izgalmas 2-2 lett. Az első gólt hamar megszerezték a vendégek, Emil Forsberg kapott egy jó labdát, kapura tört és két hazai védő, Brooks és Mbabu is üldözőbe vette. Forsberg jól vette észre, hogy a túloldalon teljesen szabadon van Nordi Mukiele, keresztbe passzolt, a francia pedig a hálóba.

Az egyenlítésért a 100. wolfsburgi színekben játszott meccsét ünneplő Wout Weghorst szerezte, a 22. percben Yannick Gerhardt baloldali beadását csúsztatta Gulácsi kapujába, a magyar kapusnak nem volt esélye.

Az egyenlítés után pedig már a vezetést is megszerezték a hazaiak, a 35. percben Renato Steffen lövése változtatott irányt Willi Orbanon, ez pedig végzetesnek bizonyult, a labda a kapu bal oldalában kötött ki.

Fordulás után aztán a magyar védő jóvá tette azt a hibát, amiről igazából nem is tehetett, egy totálisan komikus gólt hoztak össze a Wolfsburg védői. Nkunku végzett el egy szabadrúgást az 54. percben, amit Mukiele nagyon gyengén küldött kapu felé, így a védők elengedték a labdát, gondolva, hogy Casteels majd összeszedi. A belga hálóőr azonban nem számított arra, hogy egyik társa sem vágja ki a labdát, reflexből még védeni tudott, de ott termett Willi Orban és egy méterről bebombázta az egyenlítő gólt.

A farkasok még a végén megnyerhették volna a találkozót, John Brooks egy szabadrúgást követően a kapufát találta el fejjel, így maradt a 2-2.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Bundesliga
leipzig
3:1
union berlin
Bundesliga
2019.08.18.Bundesliga
union berlin
0:4
leipzig
Bundesliga
2016.02.19.Bundesliga 2
leipzig
3:0
union berlin
Bundesliga 2
2015.08.28.Bundesliga 2
union berlin
1:1
leipzig
Bundesliga 2
2015.03.01.Bundesliga 2
leipzig
3:2
union berlin
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Union Berlin – Bayer Leverkusen

Az idei év egyelőre nem úgy sikerül a Leverkusennek, ahogy az őszi szezont nyomták végig, ebben az esztendőben még nem nyertek bajnokit. Először kikaptak a Frankfurttól 2-1-re, majd jött egy kínos iksz a Werder Bremen ellen, most pedig az idény egyik meglepetéscsapata, az Union Berlin állta útjukat és egyik csereemberük hajrában lőtt góljával 1-0-ra megverték Peter Bosz együttesét.

Sheraldo Becker sérülése miatt a 24. percben Cedric Teuchert lépett pályára, ő bizonyult a nyerőembernek.

Nem igazán ment a Leverkusennek, különösen az első félidőben, amikor szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Luthe kapujára.

Az Unionnak egy nagy helyzete volt, egy szögletnél Marvin Friedrich rázta le magáról Baumgartlingert, és fejelhetett kapura, de nem volt elég pontos, centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a labda a pályát.

A második játékrészben sem voltak veszélyesek a vendégek, a berliniek viszont Teuchert révén majdnem megszerezték a vezetést, de a csere lövése kijött a kapufáról. Végül azért összejött neki a gól, a 88. percben egy kiugratás után járt túl Hradecky eszén, így az Union – szerintem – megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Összefoglalás

Mindkét mesternek van gondja rendesen, kezdjük a vendégekkel. Sheraldo Beckert a Leverkusen elleni meccs első félidejében kellett lecserélni, pedig egyre jobban belelendült az Awoniyi – Becker kettős. Max Kruse továbbra is sérült, pedig ő szerezte a csapatban a legtöbb gólt, szám szerint hatot.

De itt még nincs vége, Christian Gentner, Florian Hübner és Anthony Ujah is a sérültek között található, na meg a finn Joel Pohjanpalo.

A győztes gól ellenére kétlem, hogy Teuchert kezdő lenne, arra számítok, hogy Taiwo Awoniyi egyedüli ékként fog pályára lépni.

Jöjjön a másik oldal, Julian Nagelsmannak is kijutott a sérültekből. Kezdjük a saját kölykünkkel, Szoboszlai továbbra is harcképtelen, és ez már így lesz az egész hónapban, remélhetőleg februárban már bemutatkozhat az új csapatában.

A héten nem edzett a Justin Kluivert – Nordi Mukiele – Christopher Nkunku hármas, az ő játékukra azért van esély, ahogy majd a meccs előtt dől el, hogy Marcel Sabitzer tudja-e vállalni a játékot vagy sem.

Az élvonalban eddig kétszer találkoztak a felek, mindkét meccset a Leipzig nyerte, méghozzá fölényesen: Egyszer 4-0-ra, egyszer pedig 3-1-re nyertek Fischerék ellen.

Most viszont nem gondolnám, hogy sok gól fog esni. Igaz, a Wolfsburg ellen sem hittem, de… Nem tehetek róla, túlságosan jónak találom a Lipcse védelmét, míg az Union az elmúlt meccsein ugyan sok gólt lőtt, de mind gyengébb képességű, vagy gyengébb formában levő ellenfelek ellen.

Hiszem, hogy nem lesz gólzápor, egy hasonló meccsre számítok, mint a Leverkusen elleni volt. Tehát a tippem ezúttal egy under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső