Real Betis – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 04.
Real Betis
Teljesítmény:
V D D V D
  • Benito Villamarín
  • Március 08. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Real Madrid
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A La Liga 27. fordulójának zárómeccsén a 14. Real Betis fogadja az első helyet a hétvégén visszaszerző Real Madridot. Meg fogjuk nézni, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Két hete, egészen pontosan február 21-én írtam utoljára a Real Betisről. Akkor úgy gondoltam, simán két vállra fogják fektetni a Mallorca csapatát. Tévedtem. Immáron hat meccse tart a sevillai zöld-fehérek vesszőfutása, Rubi edző alatt pedig inog a pad. Már csak a 14. helyen állnak, ami ránézve a keretükre több mint érdekes, remek játékosok alkotják a csapatot, valami mégsem stimmel. Legalábbis az elmúlt hat meccsre ez mindenképp elmondható.

Fekirék utoljára január 19-én ünepelhettek győzelmet, akkor a Real Sociedadot küldték haza egy könnyed 3-0-s eredménnyel, az azóta lejátszott meccseik viszont a kínszenvedés kategóriába tartoznak a Betis-drukkerek szemében. Talán a fejek a kupa-fiaskó után zavarodtak össze, mert arra bizony senki sem számított, hogy a másodosztály kilencedik helyezettje fogja kiejteni őket. Ám mégis, a madridi Rayo Vallecano 3-2-re győzött.

Bár pozitívumként hozhatnám fel, hogy képesek voltak megszorongatni a Barcelonát, de a vereség attól még vereség marad. Mert igen, az egy dolog, hogy nem tudják legyőzni Messiéket, az is, hogy a Getafe ellen pont nélkül kullogtak haza, de egy Leganés vagy épp Mallorca elleni döntetlen már a nagybetűs Válság.

Rubi többször, több formációt és több kezdőt küldött pályára, de egyelőre nem találja azt, amivel a csapat visszatalálhat a helyes útra. Legutóbb a Valencia ellen játszottak a Mestallában és szenvedtek 2-1-es vereséget. Az eredmény láttán azt gondolhatnánk, szoros mérkőzés volt, de a valóság ezzel szemben az, hogy Loren csak a 92. percben tudott szépíteni, amikor már minden mindegy volt. És ha már Loren: Furcsa döntés volt Rubitól, hogy legjobb csatárát csak csereként küldte pályára és annak a Borja Iglesiasnak szavazott bizalmat a csatárposzton, aki az idei 23 mérkőzésén, amikor pályára lépett három gólt tudott összehozni.

Aminek azért örülhetnek, hogy Bartra visszatérhet a védelem tengelyébe, ugyanis a Valencia ellen letöltötte eltiltását. Juanmi és Lainez szereplése egyáltalán nem biztos, de egyikük sem valószínű, hogy nagyobb szerepet kapna a vasárnapi találkozón, tekintve, hogy mind Loren, mind Iglesias bevethetőek.

Még egy dologban bízhatnak a sevillaiak: Hogy alapvetően nem szerepelnek rosszul a Real Madrid ellen. És nem csak hazai pályán, a Santiago Bernabeuban is meghúzták párszor az oroszlán bajszát. No, itt nem arra kell gondolni, hogy rendszeresen megverik a Királyi Gárdát, de egy döntetlenre bármikor jók lehetnek. A 2019 novemberében lejátszott 0-0 például bátran nevezhető bravúrnak.

A Benito Villamarinban utoljára 2016 őszén tartottak otthon egy pontot, annak már lassan négy éve.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.02.La Liga
real madrid
0:0
real betis
La Liga
2019.05.19.
real madrid
0:2
real betis
2019.01.13.
real betis
1:2
real madrid
2018.02.18.
real betis
3:5
real madrid
2017.09.20.
real madrid
0:1
real betis
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Real Madrid vasárnap este feltámadt poraiból, miután 2-0-ra verte hazai pályán az ősi riválist. A Barcelonának is megvoltak a helyzetei, de Courtois ezúttal lehúzta a rolót Griezmannék előtt. A meccs hajrájában előbb Vinicius Jr. talált be, majd a meccs utolsó pillanatában a dominikai Mariano Diaz biztosította be a győzelmet. Mariano egyébként első labdaérintéséből talált be.

Nem lehetett könnyű mostanában a fehérek szurkolójának lenni. Öt pontos előnyt tékozoltak el azzal, hogy előbb két pontot veszítettek a Celta Vigo ellen, majd képesek voltak 1-0-s vereséget szenvedni a Levante otthonában. És ha a baj jön, akkor nincs megállás: A Manchester City elleni BL meccs első felvonását úgy vesztették el 2-1-re, hogy gyakorlatilag magukat verték meg nem egészen 10 perc alatt.

Ezért volt nehéz dolga a szurkolónak, de természetesen Zinedine Zidane-nak is. A francia mestert ért kritikák nem halkultak, szóba kerültek az igazolások, Benzema formája, Hazard sérülése és még sorolhatnánk. Természetesen mindenki az edző tar fejét követelte, de a csapat megrázta magát.

Apropó Hazard: A belga világklasszis ebben az idényen több időt töltött a lelátón mint a pályán, ráadásul már most többet volt sérült, mint egész londoni időszaka alatt. A héten pedig jött a hír, Hazard Dallasban kés alá fekszik, hogy legalább a nyári Európa Bajnokságon részt vehessen. Az biztosnak látszik, hogy ebben a szezonban habfehérben már nem láthatjuk.

A Real Madrid idénye pengeélen táncol. Egy pont az előnye a katalánokkal szemben és óriásit kéne focizniuk ahhoz, hogy Pep Guardiola csapatát az Etihadban ki tudják ejteni.

A legnagyobb érdekesség, hogy a Real Madrid rendre fel tudott pörögni a nagyobb csapatok ellen, de olyan bakis meccseken is túl vannak, mint a már említett Levante elleni vereség, de hogy a BL-ből is mondjak példát: 2-2-t játszottak a Club Brugge ellen, ráadásul égtek már 2-0-ra is aznap este.

Pont azért nehéz megtippelni a végeredményt, mert mind a forma, mind a kezdőcsapat folyton változik Zidane-éknál. Bár a City elleni meccs még egy kicsit odébb van, elképzelhető, hogy felforgatja a csapatot, ahogy azt az idény során többször tette.

Azt is hozzá kell tenni, hogy egyszerűen nem engedhetik meg, hogy pontokat hullajtsanak, mert gyenge szezon ide, sérüléshullám oda a Barca könyörtelenül ki fog használni minden eshetőséget, hogy letaszítsák Iscoékat az első pozícióból.

A Real Madridnál újabb sérültek nincsenek, Asensio rehabilitációja továbbra is folyamatban, Hazardról pedig már írtam.

A nagy kérdés a következő: Melyik arcát fogják megmutatni Benzemáék? Mert a City elleni teljesítménnyel bőven lehet esélye a Betisnek, de ha a Barcelona elleni meccset, azon belül is a második félidőt nézzük, akkor egy csúnya zakó is kisülhet ebből. Én az utóbbira szavazok, egy ekkora győzelem jókora önbizalmat adott a játékosoknak. Több gólos madridi sikerre gondolok, szerintem dacára az idegenbeli mérkőzésnek, meg fogják szórni a Betist: 0-3.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső