Real Betis – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.
Real Betis
Teljesítmény:
N V N N N
  • Benito Villamarín
  • Október 21. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája után szokásos módon az Európa-liga jó néhány mérkőzése is sorra kerül itt a blogon. Megmondom őszintén, az Európa-ligát tartom az egyik legkiszámíthatatlanabb kupának, ennek ellenére nagyon szeretem, mert remek kis oddsokkal találkozhatunk hétről hétre. A Ferencváros tegnap lejátszotta harmadik mérkőzését is, ahol sajnos – ahogy várható volt – jött a papírforma, Ange Postecoglou Celticje elég simán tudott nyerni a magyar bajnok ellen, akik így harmadik meccsüket is elvesztették.

Peter Stöger nagyon fogadkozott, hogy a Fradi tavasszal is európai kupában lesz, de erre egyre kevesebb esély van, már az Európa Konferencia-liga is fényévnyi távolságra van. Na jó, az talán túlzás.

Most a csoport másik mérkőzését, vagyis a Real Betis – Bayer Leverkusen találkozót vesszük górcső alá, hiszen talán ez a meccs tartogatja a legnagyobb izgalmakat. Két jó csapat, két hibátlan csapat feszül egymásnak, ahol a végeredmény első látásra megjósolhatatlan.

Lehet, hogy a cikk végére is az lesz, mindenesetre teszünk egy kísérletet, kinyerjük a lehető legfontosabb információkat és megpróbáljuk kitalálni, mire érdemes fogadni ezen a csütörtök koraesti találkozón.

Kezdjük meg a napot!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Ferencváros – Real Betis: 1-3

G.: Uzuni ill. Fekir, Wingo (ög), Tello

A Bayer Leverkusen elleni mérkőzés bizakodásra adott okot a Ferencváros drukkereiben, azonban a valóság ismét kopogtatott, megmutatta, hogy a magyar és a spanyol bajnokság között mekkora különbség van. Minden apró hibát sikerült kihasználni a Betisnek, így a Fradi két fordulót követően nulla ponttal állt. Azóta a helyzet nem javult sajnos, hiszen tegnap a Celtic ellen is vereséget szenvedtek Stögerék.

A kezdők:

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Zachariassen, Laidouni – R. Mmaee, Uzuni

Real Betis:

Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Moreno – Akoukou, Guardado – Rodri, Fekir, Joaquin – B. Iglesias

A Fradi számára nem indult jól a találkozó, hiszen Nabil Fekir, a Real Betis világbajnok francia játékosa már a 17. percben gólra váltott egy lehetőséget. Hibáztatható a gól miatt a Fradi védelme, hárman nézték végig, ahogy Rodri labdáját a támadó középpályás átveszi, majd a kapuba bombáz. Dibusz Dénes tehetetlen volt, a labda túl közelről jött és túl nagy erővel…

Tíz perccel az első játékrész lefújása előtt Andrés Guardado is próbára tette Dibusz Dénest, ezt a csatát a magyar hálóőr nyerte, a körülbelül nyolc méterről érkező erős fejest hatalmas bravúrral tudta védeni. A kapus szerencséje az volt, hogy a labda középre érkezett, így is óriási védés volt.

Mindenkit, még a magyar szurkolókat is meglepte az, ami a 44. percben történt, lényegében a semmiből rúgtak gólt a zöld-fehérek. Mármint a magyar zöld-fehérek. Köszönhetjük a találatot Germán Pezzella hibájának, aki hátul zavarodott meg, elveszítette a labdát, Myrto Uzuni pedig varázslatos gólt lőtt.

Reménykedve vonulhattak szünetre a hazaiak, de negyedórával a vége előtt a Betis ismét előnybe került. A gólt Henry Wingo, vagyis a Fradi jobbhátvédje szerezte, egy szöglet után megpattanó labda a testéről vágódott a kapuba.

Innen felállni már nem sikerült, bár a Fradi egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a támadásokra, ami magával hozta azt is, hogy kitámadtak, ezt pedig a rutinos Betis kihasználta. A hosszabbításban Willian José passzával Cristian Tello lépett meg, és okosan gurított Dibusz mellett a kapu bal oldalába.

Összességében a Fradi ismét egyenrangú ellenfele volt a patinásabb ellenfelének, de pontot szerezni ezúttal sem sikerült.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Celtic – Bayer Leverkusen: 0-4

G.: Hincapie, Wirtz, Alario, Adli

Nem gondoltuk volna, hogy a Celticet ennyire el fogják verni, Ange Postecoglou együttese az utóbbi időben – a hullámvölgyük ellenére – javulást mutatott, az eredmény mindenképp meglepetés. A Leverkusen ismét megmutatta, miért számítanak ők a csoport talán legnagyobb favoritjának, könnyen lehet, hogy a Celtic számára csak az Európa Konferencia-ligában vár folytatás.

A kezdők:

Celtic:

Hart – Ralston, Starfelt, Carter-Vickers – McGregor, Rogic, Turnbull, Abada – Montgomery, Jota, Furuhashi

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker – Aranguiz, Demirbay – Diaby, Wirtz, Paulinho – Alario

Ha nem is a legerősebb kezdőjével állt ki a görög tréner, ez az eredmény akkor sem volt benne a pakliban, hiszen a vendégeknek is voltak hiányzóik… Meg amúgy is…

A vége mégis kiütés lett, a Bayer Leverkusen már az első félidőben nagyjából lezárta a találkozót és a fontosabb kérdéseket megválaszolta.

A négy rúgott gól ellenére a Bayer Leverkusen – és az egész meccs – legjobbja Lukas Hradecky, vagyis a kapus volt, aki számtalan hatalmas védést mutatott be a 90 perc során. Kezdésnek védte Kyogo Furuhashi ziccerét, aki egyedül törhetett kapura, lapos lövését a finn lábbal tornázta szögletre.

Hat perccel a japán helyzete után, vagyis a 25. percben egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően a németek szerezték meg a vezetést: Turnbull, a skótok egyik nagy reménysége csúszott el a tizenhatoson belül, amikor egy testcselt akart véghez vinni. A labdára Bakker csapott le, középre passzolt, ahol védőtársa, az ecuadori Pedro Hincapie állt, és a kapuba passzolt. Montgomery még bele tudott érni a lövésbe, menteni viszont már nem sikerült.

Tíz perccel később Paulinho remek passzal találta meg Florian Wirtzet, a német futball egyik legnagyobb ígérete pedig higgadtan fejezte be az akciót, ezzel már két góllal mentek a vendégek.

A második félidőben Jota, a Celtic középcsatára dolgoztatta meg Hradeckyt, egy hosszú indítást vett át a portugál, majd távolról csavart kapura, a finn ezt is védte. És nem ez volt a legnagyobb védése a kapusnak, de erről majd később.

Előbb beszéljünk a németek harmadik góljáról, amelyet Lucas Alario szerzett tizenegyesből. A sztori előzménye az volt, hogy Carter-Vickers bevetődött egy lövés elé, a labda pedig… Hát, a hónalját találta el, érintve a felkarját is, emiatt járt a büntető.

Most már jöhet a találkozó legnagyobb védése, ismét Jota próbálkozott, erőből fejelt kapura, Hradecky azonban jobb kézzel még valahogy kipiszkálta a jobb oldalra tartó labdát. A kipattanót Furuhashi vághatta volna be, de három méterről csak az oldalhálót találta el.

A hosszabbításban alakult ki a végeredmény, a csereként beállt Amine Adli lőtt egy bombagólt, miután saját térfelén labdát szerzett.

Akár máshogy is alakulhatott volna ez a mérkőzés, de a Celtic helyzetkihasználása egész egyszerűen borzasztó volt.

Összefoglalás

Sérültek ügyében inkább a Leverkusen panaszkodhat, hiszen náluk Timothy Fosu-Mensah, Julian Baumgartlinger, Exequiel Palacios és Charles Aranguiz sérült, a sevillaiaknál pedig Youssouf Sabaly és Victor Ruiz. Utóbbi nem is biztos, hogy kihagyni kényszerül a találkozót.

A Betisnek kevesebb ideje jutott a pihenésre, mivel ők hétfőn léptek pályára az Alavés ellen, a vitoriai kiscsapatot 1-0-ra győzték le végül a Mendizorrotzában. Manuel Pellegrini együttese a válogatott szünet előtt a Villarrealtól szenvedett vereséget, de ezt leszámítva kifejezetten jó formának örvendhetnek.

Ezt mondhatta el magáról a gyógyszergyári csapat is, akik csak úgy szárnyaltak, amíg nem jött a Bayern München. A Bundesliga legjobb csapata egy félidő alatt vágott ötöt Hradeckynek, a hazaiaknak csak a szépítés sikeredett. Csúnya verés volt.

A legutóbbi meccshez képest változás, hogy Sergio Canales felépült, szinte biztosan kezdőként számít majd rá a chilei, a másik oldalon a megsérült Aranguiz helyét Robert Andrich veheti át.

Az eddigi mérkőzéseikből kiindulva a támadásépítések, a befejezések kifejezetten mennek mindkét csapatnak, ez lehet a forduló azon meccse, ami igazán közönségszórakoztató egy semleges szurkolónak is.

Szerintünk mindkét együttes betalál, a hazai pálya előnye ott a zöld-fehéreknél, a Leverkusen pedig a hétvégi zakót próbálja meg feledtetni a szurkolókkal. Véleményünk szerint mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső