RB Leipzig – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 14.
RB Leipzig
Teljesítmény:
V V N N V
  • Red Bull Arena
  • Május 16. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap este kupadöntőt játszottak Gulácsi Péterék, a lépés nem igazán jött ki, a Dortmund felülmúlta őket, így Julian Nagelsmann trófea nélkül távozik. Most már a bajnokság befejezésére kell koncentrálni, mert még az ezüstérem sincs meg, és még nehezebb helyzetbe hozhatják magukat, amennyiben a vasárnapi meccsüket elbukják. Ugyanis a mögöttük álló Glasner-csapat látogat a Red Bull Arénéba, akiknek feltett célja, hogy végül ne bronzzal, hanem ezüsttel fejezzék be az idényt.

Négy pont a difi, hozható is lehet, főleg azt látva, hogy mennyire visszaesett a Lipcse. Talán a visszaesés túlzó kifejezés, de tény, hogy mostanában becsúsztak váratlan döntetlenek és vereségek, aztán meg jött a Dortmund elleni dupla összecsapás (egyszer a bajnokságban, egyszer a kupadöntőben), és mindkettőt elbukták.

Jelentős átalakulás előtt áll a csapat, lehetséges, hogy jövőre már nem az élmezőnyben fogunk találkozni velük? Hát, Isten tudja… De most nem is a jövővel, hanem a mostani mérkőzéssel kell foglalkoznunk.

Jöjjön az RB Leipzig – Wolfsburg beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – RB Leipzig

A mi tippünk hazai győzelem volt, mivel Edin Terzic és csapata a végére nagyon belejöttek a dolgokba, most már a Frankfurtot is megelőzték – köszönhetően az itt aratott győzelemnek. Nem sokon múlt amúgy, hogy bukjuk a pénzünket, de Jadon Sancho a meccs legvégén megmentett minket. Meg, hát saját csapatát is.

Az első félidőre sem lehetett panasz – pedig ott csak egy gól esett -, de a második tényleg remek volt, az ínyencek is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat. És minden bizonnyal Marco Reus gólja után is megnyalták, az ugyanis egy szép akcióból született. Thorgen Hazard sarokkal ugratta ki a csapatkapitányt, aki egy kicsit vezette a labdát, majd Gulácsi szeme közé bombázott. Szegény Gula, nem is tudott megmozdulni, olyan erő volt Reus lövésében.

Az első gólt követő időszak több találatot nem hozott, így azt javaslom, ugorjunk a második félidőre. Méghozzá az 51. percre, amikor Jadon Sancho megrúgta első gólját a meccsen. Az angol szupertehetség Guerreirotól kapott egy labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, és hiába állt ott három védő is, ők csak arra voltak jók, hogy takarják a kilátást Gulácsi elől. Meg is lett ennek a böjtje, 2-0.

Amikor már mindenki azt hitte, hogy vége a meccsnek, felállt a padlóról a Leipzig. Tíz perccel a második dortmundi gól után szögletet végezhettek el a vendégek, Lukas Klostermann pedig remekül érkezett, mindenkinél magasabbra emelkedett és a hosszúba csúsztatott.

Dani Olmo pedig már az egyenlítést hozta meg, az érdem itt inkább a dél-koreai Hwangé, aki nagyon önzetlenül passzolt a spanyol elé.

Rászolgált volna a pontszerzésre a Lipcse, de a foci néha igazságtalan tud lenni. A 87. percben egy csodaszép támadás végén totálisan kipasszolták a vendégek védelmét, érkezett ismét Jadon Sancho, sakk-matt.

Az összefoglalásban majd szót ejtek röviden a tegnapi kupadöntőről is.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Német Kupa
leipzig
2:0
wolfsburg
Német Kupa
2021.01.16.Bundesliga
wolfsburg
2:2
leipzig
Bundesliga
2020.07.30.Barátságos Mérkőzés
leipzig
1:1
wolfsburg
Barátságos Mérkőzés
2020.03.07.Bundesliga
wolfsburg
0:0
leipzig
Bundesliga
2019.10.30.Német Kupa
wolfsburg
1:6
leipzig
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Union Berlin

Egy fokkal nyugisabb meccse volt a farkasoknak, a hetedik helyen álló Union Berlin látogatott hozzájuk, és ezúttal nem Wout Weghorst vagy Baku szállította a gólokat, hanem Josip Brekalo. A horvát támadó középpályás/szélső nevéhez fűződik a Wolfsburg mindhárom gólja, de még ezen kívül is lett volna lehetőség Luthe kapujába találni, de a portás, amit lehetett, azt megfogta.

Például Otávio második perces lövését, bár az igazság az, hogy nem fogta, hanem csak ütötte. Annak viszont örült volna, ha Brekalo csavarását ki tudta volna szedni a 12. percben. De nem tudta. A horvát nagyszerű mozdulattal lőtte ki a bal felsőt.

Maximilian Philipp próbálkozott még a gól után, Luthénak itt is résen kellett lenni, ha már a védőtársak teljesen elaludtak, de maradt az 1-0-s eredmény a félidőre.

Bő egy óra telt el a meccsből, amikor Brekalo újból lövésre szánta el magát. Ez nem volt annyira szép találat, szerencsés annál inkább. A labdába beletette a lábát az Union egyik védője, és pont úgy pattant meg rajta a labda, hogy az Luthe feje felett átszállt.

Végül – csakhogy feltegye a pontot az I-re – a 90. percben meglőtte harmadik gólját, aztán azonnal le is cserélte őt Glasner. A közönség felállva tapsolt… Volna, de nem volt közönség.

Érdekes két fordulóra van kilátás…

Összefoglalás

Szóval, a kupadöntő, a magyar hármas közül csak Gulácsi Péter volt a pályán, Willi Orbán a kispadon üldögélt, Szoboszlai már edzésben, de a keretbe még nem nevezték. Jadon Sancho ismét duplázni tudott, ahogy a bajnokin is, és mellé most még Erling Haaland is kettőt lőtt. Ezekre a gólokra csak egyszer érkezett válasz Dani Olmo révén, így nagyon simán hódította el a Dortmund a kupát.

A Volkswagen Arénában ősszel 2-2-t játszottak, a döntetlen pedig most is jó eredmény lenne a Lipcse számára, de rossz a wolfsburgiaknak.

Renato Steffen tartozik a fontosabb sérültek közé a vendégek oldaláról, míg Christopher Nkunku és Tyler Adams a hazaiaktól. No meg Szoboszlai Dominik, akinek a bemutatkozására nem csak mi, magyarok, hanem a lipcseiek is tűkön ülve várnak. Lehet, hogy ezzel várni kell majd a következő szezon indulásáig?

Nem sűrűn láthattunk idén olyan meccset, amikor a Leipzig játékosai nem találtak kapuba, ezt most is elképzelhetetlennek tartom – a rosszabb forma ellenére is -, és ugyanez igaz a Wolfsburgra is.

A kimenetelbe nem igazán mernék belemenni, számomra a döntetlen a legszimpatikusabb eredmény, de inkább annyit fogadnék csak meg, hogy mindkét együttes kapuba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső